kotlet w sosie - 500 przepisów (strona:20/34)

Pieczeń z sosem żurawinowym 207

szczerze przyznać, że nawet jeżeli nie podacie mięsa z sosem żurawinowym, to i tak będzie ono pyszne i aromatyczne. Ja podałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 800 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 por 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz(...)papryka, majeranek mąka pszenna (np. Wrocławska) do obtoczenia mięsa 130 g margaryny 1 słoik żurawiny leśnej Devaldano (290 g) WYKONANIE Mięso umyć i pokroić na cienkie kawałki (tak jak kotlety). Przyprawić z obu stron solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Przyprawy docisnąć ręką, następnie mięso delikatnie obtoczyć w mące. Cebulę obrać i pokroić w krążki. W dużej brytfannie rozpuścić margarynę

Passions hobbies life
Kotlety sojowe z sosem grzybowym 92

odpowiada Wam nieco "papierowy" smak gotowych, kupnych kotletów sojowych proponuję poznać ten prawdziwy. Zrobienie kotlecików jest dość czasochłonne (soję trzeba namoczyć dzień wcześniej, potem gotować 1,5 h) ale efekt wynagradza włożony trud. Przygotowane danie jest nie tylko bardzo zdrowe ale i smaczne. Obowiązkowo z ulubionym sosem, który nada daniu bardziej wyrazisty smak. Mój faworyt - sos z suszonych

Milion Smaków
Burgery z soczewicy i marchewki 238

mięsożercom przyda się czasem coś innego niż mielony kotlet :)   Składniki  burgery 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 średnie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku natka pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1/2 łyżeczki ostrej papryki pieprz, sól 3 łyżki oliwy dodatkowo bułki rukola pomidor ser pleśniowy ogórek sos pomidorowy 4 duże pomidory 2 ząbki czosnku 1 cebula

pink envelope
Zrazy z kaszy jaglanej 139

którą taki bardzo lubię.Robiłam już GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ oraz KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ.Były też przepyszne KOPYTKA Z KASZY JAGLANEJ.A dziś ma dla Was przepis na zrazy / frykadelki.Z dodatkiem kukurydzy są fantastycznym pomysłem na szybki i smaczny obiad! Można jeść je solo lub podać z ulubionym sosem np. śmietanowym.Są świetnym pomysłem na szybki , bezmięsny obiad!  SKŁADNIKI:- kasza

Ostra na Słodko
Hamburgery według przepisu Magdy Gessler 724

tych przypraw. Wszystkie zmieszałyśmy w moździerzu i dodałyśmy do mięsa. Kotlety wyszły wyśmienite, a hamburgery zniknęły w mgnieniu oka. Ilość porcji: 6 Składniki: Na hamburgera: 500g mielonej wołowiny 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 świeża papryczka chili ½ łyżka kolendry ½ łyżka imbiru w proszku 4 łyżki oleju Odrobina sosu sojowego Gorczyca Pieprz Sól Dodatki: 6 bułek z sezamem

Kolizje Smaków
Kotlety ryżowe z kurczakiem 333

sól * pieprz * papryka ostra * sos sojowy – 2 łyżki * olej do smażenia – 50 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Filet z kurczaka oczyszczamy , kroimy w kostkę , posypujemy solą , pieprzem , paryką i sosem sojowym.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do zamarynowania.Ryż basmati gotujemy w lekko osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu.Odcedzamy , odstawiamy do przestudzenia.Zamarynowane mięso podsmażamy lekko na mocno rozgrzanym oleju ( uważając by się(...)Wyciągamy , mieszamy z ugotowanym ryżem , dodajemy drobno posiekaną cebulę.Dodajemy 2 mniejsze jajka , mąkę i przyprawy.Wyrabiamy masę ( jeśli nie będzie się chciała kleić dodajemy jeszcze odrobinę mąki).Formujemy kotlety , a następnie panierujemy w bułce tartej.Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy gorące!Smacznego

Ostra na Słodko
Karkówka duszona w ciemnym piwie 339

śmietanie z pieczarkami . Dzisiaj przedstawiam przepis na karkówkę duszoną w ciemnym piwie, z dodatkiem miodu i przypraw. Najlepiej smakuje z ugniatanymi ziemniakami lub pieczywem, który można maczać w sosie. Mniam! Zapraszam do gotowania! Składniki dla 2-3 osób: 2 łyżki masła klarowanego* 500 g karkówki wieprzowej 300 ml ciemnego piwa 1 duża cebula, pokrojona w piórka 2 ząbki czosnku, obrane(...)pieprz pieprz cayenne (opcjonalnie) świeża natka pietruszki Do podania: ziemniaki lub pieczywo CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy na 4-6 równych kotletów. Posypujemy solą i pieprzem i obtaczamy w mące - nadmiar strzepujemy. W garnku z grubym dnem rozpuszczamy 1 łyżkę masła klarowanego i na wysokim ogniu smażymy nasze kotlety z obu stron

My Culinary Art
Cheeseburger 210

połowie wieprzowego a w połowie wołowego mięsa, by kotlety nie wyszły zbyt suche)- połowę czerwonej cebuli- ogórek konserwowy- 2 bułeczki hamburgerowe z sezamem- 6 plasterków cienko pokrojonego wędzonego bekonu- 4 plasterki sera (przeznaczonego do zapiekania)- 2 - 3 listki sałaty lodowej- oliwa z oliwek- ocet winny- musztarda- ketchup- majonez- sos worcester- sól morska- pieprz Mięso mielone dzielimy na równe cześci

W mojej holenderskiej kuchni
Schabowe roladki ze szpinakiem duszone w sosie śmietanowym 227

kotleta farsz szpinakowy i zwijać. Obtoczyć w mące. Roladki obsmażyć z obu stron na złoty kolor (na oleju). Przełożyć  do rondla i podlać bulionem. Dodać ziele angielskie i liść laurowy. Doprawić przyprawą włoską. Dusić do miękkości około 30 minut. Około 10 minut przed końcem dodać śmietanę (3 łyżki).  Gdy podczas gotowania ubędzie nam sporo wody i sos zrobi

Fabryka pomysłów
Zrazy ze schabu wg Buni 316

długości takiej jak szerokość kotleta po rozklepaniu ) 4 paski skórki z razowca 1 średni ogórek kiszony garść suszonych grzybów ( krojonych -tak ok 10 dużych kapeluszy ) 4 płaskie łyżeczki ostrej musztardy sól pieprz mielony papryka mielona słodka majeranek 1 cebula biała 1 cebula czerwona 1 cebula cukrowa sos sojowy grzybowy sos Teriyaki 4 łyżeczki oleju 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu

Buniabaje w kuchni
Domowy Big Mac 1366

wołowiny cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: domowy sos do Big Maca (z tego przepisu ) ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule sałata lodowa (do dekoracji można użyć ozdobnej) kilka plasterków sera cheddar Domowe Hamburgery - Sposób przygotowania: Bułeczki(...)tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki w plasterki. Sałatę również porcjujemy na mniejsze części. Bułeczkę przekrawamy na 3 części.  Na dół wykładamy porcje sałaty, cebuli, kładziemy plasterek sera cheddar, wykładamy ok. łyżeczkę sosu do Big Maca

Słodka Strona
Roladki wieprzowe z warzywami w grzybowym sosie 189

spożywczej. NA SIEDEM ROLADEK:Kapustę kiszoną drobno posiekaj, marchew i seler obierz, umyj i pokrój na cienkie paski, ser również pokrój na sztabki.Nie muszą być idealne. Na rozbitym kotlecie  rozłóż troszkę kapusty, połóż na nią szynkę i warzywa z serem, w ilości takiej aby było możliwe zwinięcie mięsa w rulonik.Zwijamy w ruloniki i każdy taki pakunek spinamy wykałaczką(...)Około 4 łyżek oleju rozgrzewamy na patelni, na dużym ogniu i kładziemy roladki. Smażymy z każdej strony na brązowo.NIE SOLIMY!Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem.PRZEPIS NA SOS:Wodę z namoczonymi grzybami zagotowujemy i gotujemy ok. 30 minut na małym ogniu. Teraz przygotowujemy w/m roladki.Po ok. 30 min przecedzamy tę wodę z grzybami. Z grzybów wyciągnęliśmy wszystko

Pasje Jolki
Kotlety Schabowe Inaczej 6046

drugiej strony do lekkiego zrumienienia. Następnie wkładamy kotlety do cebuli i dusimy pod przykryciem, podlewamy odrobiną wody, wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy. Kiedy mięso będzie już miękkie wrzucamy pieczarki, doprawiamy pieprzem, solą ziołową, kminem rzymskim, papryką wędzoną słodką, papryką chili w proszku, przykrywamy i dusimy jeszcze jakiś czas. Jeśli sos wyjdzie nam zbyt wodnisty, wystarczy odparować trochę płynu. Podajemy

Blondynka Gotuje
ROLADKI MUSZTARDOWE SCHABOWE 173

mogą smakować inaczej .Mozna podawać z sosem lub bez jak kto lubi. Ja dziś proponuję schabowe roladki w musztardowym sosieSkładniki:5 plastrów schabu5 plastrów żółtego sera5 plastrów szynki lub polędwicy-wędliny3 ogórki kiszone1,5 szklanki bulionu warzywnego1 szklanka smietany kremówki1 łyzka ostrej musztardy rosyjskiej Kamissól,pieprz mielony Kamis-do schabuWykonanie:Rozbijamy każdy kotlet schabu.Poyspujemy solą i pieprzem,na każdy plaster

Z Majeczką w kuchni
Relish 185

dodatek do dań, głównie mięsnych potraw ma postać ni sosu, ni pasty, można powiedzieć, że to relish. Relish można spotkać w kuchniach całego świata, tylko nazwy się zmieniają to może być ajwar, lutenica itp . Robi się go głównie z warzyw, ale czasem występuje z dodatkiem owoców, różnych dodatków i przypraw. Ze względu na ilość i różnorodność składników, jego smak może(...)różnić się diametralnie. W Polsce zaczyna się pod tą nazwą pojawiać w sklepach, ale ja od dawna przygotowuję go sama. Dzisiaj przygotowałam go do kotletów, a w swoim podstawowym składzie ma pomidora, paprykę i papierówki. Sweet Relish: Składniki na 2 słoiczki 250 ml: 1 bardzo duży pomidor lub 2 mniejsze 2 papierówki 1 cebula dymka 1 czerwona cebula 1 ogórek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania