kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:174/301)

Wege pieczone kotlety z soczewicy z marchewką :) 135

albo z soczewicy zielonej albo czerwonej. Tym razem połączyłam dwa te rodzaje i wyszło coś pysznego! Zdecydowanie najlepsze kotlety z moich dotychczasowych - chyba nabieram coraz to lepszej wprawy :D Kotlety nadal pozostają bardzo kruche, jednak nie wpływa to negatywnie na ich smak, a wręcz przeciwnie. Do masy soczewicowej dodałam liście mrożonego jarmużu i startą marchewkę. Całość doprawiłam porządną dawka przypraw(...)sól morska, pieprz cayenne, papryka słodka, curry, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz świeżo mielony  Przygotowanie: Opłukaną soczewicę ugotuj wg instrukcji podanej na opakowaniu. Następnie zblenduj na gładką masę.  Do soczewicy dodaj wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj łyżką bądź dłonią. Formuj średniej wielkości kotlety (wychodzi 6 szt.) i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Piecz

Zdrowie na języku :P
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 73

łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej łyżeczka ziół prowansalskich opcjonalnie 1 jajko *** trochę sezamu lub czarnuszki do przyozdobienia *najlepiej wędzone lub marynowane z przyprawami, świetnie nada się również mielone tofu **można zastąpić tradycyjnym ( wersja niewegańska ) *** wersja niewegańska Czas przygotowania:  10 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość : 10 sztuk Przygotowanie Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ( koncentrat pomidorowy , ketchup(...)ostygły, wówczas również stwardnieją. Podajemy solo lub z sosem . Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Warzywa z tofu w sosie satay Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Boczniaki w mięsnej marynacie Sałatka z buraków Tofu mielone Więcej wegańskich przepisów znajdziesz tutaj . A może coś wegańskiego na słodko? Wegańskie ciasteczka cynamonowe

WegePrzepis
Fit obiad #3 - Kotlety z pieczarek 159

staram się robić coraz częściej jarskie posiłki, po których czuję się lekko. Główną pomysłodawczynią różnego rodzaju i kotletów bezmięsnych zawsze była moja Babcia. Najlepsze były jej kotleciki z płatków owsianych, które mam zamiar kiedyś też tu zaprezentować. Dziś jednak pieczarki. Alternatywa mielonych, które zasmakują nie tylko wegetarianom. Składniki: 300g pieczarek 2 cebule 1 ząbek czosnku 2 jajka tymianek sól(...)bułce lub płatkach owsianych. Smażyć na suchej patelni, ewentualnie na odrobinie oleju na złoty kolor z obu stron (uwaga! obracać bardzo delikatnie, bo łatwo się rozpadają). Ja podałam kotlety z moją ulubioną surówką z marchwi, selera i pora, doprawioną sporą ilością pieprzu, solą i kapką oleju rzepakowego. I obiad doskonały gotowy

Cakes By Kejt
Kotleciki drobiowe po meksykańsku 94

łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano     *** Filety kroimy na duże kawałki *** *** Mięso rozbijamy niezbyt cienko *** *** Filety przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Przygotowujemy panierkę: bułkę tartą mieszamy z papryką, chilli i oregano *** *** Mięso maczamy w roztrzepanym jajku *** *** Następnie kotlety obtaczamy z dwóch stron w panierce *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Blog z Apetytem
Kotlety mielone po szwedzku 88

Przepis zaczerpnięty z książki " Najlepsze kotlety ". Kolor różowy zawdzięczają dodatkowi marynowanego buraczka, choć w całym daniu nie jest on bardzo wyczuwalny. Dla urozmaicenia smaku domowych klopsów można wykorzystać ten, jednak inny od rodzimego, przepis. Składniki : - 300 g mielonego mięsa, - mała cebula, - 1/2 ziemniaka, - 1mały, marynowany burak, - 1małe jajko, - 2 - 3 łyżki bułki tartej, - 2 łyżki mleka, - sól, pieprz, - bułka(...)obtoczenia, - olej do smażenia. Wykonanie : Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Połówkę ziemniaka zetrzeć na drobnej tarce, a buraka pokroić w drobną kostkę. Dodać resztę składników, doprawić i uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano

Przepisy Mikołaja
Pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym 118

siekamy z czosnkiem w blenderze ( możemy cebulę zetrzeć na tarce a czosnek przecisnąć przez praskę), do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, jajko, cebulę z czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, całość wyrabiamy jak na kotlety, z wyrobionego mięsa formujemy kulki, lekko spłaszczamy, obtaczamy w mące i smażymy na patelni z obu stron na złoty

Blog kulinarny S9.PL
Złociste ziemniaczki z piekarnika 143

ładnie wyglądają na talerzu Świetnie smakują podane samodzielnie np. z sosem czosnkowym lub do obiadu z kotletem i surówką. Dodatek kurkumy nadaje im apetycznego złocistego koloru – jeśli nie masz, możesz pominąć tę przyprawę lub zastąpić np. mieloną papryką, przeciśniętym czosnkiem, suszonymi ziołami (tymiankiem, ziołami prowansalskimi, oregano) .   Do ziemniaczków pasuje… ** Sos tzatziki ** Słodko-ostry sos chili

Kulinarny S.O.S.
Złociste ziemniaczki z piekarnika 143

ładnie wyglądają na talerzu Świetnie smakują podane samodzielnie np. z sosem czosnkowym lub do obiadu z kotletem i surówką. Dodatek kurkumy nadaje im apetycznego złocistego koloru – jeśli nie masz, możesz pominąć tę przyprawę lub zastąpić np. mieloną papryką, przeciśniętym czosnkiem, suszonymi ziołami (tymiankiem, ziołami prowansalskimi, oregano) .   Do ziemniaczków pasuje… ** Sos tzatziki ** Słodko-ostry sos chili

Kulinarne S.O.S.
Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. 208

wodą, tak aby tylko zakryła warzywa, gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek. Podaję na ciepło. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów i innych mięs. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
kotlety mielone z indyka z kapustą... 190

potrzeba do smażenia do świeżego mielonego indyka wbić jajka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z wody, przyprawę do mielonego mięsa, drobno pokrojoną cebulę kapustę drobno pokroić i zalać wrzątkiem, odcedzić na sitku i wyrobić z mięsem formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety, pod koniec nakryć pokrywką i na małym ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków 106

plastrach bekon sałata pomidor czerwona cebula ogórki piklowane musztarda ketchup Sos kaparowy: 100 g majonezu skórka z 1 cytryny 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki kaparów świeżo mielony pieprz Chipsy z fioletowych ziemniaków: 1 kg fioletowych ziemniaków kilka gałązek świeżego tymianku 3 łyżki oliwy z oliwek gruboziarnista sól morska * PRZYGOTOWANIE Chipsy z fioletowych ziemniaków Ziemniaki umyj, osusz(...)oraz chipsów ziemniaczanych. Burgery Mięso oczyść i pokrój w dużą kostkę. Następnie zmiel na grubych oczkach przez maszynkę do mielenia mięsa. Wołowinę przypraw musztardą, sosem sojowym oraz solą i pieprzem do smaku. Wbij żółtko i dokładnie wymieszaj. Kolejno uformuj kotlety. Posmaruj je oliwą i przed samym podaniem grilluj z obu stron do uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia. Podawaj w przypieczonych

Food Square
Kotlety ziemniaczane z komosą ryżową 144

pół suchej) - 1 jajko - pęczek szczypiorku - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - mielony czosnek do smaku - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia - opcjonalnie bułka ziemniaczana Ugotowane ziemniaki, przeciśnięte przez praskę, połączyć razem z komosą ryżową, jakiem, posiekanym szczypiorkiem, mąką i przyprawami w jednolita masę.  Na patelni rozgrzać tłuszcz. Formować kotlety i smażyć na złoto z obu stron. Opcjonalnie można kotlety ziemniaczane

CookYourself
Kotlety mielone z marchewką 112

dużych oczkach do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy na złoty

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Hamburgery drobiowe 267

piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, upieczone studzimy na metalowej kratce.  Mięso z piersi mielimy, dodajemy musztardę, przyprawę do kurczaka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, masę dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy okrągłe płaskie kotlety, smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z odrobiną oleju, na złoty kolor z obydwu stron. Bułki kroimy na pół, obydwie części

Bajeczna Kuchnia
Ogniste, chrupiące ,kotlety z karkówki 146

Ogniste, chrupiące, kotlety z karkówki Z karkówki było już tyle potraw , że wydawało by się ,że nic już nowego wymyślić nie można . Otóż można i to nie tylko nowego , ale i pysznego . Moja rodzinka gustuje w pikantnych potrawach , od czasu do czasu lubią zionąć ogniem – choć nie zawsze . Na takie okazje , ten prosty i szybki przepis jest doskonały . Polecam(...)plastry i rozklepujemy tłuczkiem do mięsa , niezbyt cienko . Solimy . W młynku do kawy , którego już nie używamy mielimy czosnek razem z papryczką chili i tą mieszanką grubo nacieramy mięso . Odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie postępujemy jak z kotletem schabowym , obtaczamy każdy kawałek w roztrzepanym jajku , bułce tartej i smażymy na złocisty kolor z obu stron . Podajemy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania