kotlet z pieczarkami - 1247 przepisów (strona:17/84)

Schab w sosie z czerwonego wina 180

kości 200 ml czerwonego, wytrawnego wina * 1 łyżka smalcu 2 łyżki oleju 400 g pieczarek 4 łyżki śmietany 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz świeżo zmielony     * Podpowiedź jakie wino dodać do przygotowywanej potrawy znajdziecie tutaj   Wykonanie: Mięso umyłam i pokroiłam na 4 kotlety. Rozbiłam tłuczkiem, posoliłam z obu stron, oprószyłam pieprzem z jednej strony. Przełożyłam do miseczki(...)przełożyłam do naczynia do zapiekania. Na patelnię, na pozostały tłuszcz wsypałam pokrojone w cienkie plasterki pieczarki.   Podsmażyłam. Przyprawiłam solą i pieprzem. Po 5 minutach wyjęłam pieczarki z patelni i rozłożyłam na kotletach. Podlałam 2 łyżkami wody. Przykryłam i wstawiłam do piekarnika na 20 minut.   Rozgrzałam patelnię, na której smażyły się pieczarki i wlałam wino, dodałam roztarty w dłoniach

Kuchnia u Krysi
Kotlety mielone z soczewicą 152

ardzo smaczne kotlety z dodatkiem zdrowej soczewicy (zielonej, ale można użyć dowolnej) i pieczarek. Są pyszne! Kotleciki są puszyste. Bardzo gorąco zachęcam do wypróbowania. Kotlety mielone z soczewicą PRZEPIS Składniki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3/4 szkl. soczewicy zielonej (suchej) 2 średnie cebule 7 średnich pieczarek 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 czerstwa bułka 2 łyżki bułki tartej pieprz(...)sól majeranek bułka tarta do obtaczania kotletów olej do smażenia Przygotowanie Soczewicę zalać wodą i odstawić na 1h. Następnie gotować przez ok. 0,5h, odcedzić wodę (jeśli została) i zmiksować na "papkę".  Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie (ok. 20 min), po czym odcisnąć. Pieczarki umyć, wysuszyć, drobno pokroić i usmażyć. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na niewielkiej ilości oleju

coolinarnastrefa.blogspot.com
Paprykowe kotlety mielone 175

Podawać z surówką, sałatką lub chutneyem. Tak zrobione kotlety nie są suche w środku od bułki tartej. Jeśli sami zmielimy mięso, będziemy mieć danie bez glutenu . ----- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Kotlety jaglano-kalafiorowe Pieczeń ze śliwkami na kanapki

Weekendy w domu i ogrodzie
Schab w sosie pieczarkowym 300

Składniki: 5-6 kotletów schabowych cebula 3 ząbki czosnku 0,5 kg pieczarek 2 łyżki śmietany 18% mąka do zagęszczenia sosu 0,5 litra bulionu pieprz(...)sól papryka słodka olej do smażenia   Wykonanie: Kotlety rozbijamy na plastry o średniej grubości. Posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety przekładamy do garnka i zalewamy bulionem . Pieczarki kroimy na mniejsze części, cebulę w piórka, czosnek w kosteczkę. Wszystko dorzucamy do bulionu. Dusimy przez godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso na talerz

Czerwona Porzeczka
Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym. Przepis krok po kroku 7407

kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym krok po kroku. W razie wątpliwości, niejasności proszę pisać komentarze pod wpisem.     Składniki:     6 jaj na twardo 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko sól, pieprz olej roślinny do smażenia Sos: 300 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oleju(...)wody, który się wytworzy a pieczarki będą złociste. Po tym czasie wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Sos redukuj dosłownie dwie minuty. Sos można wzbogacić o różne przyprawy na przykład świeży lub suszony tymianek albo posiekany koperek. Zależało mi jednak aby podać przepis podstawowy.   Kotlety z jajek podawaj z sosem pieczarkowym

kuron.com.pl
Ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym 128

żółtka    2 łyżki śmietany 36%    sól    1 jajo    olej do smażenia    bułka tarta do obtoczenia kotletów Na sos:    300g pieczarek    1 duża cebula    sól    pieprz    łyżka oleju Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy a następnie drobno kroimy. Cebulę oczyszczamy i drobno siekamy(...)szklimy w niedużym garnuszku na łyżce oleju. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem aż powstanie sos (od czasu do czasu mieszamy). Ziemniaki mielimy, lub przecieramy przez sito. Dodajemy śmietanę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, tartej bułce i smażymy na oleju - na rumiano z obu stron Ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym . SMACZNEGO

