koperkowa - 1496 przepisów (strona:31/100)

Szwedzka kanapka z krewetkami 130

kraju i koniecznie polecam je wypróbować, bo jest bardzo proste w przygotowaniu, a niezwykle smaczne i sycące. Przygotowałam te kanapki w dwóch wersjach, na jednej położyłam krewetki na sosie koperkowym, a na drugiej najpierw dodałam krewetki do sosu, wymieszałam je z nim i dopiero położyłam na kanapce i muszę przyznać, że ta wersja bardziej mi smakowała ;) Składniki(...)Pieczywo posmarować masłem, ułożyć na nim sałatę i jajko, nałożyć sporą ilość sosu, a na nim ułożyć krewetki i przybrać koperkiem.  Druga wersja - krewetki dodać do sosu majonezowo - koperkowego, dokładnie wymieszać i takie kłaść na kanapkę. Smacznego

Codzienne Gotowanie
KROKIETY ZIEMNIACZANE 2469

mocno rozgrzanej warstwie oleju (minimum 0,5 cm.). Smażymy ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor. Odkładamy do odsączenia, na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy z majonezem, keczupem lub dipem koperkowym

cool and minty
Karkówka w ostrej marynacie 142

Marynata: 3 łyżki przyprawy do karkówki 1,5 łyżki Vegety z czosnkiem 1 łyżeczka chilli 2 łyżki octu jabłkowego 4 łyżki oleju 50 ml wody 3 łyżki sosu musztardowo - koperkowego Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 1cm plastry. Z każdej strony przyprawiamy przyprawą do mięsa. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy. W głębokiej misce warstwami przekładamy mięso i marynatę(...)całą noc (pod przykryciem). Mięso w ten sposób jest kruche i bardzo aromatyczne. Następnego dnia grillujemy. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty.  Recenzja sosu musztardowo - koperkowego: Do przygotowania marynaty wykorzystałam sos musztardowo - koperkowy Firmy Fanex, ( KLIK) . Sos ma kremową konsystencję o smaku ostrawej musztardy. Dodatkowo ma wyczuwalną słodkawa nutę koperku. Idealnie podkreśla smak dań. Możemy

VioletoweKucharzenie
Sos koperkowy 210

koperkowy to pyszny dodatek do wielu dań. Można go przygotować na ciepło na bazie bulionu lub na zimno na bazie jogurtu. Wersja nie ciepło najlepiej pasuje do rybki, jajek czy różnych kotlecików natomiast wersja na zimno jest idealna do sałatek, surówek oraz dań z grilla. SOS KOPERKOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu(...)posiekany koperek oraz sól ziołową do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić jeszcze jeśli potrzeba. Gotowy sos odstwić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły. S OS KOPERKOWY NA CIEPŁO składniki: 0,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego 3 kopiste łyżki posiekanego koperku 5 łyżek śmietany 18 % 2 płaskie łyżki mąki pszennej Do garnuszka wlać bulion. Dodać posiekany

Monia miesza i gotuje
Łosoś z makaronem i brokułami 130

opakowaniu, odcedzić. Makaron wymieszać z 5 łyżkami sosu koperkowego. Na talerz wyłożyć makaron, na to brokuł,  na wierzch kawałek łososia i  po lać wszystko sosem jogurtowo-koperkowym. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Granaty z indyka w sosie koperkowym. 114

Dodaj śmietanę , posiekany koperek, mąkę wymieszaną z niewielką ilością wody, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i solą. Gotuj w sosie 5-8 minut. Podawaj gorące granaty oblane sosem koperkowym z ziemniakami i surówką.                          SMACZNEGO

Przepisy i porady kulinarne
Kotlety mielone z łososia 133

obiad? My bardzo! Dzisiaj chcę Wam zaproponować prosty przepis na kotlety z łososia. Kotlety mielone z ryby podaję różnie, a dzisiaj proponuję kotlety z ziemniaczanym puree i sosem chrzanowo koperkowym. Łosoś często gości na moim stole, choć lubię i inne ryby. Łosoś to tłusta ryba (zdrowe tłuszcze, omega 3 kwasy tłuszczowe ) i dlatego warto robiąc mielone dodać białej, chudej(...)białej ryby 1 jajko 2 łyżki drobno pokrojonych kaparów 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos chrzanowo koperkowy 200 ml majonezu domowej roboty, tutaj przepis 1 łyżka świeżo utartego chrzanu 1 łyżka koperku 2 łyżki jogurtu sól do smaku Przepuść połowę łososia i całą białą przez maszynkę. Resztę łososia pokrój

codojedzenia
Pulpety w sosie koperkowym 126

Pulpety w sosie koperkowym(...)Składniki: mięso mielone - 500 g  wieprzowo - wołowe cebula - 1 szt tłuszcz jajko - 1 szt bułka tarta - 5 łyżek sól i pieprz mąka do obtoczenia Sos koperkowy : koperek - 1 pęczek śmietana  36 %- 1 szkl wywar jarzynowy - 600 ml Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, sól , pieprz i  bułkę. Cebulę obrać , pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu

Kuchnia Danusi
GRILLOWANE MIELONE SZASZŁYKI Z KAPARAMI I SOSEM CZOSNKOWO KOPERKOWYM 118

plasterki kiszone ogórki, czosnek i pieprz. Dodałam parę listków suszonej mięty. Dodałam również kawałek sera feta. Wszystkie składniki zmiksowałam. Dodałam świeży koperek. Szaszłyki podawałam z ryżem i sosem czosnkowo-koperkowym. Smacznego!     Polecam również inne szaszłyki: SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI

potrawyregionalne
Paluszki rybne w migdałowej panierce z sosem jogurtowo- koperkowym 128

bułce tartej, ale najczęściej w pokruszonych płatkach migdałowych- te smakują im najbardziej. Polecam też wypróbować obtaczane w wiórkach kokosowych. Najlepiej smakują z lekkim sosem np. jogurtowo- koperkowym a do obiadu np. z ryżem. Polecam(...)Składniki na ok. 12 paluszków rybnych: 30dkg fileta rybnego (ja użyłam z pangi) 10dkg płatków migdałowych 1 jajko sól 3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia Na sos jogurtowo-koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% łyżka posiekanego koperku sól i pieprz do smaku Filety z ryby osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić wzdłuż na cienkie paski a następnie

Maślane ciasteczko
Ryżowe placuszki z cukinią 339

koperkowym, który według mnie pasuje idealnie. Zapraszam!!!!     Składniki: 1 cukinia ( większa), 1 woreczek ryżu, 1 jajko, sól, pieprz, olej lub oliwa do smażenia   Sos jogurtowo-koperkowy 200 ml jogurtu naturalnego, pęczek posiekanego   koperku, sól, pieprz   Wykonanie: Ryż gotujemy na sypko. Uważamy, żeby się nie rozgotował. Odstawiamy do wystygnięcia. Cukinię ścieramy na grubszych oczkach, lekko

Passion of Cooking
Tosty z łososiem, jajkiem na twardo i kawiorem 124

poprzek lub wzdłuż, o grubości 7-8mm tak, aby każdy z nich zawierał część żółtka. Tosty opiekamy i odkładamy na chwilę do częściowego przestygnięcia. Smarujemy go serkiem koperkowym. Następnie układamy na nim plastry łososia i jajko. Na jajku układamy majonez i kawior. Posypujemy całość koperkiem i od razu podajemy. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-21 {margin: auto;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Klopsiki z indyka gotowane w sosie koperkowym 93

mięsa z indyka - bez smażenia. Klopsiki gotujemy w wodzie a następnie dusimy w sosie koperkowym przygotowanym na bazie bulionu z gotującego mięsa. Dodatek boczku dodaje im wyrazistości a koperkowy sos wspaniałego aromatu

Milion Smaków
Grillowana rolada z kurczaka ze szpinakiem i figami 158

macie grilla to można roladki upiec w piekarniku, a figi podsmażyć na patelni. Na talerzu układamy liście szpinaku, dodajemy pokrojona roladę, figi, physalis, cebulki i całość polewamy sosem koperkowym. Ozdabiamy świeżym tymiankiem. Smacznego :)   Rada: Figi należy umyć i oczyścić z bardzo drobnych kolców.  Żeby mięso nam się przy rozbijaniu i skręcaniu nie rozpadło, najlepiej przygotować

Moniki Smakołyki
Pulpety w sosie koperkowym 121

Dzisiaj przepis na pulpety w sosie koperkowym gotowane na wywarze z warzyw. Można je podawać z kaszą lub ziemniakami. Składniki(...)marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 sucha bułka 1 cebula 2 jajka liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz szczypta imbiru sos koperkowy: pęczek koperku 3 szklanki wywaru spod pulpetów 1 mała śmietana 2 łyżeczki mąki sól pieprz Wykonanie: Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka i zalać wodą. Dodać liść laurowy

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania