kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:145/173)

Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Śmietanowym 403

Śmietanowym - Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej do smażenia 3 liście laurowe 3 kulecz ki ziela angielskiego k i lka kuleczek całego pieprzu kolorowego Sos Śmietanowy: 3 00 ml śmietanki 30% cebula 3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny 3 łyżki masła szczypta cukru sól, pieprz, gałka muszkatołowa 3 łyżki kwaśnej śmietany Polędwiczki Wieprzowe(...)kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Do powstałego sosu wrzucamy mięso i przez chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu.   Gotow e polędwiczki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) 475

danie.  Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) - Składniki: ok. 6 00 g schabu 3 duże ząbki czosnku 4 liście laurowe ok. 7 kuleczek ziela angielskiego kilka ziarenek całego pieprzu (najlepiej kolorowego) 2 szklanki wody olej łyżeczka musztardy sarepskiej łyżeczka przecieru pomidorowego (opcjonalnie) czubata łyżka kwaśnej śmietany 12-18% (opcjonalnie) przyprawy: słodka papryka ostra papryka czosnek w proszku pieprz tymianek(...)wody.   Po lekkim przestudzeniu sosu możemy dodać śmietanę w celu "zabielenia" sosu i otrzymania delikatniejszego smaku. Gotowy gulasz podajemy np. z kopytkami, kluskami śląskimi lub gnocchi oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Poke Bowl, czyli kolorowa miska zdrowych różności :) 250

Danie o ciekawiej nazwie "Poke Bowl" wywodzi się z Hawai. Jest to miska składająca się z różnych produktów, wśród których głównym składnikiem jest ryż, a tuż

Zdrowie na języku :P
Grillowanie – bezpiecznie, zdrowo i smaczne 113

prowansalskie, sól morska, pieprz, Przygotowanie: Warzywa umyj i osusz. Na półmisku ułóż salaty, dodaj pomidorki koktajlowe, pokrojone awokado i ugotowaną komosą ryżową. Z oliwy i ziół przygotuj dressing. Polej sałatkę. Sos do potraw mięsnych 400g jogurtu greckiego, 4 ząbki czosnku 3 ogórki, pieprz, sól, Przygotowanie: Do jogurtu dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starte na tarce o grubych oczkach ogórki. Dopraw(...)kacu nie wspomnę! Jeśli więc pijesz alkohol rozcieńczaj go z wodą, nie z napojami gazowanymi. Najlepiej jest wypić lampkę czerwonego wina, która korzystniej wpłynie na przemianę materii niż gazowany kolorowy drink. Warto więc na taką imprezę przygotować naturalne lemoniady, np. woda mineralna z cytrusami, lodem i miętą czy koktajle owocowe. Możemy także zaparzyć herbatki ziołowe, np. czystek. Przed imprezą warto

Strefa Zdrowego Żywienia
Polędwiczki Wieprzowe w Sosie Śmietanowym z Kurkami 204

Wieprzowe w Sosie Kurkowo-Śmietanowym - Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych sól, pieprz olej do smażenia 3 liście laurowe 3 kulecz ki ziela angielskiego k i lka kuleczek całego pieprzu kolorowego szczypta soli Sos Kurkowo-Śmietanowy: 300 g kurek 3 00 ml śmietanki 30% cebula łyżka soku z cytryny 3 łyżki masła szczypta cukru sól, pieprz, gałka muszkatołowa 3 łyżki kwaśnej(...)kwaśną śmietanę i dokładnie mieszamy. Do powstałego sosu wrzucamy mięso i przez chwilę podgrzewamy na niedużym ogniu.   Gotow e polędwiczki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami. Moje posty

Słodka Strona
Jajka - które warto kupować? 236

Nastały czasy że jajko to już nie jajko lecz towar o przeróżnej rozpiętości cenowej. Dawniej na straganach miejskiego targowiska wystarczyło powiedzieć duże albo małe :). Obecnie rozmiary

Kuchnia PROzdrowotna
Kotlety mielone pieczone z warzywami – Angie gotuje odc. 12 190

przepis na pieczone mielone i sposób jego wykonania. SKŁADNIKI NA 6 PORCJI: 800g mięsa mielonego (drobiowego) 1 ząbek czosnku 1 jajko 1/2 pęczka bazylii łyżeczka soli 150g cukinii 150g kolorowej papryki (czerwona, zielona, żółta) 150g sera feta 1 łyżka oliwy 50g mielonego siemienia lnianego 450g bakłażana 450g pomidorów (mogą być czerwone i żółte, albo tylko czerwone) 1 łyżka oliwy(...)czarnego pieprzu, mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i łyżeczkę czerwonego octu winnego. Po upieczeniu na talerz najpierw wyłożyć naprzemiennie pomidory i bakłażana, posmarować dressingiem, posypać listkami bazylii. Na sałatce z warzyw wykładać kotlety. Danie podawać od razu po przyrządzeniu. 1 porcja to ok. 340 kcal , węglowodany: 9g, białko: 38g, tłuszcz: 17g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się

Dietolog
Letnia surówka z bobem, młodym groszkiem w towarzystwie dressinku z granatu 174

końcu mamy ciepło jeść się zbytnio  nie chce. Dobrym rozwiązaniem na tą porę są surówki, sałatki szybkie w zrobieniu co nie wymagają dużego nakładu gotowania. A jeszcze lepszym rozwiązaniem jest jak możemy pójść do ogródka i stworzyć coś pysznego w jedną chwilę, nie bójmy się eksperymentować możemy siebie sami nie raz zaskoczyć odkryciem smaku i wizualnego połączenia. Dziś zaproponowałam(...)obrany bób, owoce granatu, fetę oraz kwiaty lawendy (ja dodaję same kwiatki wyciągnięte z łodygi mają posmak zbliżony do oregano(wedle mnie))- polewam całość dressingiem i można zajadać Szybko kolorowo i smacznie a przy tym  jak można nasze kubki smakowe zadowolić dając im taką gamę smaków oraz witamin. Smacznego tworzenia

Basia w kuchni
Pieczeń świąteczna 6987

Pieczeń świąteczna Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!     Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 4 – 6 plasterków żółtego sera(...)POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pieczeń świąteczna pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Biała kiełbasa drobiowa (wersja light) 347

jelito, a kolejnego nie chciało mi się odmaczać z soli, więc zostało mi jeszcze ok. 300 g mięs. Więc mięso rozłożyłam na folii aluminiowej, na środek dałam trochę pociętej kolorowej papryki, zwinęłam w rulon i paruje się to w parowarze, jak będzie ta wędlina gotowa to podam dokładny przepis. Biała kiełbasa drobiowa (wersja light) Składniki: 3 ćwiartki kurczaka(...)wieszamy na godzinkę. Ilość i rodzaj wykorzystanych przypraw to kwestia gustu i śmiało można eksperymentować. Kiełbasę parzymy lub mrozimy. Kiełbaski wyszły znakomicie. Sparzyłam i 1 zjadłam z sałatką, nie sądziłam, że będzie taka smaczna. Kiełbaski są w sam raz, takie jak lubię, nie za suche nie za soczyste. The post Biała kiełbasa drobiowa (wersja light) appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka obiadowa z marchewki, pora, jabłka i rzodkiewki (z olejem) 202

Surówka obiadowa z marchewki, pora, jabłka i rzodkiewki (z olejem). Już nie raz wspominałam Wam jak bardzo lubię surówki. Nie tylko jako dodatek do drugiego dania

Słodkie okruszki
Sos z pomidorków koktajlowych do słoików 335

pizzy i jako zamiennik ketchupu. Składniki (na ok. 1,2 sosu): 2 kg pomidorków koktajlowych cebula jalapeno (ilość to kwestia gustu) łyżka octu 4 ziarna ziela angielskiego 16 ziaren kolorowego pieprzu Pomidorki umyć, obrać z szypułek. Większe pomidorki przekroić na połówki, mniejsze wrzucić do gara w całości. Gotować pomidorki ok. godzinki (łącznie z doprowadzeniem do wrzenia) na małym ogniu(...)powoli stygły. Przechowywać w ciemnym miejscu. A oto rozpanoszone pomidorki koktajlowe w warzywniku: Czasem zdarzają się jakieś pomidorki-wygibasy ;) ------------ Podobne: Sos pomidorowo-paprykowy 2 sposoby na pomidorki koktajlowe Sałatka z pomidorków i makreli

Weekendy w domu i ogrodzie
A'la sery i serki Bez deka mleka, czyli roślinne nowości od OSM Łowicz 114

zawierają glutenu. Plastry "Bez deka mleka"  Przypominają ser w plastrach i są pakowane w w wygodne opakowania typu otwórz/zamknij. Nadają się do przygotowania kanapek, jako składnik sałatek oraz zwykła przekąska. Plastry można zapiekać, dzięki czemu sprawdzą się przy przyrządzaniu pizzy, zapiekanek czy też tostów. Plastry dostępne są w 4 wariantach smakowych: - o smaku goudy -  z papryką chilli(...)diecie bezmlecznej. Kremowy posiada wygodne pudełeczko o pojemności 150g i konsystencję idealną do smarowania. Kremowy dostępny jest w dwóch wariantach smakowych:  - z borowikami - z czosnkiem niedźwiedzim i kolorowym pieprzem Moja opinia: Tak samo jak w stosunku do plastrów to i do tych kremów byłam sceptycznie nastawiona. Jednakże one również po spróbowaniu okazały się smakowitym dodatkiem do świeżego pieczywa

Di gotuje
Schab w Sosie Śmietanowo-Kurkowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Kurkowym) 309

schabu wieprzowego sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej do smażenia 3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 kuleczki ziela angielskiego k i lka kuleczek całego pieprzu kolorowego Sos Kurkowo-Śmietanowy: 200 g kurek 200 ml śmietanki 30% mała cebula 2 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny 2 łyżki masła szczypta cukru sól, pieprz, tymianek 2 łyżki kwaśnej śmietany Schab(...)gotującego się wywaru i przekładamy do przygotowanego sosu kurkowego. Wszystko razem podgrzewamy przez kilka minut.     Gotowe bitki podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz ulubionymi sałatkami.   Moje posty

Słodka Strona
Pasta z wędzonych szprotek 282

podać wędzoną rybę z dodatkami które temperują jej moc, czyniąc szprotki bardziej przystępnym smakołykiem. Pokazywałam już na blogu pastę z makreli wędzonej z odrobiną chrzanu, świeżą i lekką sałatko-pastę z tuńczyka , portugalską pastę z sardynek , mocno doprawioną szalotkami, oliwkami i wędzoną papryką – wszystkie nadają się zarówno na kanapki, tartinki, krakersy jak i do nadziewania jajek czy pomidorów ( nie tylko(...)smaku odpowiednią ilość pasty ze szprotek i mieszamy, aż sos całkowicie oblepi makaron. Podajemy ze świeżymi pomidorami – sparzonymi, obranymi ze skórki i pokrojonymi na ósemki – mocno posypane grubo zmielonym kolorowym pieprzem i świeżą bazylią. SKŁADNIKI 200g szprotek wędzonych (po oczyszczeniu – waga po usunięciu łbów i ogonków) 50g suszonych pomidorów z oleju (6-7 połówek) 40g szalotek ( 2 małe) 100g

Karo in the Kitchen
Kulisy fotografii kulinarnej: Jakie naczynia wybierać do zdjęć jedzenia? + Linkowe Party 130

Gwiazdą zdjęcia zawsze powinna pozostać potrawa, dlatego lepiej jest unikać talerzy w intensywnych barwach, a postawić na delikatne, pastelowe kolory oraz kolory ziemi - beże, brązy i szarości. Przy doborze kolorowego talerza do dania warto kierować się kołem barw. Ponieważ większość potraw ma w sobie dużo ciepłych tonów (pomarańczowych, czerwonych i żółtych), w fotografii kulinarnej rewelacyjnie sprawdzają się naczynia błękitne, granatowe(...)zdjęciu. Wybieram miski płytkie i szerokie, raczej o niedużej średnicy: 10 cm do sosów, 15 cm do zupy krem i past kanapkowych, 20-24 cm do zup i sałatek. Mam też całą kolekcję bardzo małych miseczek ok. 5 cm na sól, pieprz i inne przybrania. Zależnie jaki będzie kąt fotografowania potrawy, miseczki mogą mieć ornament lub wytłoczenie na boku naczynia

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania