zjedzenia nakładem wydawnictwa Buchmann. Książka przepięknie wydana, wyjątkowe zdjęcia, kolorowe. Autor zabiera nas w kulinarną podróż do Istambułu. To przewodnik kulinarny został podzielny na kilka rozdziałów: śniadania, obiady, desery, kolacje. Każdy przepis każdy autor określa w stylu anegdoty, opowiastkami
Kulinarne pyszności MolkiNaleśniki z parówką i żółtym serem to łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które sprawdzi się zarówno jako pomysł na obiad i kolację, a także jako przekąska na imprezę. Super smakuje w towarzystwie ketchupu lub sosu czosnkowego. The post Naleśniki z parówką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzybka i bardzo smaczna sałatka - lubię ją jeść na kolację. Jej wykonanie zajmuje dosłownie moment a porcji wystarczy dla wszystkich domowników
Prosty przepis namakowe lub mleczko migdałowe. Do tego jeszcze płatki migdałowe. Dodatek śmietanki był oczywiście zakazany z uwagi na postny charakter wigilijnej wieczerzy. Ten wyjątkowo lekki deser jest idealnym zakończeniem wigilijnej kolacji pełnej ciężkostrawnych grzybów i kapusty. Kisiel żurawinowy to tradycyjne danie wigilijne na Kresach Wigilijne inspiracje: Pierniczki z mąki żytniej , Kotleciki z suszonych grzybów , Wigilijne śledzie marynowane w soku cytrynowym , Pierniczki
Gotujemy i jemyzamrażarce ciasto francuskie i ciasto filo. Oba nadają się i do słodkich i do wytrawnych rozwiązań. Ciasto francuskie z przesmażoną cebulą, pieczarkami i serem niejednokrotnie było szybkim obiadem lub kolacją na ciepło. Dziś skupimy się na cieście filo. Czasem nachodzi ochota na słodkie, ale robić się nie chce, masy są skomplikowane, robienie ciasta produkuje syf, sprzątać trzeba
ladykitchenBartek Kieżun Bartek Kieżun – z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz kulinarny, podróżnik, fotograf. Gotuje, karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje w konkursach kulinarnych. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana za przewodniki kulinarne Italia do zjedzenia i Portugalia do zjedzenia. Laureat prestiżowego konkursu Gourmand World Cookbook Awards. Stambuł to jedno
Tajemnice Smakuczęści ciasta układamy żółty ser, smarujemy ketchupem i nakładamy farsz. Przykrywamy górną częścią ciasta, brzegi zlepiamy, najlepiej przyciskając widelcem. 3. Pieczemy w nagrzanej gofrownicy. 4. Kolacja gotowa. 5. Smacznego
Kulinarna Chwilapomysł na użycie popularnego makaronu instant z zupki chińskiej. Przepis na sałatkę z zupek chińskich jest bardzo łatwy i ciekawy. Domową sałatkę z zupek chińskich możemy przygotować na domówkę, kolację, a nawet na obiad. Zapakowana do pojemniczka może posłużyć jako posiłek w pracy. Sałatka z zupek chińskich nie należy do zbyt często przygotowywanych przekąsek ponieważ zdania na temat samej zupki
Przepiski.plGdzieś zobaczyłam w necie filmik a potem próbowałam odtworzyć ale chyba stworzyłam własną kanapkę. Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać. Polecam na obiad, śniadanie, kolację, gdzie tam chcecie. Kanapka z tortilli. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniefolii na termoobiegu w 150C z 12 minut - udka kurczaka pieczone w piekarniku z cebulą, czosnkiem w pikantnej przyprawie są idealnym daniem na ciepły obiad i na zimno na kolację...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgnocchi podsmażam a z grzybów przygotowuje przepyszny sos. Dodaję nieco sosu sojowego dla wyostrzenia koloru i smaku i nie mogę oderwać się od talerza. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE: ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE
globuskulinarnySmaczna sałatka z czerwoną fasolą - robię ją często na kolację. Sprawdzi się również jako posiłek do pracy
Prosty przepis napoczątek, bo desery przed nami. Bo następny dział to podwieczorek i ten dział możemy podciągnąć pod desery bo wszystkie podwieczorkowe propozycje są na słodko. Przygodę z Istambułem kończymy pyszną kolacją. Tutaj zjemy frytki z okry, bób, morele nadziewane jagnięciną, hummus czy krewetki. Kuchnia jest bardzo różnorodna, z przewagą pieczonych warzyw i jagnięciny. Jeśli w tych trudnych czasach zachęciłam
Radość kipiąca uśmiechem.