peggiwkuchni
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem 4784

razem zrobiłam z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. Ser i pieczarki dodałam do masy ziemniaczanej ale można też te dwa składniki wymieszać i zrobić kotlety nadziewane. składniki: 600 g ugotowanych letnich ziemniaków 200 g pieczarek 100 g żółtego sera, u mnie gouda 2 jajka 1 łyżka tymianku sól,pieprz 3-4 łyżki mąki pszennej bułka tarta olej do smażenia Letnie(...)pieczarki odparują całą wodę, wystudzić. Ser żółty również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do wystudzonych ziemniaków dodać starty ser, pieczarki, tymianek, jajka oraz mąkę. Wymieszać aby składniki się połączyły, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kotlety (u mnie wyszło 11 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym

Monia miesza i gotuje
Kotlety z kaszy jęczmiennej 221

składników wychodzi około 8 kotletów. Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami i surówką, same - na zimno i na ciepło. Można też podać z sosem np.  z pieczarkami w sosie śmietanowym . Do masy na kotlety można też dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Kotlety z ziemniaków i kaszy 157

kolor.               Do takich kotletów wystarczy podać tylko gotowane warzywa.                Jeśli mamy pieczarki to, można dodać kilka do kotletów

Proste Potrawy
Pieczarki do obiadu 459

według poniższego przepisu idealnie pasują do kurczaka lub schabu. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia. Jeśli nie macie brązowych pieczarek, to można je zastąpić zwykłymi białymi. Ja podałam pieczarki z ziemniakami puree i kotletem z piersi z kurczaka. Przepisy na kotlety w różnych odsłonach znajdziecie w zakładce MIĘSA. Składniki 250 g pieczarek portobello 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki miodu

O kuchni z uczuciem
Burgery z czarnej fasoli z sosem tzatziki 168

możecie do nich zaserwować pieczone frytki.  Burgery z fasoli podałam trochę na styl grecki, do środka przygotowałam delikatny sos tzatziki, a jako dodatki wybrałam pieczarki, pomidora i sałatę.  Składniki na 4 sztuki: Kotlety: 250g suchej czarnej fasoli * 1 jajko ½ szklanki płatków owsianych (zwykłe lub bezglutenowe) lub więcej (służy do zagęszczenia, moja masa była dość sucha po zblendowaniu(...)smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Odstawić do przegryzienia się smaków. Możecie dodatkowo podać z odrobiną oliwy z oliwek. Bułki przekroić na pół, położyć sałatę, kotlety, sos i dodatki np. pomidor i przesmażone pieczarki. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
kotlety ziemniaczane... 387

pieczarki 1/2 kg, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 4 łyżki, sos grzybowy 1 opakowanie, śmietana 2 łyżki, woda 1/2 litra, surówka ziemniaki ugotować nie obrane, wystudzone obrać i przecisnąć przez praskę do ziemniaków do miski dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, sól, pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową i wyrobić dokładnie masę, jeśli masa jest mało zwarta to dodać trochę ziemniaczane mąki formować kotlety(...)tartej bułce, smażyć na gorącym oleju z każdej strony pieczarki pokrojone usmażyć z cebulą pokrojoną na oleju, sos grzybowy wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do pieczarek, mieszać do zagęstnienia sosu - kotlety ziemniaczane są bardzo smacznym daniem obiadowym lub na ciepłą kolację, smakują z różnymi sosami i surówkami........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jak zrobić kotlety mielone 1055

koperek i natka sprawdzą się wyśmienicie, podobnie jak Wasze ulubione przyprawy. Mój teść dodaje do kotletów to, co akurat ma pod ręką. Możemy dodać nawet podsmażone wcześniej pieczarki. Wyrabianie masy Podstawą dobrych kotletów jest solidne wyrobienie mięsa. Posłużą nam do tego rączki. Czyste Porządnie wyrabiamy masę tak, aby całość była dobrze połączona. Nie może być tutaj składników luzem, bo inaczej

Mieszam w Garnku
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 246

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarkowe rolady z szynki 177

smaku tłuszcz do smażenia 1 łyżeczka – czubata mąki pszennej do zagęszczenia sosu Szynkę kroimy w plastry o grubości około 1 cm i rozklepujemy tak jak na kotlety schabowe – bardzo cienko . Pieczarki siekamy drobno , tak samo cebulkę i wszystko smażymy na patelni , lekko soląc i doprawiając pieprzem oraz gałką muszkatołową . Jak już pieczarki z cebulką będą miękkie i gotowe

Ogrodnik w podróży