nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy pod przykryciem 25 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie i pieczemy na termoobiegu jeszcze 15 minut. Tak przygotowanego kurczaka podałam z ryżem z dodatkiem koperku oraz z surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!:) Oryginalny przepis
Czerwona Porzeczkaobiad z mojego regionu, a są to Pyry z gzikiem. Składniki: 1 kg ziemniaków 50 dag białego sera twarogowego 0,25 l kwaśnej śmietany (30%) cebula pęczek szczypiorku Pęczek koperku kilka łyżek masła sól Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, gotujemy w łupinach. Twaróg rozrabiamy ze śmietaną, dodajemy pokrojoną cebulkę i zieleninę. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Obrane i okraszone
cookpltuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe śniadanie Jajka z łososiem Jajko smażone w papryce Sałatka z kabanosami, ziemniakami, jajkiem, rzodkiewką, cebulą, szczypiorkiem i koperkiem Żurek na zakwasie Pasta jajeczna z serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Marchewki z ciasta francuskiego / kruchego Sałatki i surówki Sałatka z wędzonym kurczakiem, pestkami granatu, mandarynkami, sałatą
Kulinarne PrzebojeMoja ulubiona rybka z ulubioną przyprawą - majerankiem. Ten duet smakuje wybornie. Do tego ziemniaczki z koperkiem i buraczki - prosto i smacznie. składniki: 500 g filetów z morszczuka majeranek mąka do panierowania 2 jajka olej do smażenia Filety morszczuka pokroić na mniejsze kawłki. Następnie kawałki ryby oprószyć z obu stron sporą ilością majeranku. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować
Monia miesza i gotujeDla 4 osób, będziemy potrzebować: 0,5 kg mięsa wieprzowego - mielonego 1 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchewkę pół szklanki bułki tartej 1
Kolejny blog o gotowaniuNie wiem czy też tak macie, ale u mnie zdarza się to bardzo często, kiedy nie mam konkretnych planów na obiad ani specjalnej zachcianki na coś
bistro mamaPod koniec ubiegłego tygodnia oglądałam prognozę pogody i cieszyłam się, że dopisze piękne słońce na przedszkolnym pikniku. Niestety, od rana dziś pada, termometr wskazuje jakieś 14
bistro mamaChłodniki, jeśli już jadłam, to tylko z sezonowymi owocami. Jakiś czas temu Kaja, ta cudowna Kaja od aniołków dla dzieci, baletek w pokoju Hani i kilku
bistro mamaUcieka mi ten czas pełnej wiosny przez palce. Mało truskawek, mało czereśni, mało kalafiora, mało młodej kapusty. Skąd w ogóle w maju te wszystkie młode dobroci
bistro mamaThe post Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeThe post Sałatka z tortellini, ananasem i porem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeThe post Spaghetti z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje