kolacja - 33757 przepisów (strona:978/2251)

Błyskawiczne piątki - Zupa gulaszowa ze śmietanką 99

Drugi tydzień z błyskawicznym piątkiem to u mnie zupa gulaszowa, gdzie po niecałej godzinie mam obiad na sobotę i jeszcze zostaje na niedzielną kolację. Lubię takie syte zupy i mimo upałów sprawdzają się świetnie, bo piątkowe wieczory poświęcam na przygotowanie czegoś, co spokojnie wystarczy na kilka dań, a ja nie muszę stać przy garach. Nie mam wszystkich wolnych od pracy

Magiczne Życie Marty
WIOSENNA SURÓWKA Z NOWALIJEK I SOCZEWICY 129

Kolacje muszą być lekkie. Moja to często są sałatki i surówki. Ta świetnie zaspokaja głód.   Składniki: 2 szklanki soczewicy 1 pomidor 2 garście posiekanej drobno kapusty pekińskiej pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 1/3 szklanki oleju rzepakowego sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 2 łyżki wody 1/4 łyżeczki bazylii 1/4 łyżeczki oregano sól i pieprz

Z Majeczką w kuchni
Błyskawiczny kuskus z warzywami i kurczakiem 156

kraju. Zostałam sama na włościach. Delektuję się tym rzadkim stanem bytu, gdy nie muszę stać wytrwale przy garach i imitować perfekcyjnej gospodyni domowej. Tosty na śniadanie, obiad i kolację to w końcu też jest posiłek. Czy pożywny i zbilansowany, to już inna sprawa... Po kilku dniach błogiego stanu kuchennego odwyku, jakoś jednak bardziej stosownego pożywienia powoli mi zaczyna brakować. Coś

Grunt to przepis!
Co Lila jadła w środę? 5 141

tortille. Tym razem jedliśmy po meksykańsku, czyli mięso mielone, czerwona fasola, kukurydza, sos pomidorowy i duuuuuuużo pietruchy. Takie nasze smaki. Lila zjadła 2 sztuki.  Podwieczorek Chipsy z jarmużu. Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy w tym dniu bardzo dużo ( i nie chcieliśmy, aby się zmarnował) mąż przygotował omlet z pieczarkami i jarmużem. Lila nie miała nic przeciwko

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Buły pszenne z pestkami dyni 118

tygodnia dzień po dniu piekę buły. W zupełności  starcza nam 8 szt . Śniadanie i kolację mamy z głowy. Pestki dyni podprażone smakuje rewelacyjnie. Składniki: Mąka pszenna typ 500 Kłos Pol -500 g sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżeczka oliwa z oliwek 3 łyżki mleko 150 ml woda ciepła lecz nie gorąca 1 szklanka( gdyby zabrakło dodajcie odrobinę) Rozczyn

Różowa kuchnia
Co Lila jadła w środę? 2 180

Zawsze myślałam, że do zrobienia placków potrzebny jest jakiś specjalny sprzęt (patelnia? hahaha).  Po takim pysznym obiedzie Lila nie miała już ochoty na podwieczorek ;) Zjadła dwie średnie tortille. Kolacja Kasza jaglana z bananem, dwa smaki. Jeśli interesuje Cię przepis na jakieś danie, napisz. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Będę wiedziała, że pisanie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Armenia – kuchnia kaukaska – Lublin 199

Wraz z mężem dość długo czekaliśmy na sprawdzenie tego miejsca, a ostateczną motywacją był kupon z pewnej popularnej strony zniżkowej.     W ramach kuponu mogliśmy zamówić 3-daniową kolację dla dwóch osób. Karta jest dość obszerna, a obco brzmiące nazwy Czytaj dalej... Artykuł Armenia – kuchnia kaukaska – Lublin pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Ciasteczka owsiane z otrębami i książka Andrzeja Polana „Doradca Smaku 3” 191

nigdy niepublikowane przepisy Andrzeja Polana. Przy każdym przepisie są zdjęcia potrawy, a czasami niektóre dania zostały utrwalone na fotografiach „krok po kroku”. Głównie są to przepisy na obiady i kolacje, niewiele jest przepisów na desery. Osoby które lubią gotować i lubią proste przepisy na pewno będą zadowolone z książki. Sama zamierzam wypróbować gruszki w szynce z serem i ziołami oraz

Mała Cukierenka
Sałatka z młodymi ziemniaczkami i pstrągiem 113

Wiosenne młode warzywa w połączeniu z wędzoną rybą to smaczna i zdrowa propozycja na lekki obiad czy kolację. Składniki: (na 2 porcje) 6-8 małych młodych ziemniaczków 1 młoda cukinia 1 rzodkiew 300g płata wędzonego pstrąga łososiowego oliwa z oliwek sok z cytryny sól, czarny pieprz siemię lniane Sposób przygotowania: Ziemniaczki szorujemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Kroimy

Pyry na Gaz
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 163

Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D  Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem

SzczyptaSmaQ
Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach 185

pełen smaku i zdrowia. Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach, to propozycja dla każdego. Taki deser możecie zjeść bez wyrzutów sumienia. Idealnie sprawdzi się również jako drugie śniadanie lub kolacja. Spróbujcie. Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach Zdrowy krem jaglany w tropikalnych smakach 2016-05-11 00:32:59 Write a review Save Recipe Print 203 calories

Słodkie okruszki
Jajka sadzone w cukinii curry 303

smażona z pomidorem, aromatyczna dzięki przyprawie curry. Całość dopełniają posadzone w warzywach jajka, których stopień wysmażenia zależy od upodobań. To szybkie i smaczne danie można podać na śniadanie lub kolację dla jednej, dwóch osób. 1 cukinia zielona 1 pomidor 1 łyżeczka przyprawy curry sól pieprz czarny 3 jajka świeży szczypiorek oliwa z oliwek do smażenia Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej

https:KKuchniaMniam
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM – pyszne! 228

sycącym farszem z twarogu i kaszy gryczanej z cebulką. Podane ze świeżymi ziołami nie tylko cudownie smakują, ale i rewelacyjnie wyglądają! Są świetnym pomysłem na obiad, jak i kolację na ciepło. Podane z ulubionym sosami np. czosnkowym , są świetnym pomysłem na imprezę! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 szt ) NALEŚNIKI: * mąka pszenna – 1 pełna szkl * duże jajko – 1 szt * mleko

Ostra na Słodko
JAJKA SADZONE NA SZPARAGACH, SZPINAKU I GROSZKU 158

Ciepła sałatka z zielonych wiosennych warzyw z jajkiem to pomysł... Artykuł JAJKA SADZONE NA SZPARAGACH, SZPINAKU I GROSZKU pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Drożdżowe wytrawne bułeczki (ślimaczki) 110

Przekąska dobra jako dodatek do sałatki, gdy przychodzą goście, do zabrania na wycieczkę zamiast kanapek. Na kolację, albo na drugie śniadanie. Najlepsze oczywiście są jeszcze ciepłe, ale zimne smakują też dobrze.   Część zrobiłam ze szpinakiem, ale że nie wszyscy w domu są Papajami, zrobiłam też wersję z żółtym serem i szynką. Można dodać salami, suszone pomidory, oliwki, paprykę

bistro mama