kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:137/173)

Roladki z kurczaka z pieczarkami 118

Roladki z pieczarkami to moja propozycja na smaczny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 250 g pieczarek  4 plastry żółtego sera 1 cebula 2

Kolorowa kuchnia Elki
Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie 300

TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Schab na zimno 184

filet z indyka. Czas gotowania zależy od wielkości mięsa.  Składniki: 1,2 kg schabu 2 łyżki soli peklowej Marynata: kilka kuleczek ziela angielskiego garść kuleczek czarnego lub kolorowego pieprzu kilka kuleczek jałowca 4-5 liści laurowych łyżka ziaren kminku łyżka majeranku główka czosnku łyżka suszonego czosnku 3 łyżki suszonej włoszczyzny pół pęczka natki pietruszki lub lubczyku 2 łyżki soli(...)drugi dzień czynność powtórzyć - mięso gotować pół godziny, ostudzić w wywarze, wyjąć, odsączyć, zawinąć w folię i schłodzić. Schab jest gotowy do krojenia. Polecam na kanapki lub jako składnik sałatek. Można również podać z sosem do obiadu. Wywar będzie świetną bazą do barszczu czerwonego, żurku czy kapuśniaku

Czerwień i błękit
Sałatka ziemniaczana z łososiem i sosem pistacjowym 163

ioletowe ziemniaki odkryliśmy osiem lat temu na rynku małego miasteczka w Peru - ojczyźnie ziemniaka. Widok worków napełnionych fioletowymi cudeńkami stojącymi obok worków napełnionych kolorowymi kukurydzami, egzotycznymi roślinami i wieloma innymi odmianami ziemniaków wywołał ogromne zdumienie. Sprzedawcy wiedzieli wszystko o ziemniakach i z wielką wprawą dobierali odpowiednią odmianę do planowanej potrawy.  Na naszych krajowych targowiskach królował wówczas anonimowy ziemniak(...)domagamy się tych informacji od nich kupując to co jest, "na chybił trafił", w efekcie czego nie zawsze wiemy co wyjmiemy z garnka :) Dla ułatwienia ściągawka oraz pyszna sałatka z fioletowych ziemniaków, dostępnych w Polsce :) Typy kulinarne ziemniaków Typ A - sałatkowy: Miąższ po ugotowaniu pozostaje zwięzły, ziemniak daje się łatwo pokroić w kostkę czy plastry, które nie rozpadną się

SzczyptaSmaQ
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 144

szopek – Presepe Napoletano, możecie obejrzeć na tej stronie. Zampognari źródło zdjęcia Kolejną świąteczną ciekawostką są zampognari, wędrujący muzykanci, wykonujący tradycyjne świąteczne piosenki na dudach, fletach i obojach. Ubrani w kolorowe ludowe stroje pasterzy – kamizelkę z kożucha, skórzane bryczesy i wełnianą pelerynę – przygrywają na placach miejskich w Abruzji, Kalabrii oraz Rzymie. Wigilia – La Vigilia di Natale Kolacja wigilijna, nazywana(...)stole powinny pojawić się dania z węgorza (anguilla) oraz solonego dorsza (baccala). Popularne są również anchois, kalmary, ośmiornica, małże i inne skorupiaki, na których bazie przygotowywane są przystawki, np. sałatki z owocami morza. Węgorz przyrządzany jest na wiele różnych sposobów w całych Włoszech, aczkolwiek obecnie staje się coraz mniej popularny. Il capitone, czyli smażony węgorz, chętnie jadany jest w Rzymie

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka śledziowa "Przysmak Gajowego" (bez glutenu, mleka, jajek) 176

Uwielbiamy sałatkę śledziowo - ziemniaczaną, jest ona obok gyrosowej na naszym sałatkowym topie ;) Zwłaszcza w wersji leśnej - z własnoręcznie zebranych zamarynowanych prawdziwków i podgrzybków, z wyraźną nutą aromatycznego jałowca. Oprócz tych składników znajdziemy  w niej: chrupiąca kalarepkę, jabłka, kiszone ogórki i czarne oliwki. Niestety zapasy marynowanych grzybków zostały wyczerpane, więc zastępują je tutaj pieczarki.Sałatka ta jest bardzo sycąca(...)oleju (wiejskie z cebulką) 1 słoik marynowane podgrzybki lub prawdziwki 1 słoik lub pieczarki (w słonej zalewie lub occie)ser zółty (np. edam) - niekoniecznie kawałek 200 g pieprz kolorowy pół łyżeczki ziele angielskie kilka ziaren jałowiec kilka ziaren (właściwie szyszkojagód ;) gałka muszkatołowa, kolendra pół łyżeczki Do zrobienia sosu możemy użyć różnych składników - w zależności od tego na co pozwala

głodny alergik
6 niesamowitych zastosowań pieprzu! Poznaj je wszystkie! 109

dosłownie nienawidzą, efekty będą o wiele lepszy niż przy soli. Wystarczy wysypać na mrowisko trochę pieprzu, a następnego dnia  mrówek już tam nie będzie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z awokado – obniża cholesterol! Hit śniadaniowy! Twarożek ze szczypiorkiem 6 niesamowitych zastosowań pieprzu! Poznaj je wszystkie! Blok z białej czekolady z orzechami – najlepszy przepis! Domowy krupnik

To Musisz Wiedzieć
Sałatka z brukselki z parmezanem i orzechami włoskimi 136

Oliwa" :)  Poprzednie logo narysowałam sama 3 lata temu w Gimpie, z początku mi się podobało, ale ostatnio już nie mogłam na niego patrzeć. Nowe logo jest prostsze, mniej kolorowe, ponieważ chciałabym, aby to zdjęcia na  stronie grały pierwsze skrzypce. Nowe logo zapoczątkowuje zmiany w wyglądzie bloga, których możecie spodziewać się z najbliższym czasie. Przechodząc zaś do przepisu(...)robota kuchennego. Tak przygotowana brukselka smakuje jak delikatna kapusta. Wystarczy już tylko dorzucić starty parmezan, posiekane orzechy włoskie i polać dressingiem z musztardą, aby otrzymać przepyszną, wprost uzależniającą sałatkę, którą będziecie wyjadać prosto z miski. Sałatka smakuje jeszcze lepiej, gdy trochę postoi i wszystkie smaki się przegryzą. Gorąco polecam wszystkim fanom, ale przede wszystkim wrogom brukselki :) Sałatka z brukselki

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z cukinii z dodatkiem bazylii i czosnku 113

Wyszło tak jakoś, że mimo piątku nie wstawiam rybki. Na dzisiaj został zamówiony placek po cygańsku ( publikowany na blogu ). Od czasu do czasu ulegam. Rodzina będzie

Smaki Ewy
Przyprawa do piernika 130

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ponieważ Saudyjski Wielbłąd ma (jak zauważyliście w poście Piernik Dominy ) problem ze zrobieniem dla

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
O makaronie słów kilka 125

znajduje w kuchni wyjątkowo szerokie zastosowanie. Poczynając od słodkich zup owocowych (brr), przez zupy mleczne (fuj), przez klasyczne spaghetti bądź rosołki, po pyszne dania z niecodziennymi dodatkami czy frymuśne sałatki. Teraz mamy wybór przeogromny, ja jednak z dużym sentymentem wspominam, jak w rodzinnym domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron robiła. Pamiętam jak zagniatała ciasto, dokładnie wyrabiała, następnie cieniutko rozwałkowywała(...)jednym z etapów procesu technologicznego produkcji makaronu jest suszenie, czyli jedna z najstarszych i najskuteczniejszych metod konserwacji żywności. Dobrze zapakowany makaron nie potrzebuje żadnych sztucznych dodatków. W przypadku makaronów kolorowych warto zwrócić uwagę na to, czym był on barwiony. Wybierajmy te makarony „kolorowane” naturalnymi barwnikami: burakiem czy szpinakiem. Czy makaron tuczy? Jak by na to nie spojrzeć, makaron

Kate's Kitchen
O makaronie słów kilka 124

znajduje w kuchni wyjątkowo szerokie zastosowanie. Poczynając od słodkich zup owocowych (brr), przez zupy mleczne (fuj), przez klasyczne spaghetti bądź rosołki, po pyszne dania z niecodziennymi dodatkami czy frymuśne sałatki. Teraz mamy wybór przeogromny, ja jednak z dużym sentymentem wspominam, jak w rodzinnym domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron robiła. Pamiętam jak zagniatała ciasto, dokładnie wyrabiała, następnie cieniutko rozwałkowywała(...)jednym z etapów procesu technologicznego produkcji makaronu jest suszenie, czyli jedna z najstarszych i najskuteczniejszych metod konserwacji żywności. Dobrze zapakowany makaron nie potrzebuje żadnych sztucznych dodatków. W przypadku makaronów kolorowych warto zwrócić uwagę na to, czym był on barwiony. Wybierajmy te makarony „kolorowane” naturalnymi barwnikami: burakiem czy szpinakiem. Czy makaron tuczy? Jak by na to nie spojrzeć, makaron

Kate's Kitchen
Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn - recenzja 159

pozycja wydane przez Edipresse Książki skradła moje serce za sprawną pięknych kolorowych zdjęć, nie tylko potraw ale i samej autorki. I to już jest wystarczający powód by po nią sięgnąć, zwłaszcza teraz gdy za oknem szarość panuje, przewracacie kartki a tam piękne barwne zdjęcia.  Książkę napisała miłośniczka zdrowego żywienia - Daria Ładocha, jest ona także autorka 2 blogów kulinarnych(...)jeść smacznie i zdrowo wcale nie trzeba spędzać wielu godzin w kuchni, wystarczy wszystko starannie zaplanować i np piekąc buraki na zupę upiec ich więcej i zrobić sałatkę na kolację. Zachęca do zmiany nawyków żywieniowych, które tylko nam wyjdą na dobre i wyjaśnia dlaczego tak ważne jest to co zjadamy. Ta książka to nie tylko gotowe przepisy to także recepta

Cynamonowe szczęście
Ciasto wiśniowo-kawowo-alkoholowe (z advocatem) na 2 urodziny bloga 450

malutko! I z całego okresu blogowania, bo tak szybciej, a z tym wpisem chciałabym się uwinąć, zanim w kalendarzu zmieni się data, a chore Maleństwo co chwilę woła... Kolorowy Przepisownik został odwiedzony w sumie już prawie 180 tys razy. To dla mnie bardzo dużo! Szczególnie teraz, kiedy czasu na jego prowadzenie mam bardzo mało cieszą codzienne odsłony, komentarze, pytania(...)czyli najchętniej czytane wpisy (w całym okresie blogowania) to: 1) Lody kawowe z 3 składników (KLIK) 2) Gołąbki inaczej, czyli bez zawijania (KLIK) 3) Lodowa kawa mrożona (KLIK) 4) Sałatka z zupek chińskich (KLIK) 5) Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym (KLIK) 6) Marchewkowe roladki schabowe (KLIK) Najbardziej oczywiście cieszy mnie popularność lodów kawowych, bo wstawiłam je ledwie kilka

Kolorowy Przepisownik
Marynowana letnia salsa z pomidorów, papryki i brzoskwiń 159

Salsa to gęsty soso-podobny twór, którego pochodzenie udokumentowano już w czasach Inków, Azteków i Majów. Bazą salsy są zawsze pomidory , słodkie i ostre papryki i

Karo in the Kitchen
SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ / HIRSEBREI-GEMÜSE-SALAT 1647

Wracając z uczelni, skaczę w kałuże. Jak dziecko, nieco zbyt duże. Spływa deszcz po policzkach, miesza się ze słonymi łzami. Listopad. Zbiór poniedziałków z całego roku

W kuchni Karmel-itki
Babeczki marmurkowe. 143

Składniki na 12 babeczek: 1,5 kubka mąki pszennej125g masła100g jogurtu naturalnego2 jajka3/4 kubka cukru0.5 kubka mleka1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat waniliowy3 łyżeczki kakao w

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania