kotlet - 10609 przepisów (strona:247/708)

Drobiowy Cordon Bleu 206

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozcinamy w taki sposób, by powstały kieszonki. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta kładziemy plaster sera, i plaster szynki. Filet składamy w pół, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Kotlety z pęczakiem i pieczarkami 214

Nasza propozycja na kotlety mielone w innym wydaniu. Do środka zapakujemy pęczak, pieczarki, mozzarellę i kilka dodatków.    Składniki: -0,7 kg mięsa mielonego -czerstwa bułka -2 jajka -ząbek czosnku -5 dkg pęczaku -4 pieczarki -1/2 małej papryki -1/2 cebuli -1/2 sera mozzarella -natka pietruszki -sól, pieprz ziołowy i naturalny -bułka tarta -olej do smażenia Pęczak(...)mięsa dodajemy moczoną i odciśniętą bułkę, pokrojony na drobno czosnek, jajka, przyprawy do smaku i dokładnie wyrabiamy. Na dłoni formujemy placki mięsa, nakładamy farsz i dokładnie sklejamy, formując kotlety. Obtaczamy w bułce tartej, Smażymy na patelni z olejem, na średnim ogniu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. na ok. 15 minut. Smacznego

Maminek kulinarny
ROLADKI DROBIOWE Z PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW 137

potrzeba, by wyczarować pyszny obiad. Roladki z piersi kurczaka z pastą z suszonych pomidorów to był strzał w dziesiątkę. Obiad wyszedł przepyszny a roladki to idealna odmiana dla tradycyjnych kotletów. Przyrządza je się bardzo łatwo i szybko, polecam :)  Do przygotowania roladek wykorzystałam  pastę z suszonych pomidorów z czosnkiem  firmy  Ole! Pasta jest naprawdę smaczna i mimo(...)przyprawa do kurczaka Skworcu * jajko, mąka i bułka tarta do panierki * olej do smażenia, użyłam oleju kokosowego Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić na dwie połówki. Rozbić tłuczkiem na cienki kotlet. Posypać solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Posmarować cienką warstwę  pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem , zawinąć w roladkę. Do jednej miseczki wsypać mąkę, do drugiej bułkę tartą

Zrób to smacznie
Mielone z pieczarek i peczaku 142

razem przedstawiamy alternatywę dla tradycyjnych kotletów mielonych, sojowych oraz tych z ciecierzycy. Nie spodziewaliśmy się, że z pęczaku i pieczarek może powstać coś tak smacznego i łatwego w przygotowaniu. Kotlety powstały przypadkiem, z nadmiaru pieczarek zalegających w kuchni, bez jakiejkolwiek koncepcji i planu. To co powstało, jest po prostu obłędne. Myślimy, że zadowoli podniebienia nie tylko wegetarian, ale i zdeklarowanych

Kuchnia od dwojga
KOTLETY MIELONE Z INDYKA 161

szyja na zupę ... indyk u mnie w domu zawsze gra pierwsze skrzypce. Oprócz walorów zdrowotnych (  pierś z indyka mięsa zawierają zaledwie 5% tłuszczu) lubię jego smak. A kotlety z mielonego indyczego mięsa są przepyszne!  Soczyste i delikatne. Składniki: ok 600g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka musztardy (u mnie sarepska) 3 łyżki(...)Wykonanie: Mięso z indyka włożyć do miski, dodać usmażoną na złoty kolor cebulkę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, kaszę manną i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, i smażyć partiami na rozgrzanym oleju z obu stron

Walijskie Pichcenie
Kładzione kluski z masłem szałwiowym (lub bazyliowym) 183

Pyszne, tanie i proste danie. Dodatek do niedzielnego kotleta. PRODUKTY: 2 duże jajka ok. 200 g. mąki 1/2 szklanki wody sól masło świeża szałwia (lub bazylia) PRZYGOTOWANIE: Jaja rozbełtać, dodać sól, kilka łyżek mąki, odrobinę wody, mieszamy. Znowu dodajemy wodę oraz mąkę, ostatecznie ciasto ma "odchodzić" od kopystki (łyżki). Zagotować wodę, osolić, kluski wkładać małymi porcjami. Gotować 2 -3 minuty(...)patelni, dodać listki szałwii ( u mnie tym razem-bazylia). Należy pilnować,żeby masło się nie przypaliło a nabrało aromatu ziół.. Połączyć kluski z masłem szałwiowym. DO PODANIA: Szwajcary, kotlety, De Volaille lub warzywa

Kopystką po garach
Bardzo prosta sałatka z ogórka 382

Czasami jest tak,że wracasz do domu, szczęśliwa bo kotlety już panierowane czekają tylko na usmażenie-otwierasz lodówkę i (oprócz kotletów)tylko ogórki i koperek :) Ten przepis sprawdza się- właśnie w takich sytuacjach :) SKŁADNIKI: 2 porcje 1,5 ogórka szklarniowego (w sezonie 5  ogrodowych) Mała cebula Koperek Sól Ocet (lub sok z cytryny) Cukier Pieprz Oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE

Kopystką po garach
Hamburger wołowy. 177

majeranek -sól -pieprz -jajko Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w dużą kostkę. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety wielkości bułki o grubości ok. 1,5 cm. Smażymy na patelni do grillowania 3 minuty z każdej strony lub w grillu elektrycznym. Ja użyłam  Grilla Tefal.  Boczek pieczemy(...)stopniach aż się zarumieni. Bułki podgrzewamy w piekarniku aż zaczną robić się chrupiące. Następnie przekrawamy je na pół i smarujemy majonezem z jednej i drugiej strony. Układamy sałatę, usmażony kotlet, pomidora i chrupiący becon. Smacznego

Magia jedzenia.
Mega kotlety a’la gołąbki 106

ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiamy farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki przekładamy do miski, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tarką i dokładnie wyrabiamy. Z farszu formujemy kotlety, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Sos: Posiekaną cebulę szklimy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy przez kilkanaście minut na wolnym ogniu. Zestawiamy(...)ognia i miksujemy. Sosem zalewamy kotlety i pieczemy pod przykryciem ok. 30 min. w temp. 180°C st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para

R'n'G Kitchen
Roladki schabowe z pieczarkami 147

Schab to nie jest nudne mięso, zaręczam. Chociaż niektórym kojarzy się wyłącznie z tradycyjnym kotletem schabowym, przesuszoną pieczenią, czy sosem bez smaku. Uwierzcie, że nie potrzeba wiele, by odczarować ten rodzaj mięsa. Jeśli nie macie pomysłu na schabowy obiad- zapraszam do lektury. Roladki, o których będzie dzisiaj mowa, mogą być główną częścią pysznego, ciepłego posiłku lub zimną przekąską na przyjęciu(...)patelni bez dodatku tłuszczu, aż odparuje z nich woda. Doprawiamy solą i tymiankiem. Gdy pieczarki ostygną mieszam je z surowym jajkiem. Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem, tak jak na kotlety schabowe. Ja zawsze podczas tej czynności przykrywam mięso folią spożywczą, dzięki temu kawałeczki mięsa nie rozpryskują się po kuchni. Mocno rozgrzewamy tłuszcz, w którym marynowało się mięso i krótko podsmażamy każdy

Pichceniomania
Kotleciki z indyka w sosie curry 177

się od zwykłych? 1. Nie są smażone w głębokim tłuszczu  2. Są z indyka a zatem bardzo chudego mięsa 3. Sos składa się z samych warzyw 4. Jeden kotlet to ok 120 kcal  Będziesz potrzebować na 8 kotlecików Pierś z indyka - 500 g jajko - 1 szt czerstwa kajzerka - 1 szt bułka tarta - ok 2 łyżki cebula - 1 mała(...)minut. * Jeżeli chcesz uzyskać gęstszy sos zmiksuj połowę warzyw z sosu. Etap IV  Gdy kotleciki się usmażą przełóż je do garnka z sosem, gotuj ok 10 minut, aby kotlety 'przeszły' smakiem sosu. Gotowe! najlepiej smakują z ryżem

Wylizany Rondel
Kotlety rybne 148

Bardzo lubię ryby pod każdą postacią, a te kotleciki smakują mi wyjątkowo. Zresztą nie tylko mnie, bo dzieci również je lubią. Nawet mój mały niejadek zjada kotleta zanim zdążę nałożyć obiad na talerze :) Gorąco polecam! Składniki: 1 kg filetów z ryby morskiej 3 jajka 1 czerstwa bułka 1/2 szklanki mleka 1 mała cebulka 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego(...)dwoma jajkami, koperkiem, szczypiorkiem i cebulką. Dodać odciśniętą bułkę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki i każdy obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Gotowe kotlety ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki minimum na 30 minut. Smażyć na średnim ogniu, aż staną się złoto-brązowe. Smacznego! Przepis znalazłam  tutaj

kuchnia doski
Weekend burgerożercy na Before Food Market (23.02.2017-25.02.2017) 176

była już dieta oczyszczająca ;) Zaczęłam od burgera wegetariańskiego - serwowanego od Challah - kuchnia żydowska . Nie ukrywam, pokładałam w nim bardzo duże nadzieje, bo falafel, który był serwowany w burgerze jako "kotlet" - to jest coś co uwielbiam. Niestety zawiodłam się i to bardzo. Dostałam przypaloną bułkę, wysuszonego falafela i do tego znikomą ilość bardzo dobrego sosu harrisowego. Wyglądem też odbiegał od tego(...)powrocie do domu zaczęłam odtwarzać jego smak - niestety to nie było to samo :( oraz pyszny czosnkowy sos - również home made. Wszystko pyszne i zaskakujące w smaku. Sekretem usmażenia (szybkiego) kotleta wieprzowego była jego marynata, która spowodowała, że mięso bardzo szybko się usmażyło i było pyszne. Krucjata zajęła u mnie 3 miejsce. Kolejnego dnia (ostatniego!), zaczęłam testowanie od burgera, serwowanego przez

CookYourself
Cukiniowe mielone 165

delikatności.  Możecie użyć też wcześniej duszonej lub pieczonej piersi, jednak trzeba będzie ją dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie wkomponują się do lunchboxa w towarzystwie ryżu i sałatki. Musicie wypróbować!  Składniki : na ok. 6 kotlecików duża, ugotowana pierś z kurczaka  1/2 cukinii(...)jajko 1 łyżka kremowego serka typu Almette kilka kropel soku z cytryny  sól, pieprz  płatki / ziarna do obtoczenia kotletów  Przygotowanie : Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru wody. Dodać rozdrobione mięso z piersi kurczaka, jajko, kremowy serek i przyprawy. Dokładnie ze sobą połączyć wszystkie składniki. Z powstałej masy uformować kotleciki (mi wyszło ich łącznie

Kuchnia Ellie
Ketchupowe Kotleciki Z Mięsa Z Rosołu 136

Kotleciki dzięki ketchupowi są bardziej wyraziste w smaku i na pewno znajda jeszcze więcej swoich zwolenników :) Składniki na około 6 kotletów: 2 ćwiartki z kurczaka marchew + pietruszka + cebula z rosołu 3-4 łyżeczki ketchupu ostrego bądź łagodnego 1 jajko sól , pieprz do smaku kilka szczypiorków posiekanych na drobno 1/3 łyżeczki słodkiej papryki i ostrej (jeśli nie lubimy, ostrą możemy pominąć(...)dodać więcej słodkiej ) mąka pszenna do obtoczenia kotletów ( ja użyłam pełnoziarnistej ) olej do smażenia 1. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia. Tak samo postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz jedno całe jajko. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej. ( ja tym razem zblędowałam

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania