Pyszny makaron w dodatku nadziany mięsem i zapieczony w sosie pomidorowym. Danie idealne na obiad lub kolację. SKŁADNIKI : 30 sztuk muszli makaronowych ( około 250 g ) 500 g mięsa mielonego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego ze słoiczka 500 ml przecieru z kartonika 1 cebula 4 ząbki czosnku ( 2 do mięsa, 2 do sosu ) 1/2 szklanka groszku mrożonego
Kulinarne Fantazje Mariolidanie jest bardzo uniwersalne. Do serowego sosu możecie również dodać szynkę, kiełbasę lub zrobić sos z warzywami jak cukinią czy dynią. Jest to danie zarówno na obiad jak na kolację. Jak wykorzystać resztki z tego obiadu? Ja zapakowałam je na jutro do pracy. Jak wykorzystać reszki – sos do makaronu 4 porcje Składniki: 350 g pieczonego kurczaka, obranego z kości
codojedzeniapowiecie na pyszną wytrawną tartę z porem i pieczarkami zapieczonymi pod najlepszym na świecie serowo-pietruszkowym beszamelem? Jeżeli lubicie pieczarki i jednocześnie szukacie opcji na niebanalną, ciepłą kolację, myślę, że to może być dobry wybór. Ciasto: 200 g mąki 115 g masła 4 łyżki zimnej wody 2 szczypty soli 1/3 łyżeczki cukru Farsz: 3 większe pory 300 g pieczarek
Smaki Na Talerzuzmiksowaniu będą wyglądały jak gęsty sos. Główne warzywa wykorzystane w sosie to dynia piżmowa, marchewka i kukurydza. Idealnie współgrają z aromatycznymi przyprawami i są rozgrzewającym pomysłem na obiad / kolację w ten jesienny czas. Składniki na 6 porcji: 750g piersi z kurczaka dynia piżmowa 2 marchewki por 3 kukurydze 200ml gęstego mleka kokosowego (z puszki) 2 cebule 1cm imbiru 4 ząbki
wysmienityburakiem, awokado, figą i orzechami razem z dressingiem, przełóż na talerz i podaj z kulką sera burrata. Od razu uprzedzam, że jest to porcja obiadowa lub na treściwą kolację. Podaj z ulubionym pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaDziś chciałbym się pochwalić potrawą wymyśloną w moim domu , która jest świetnym śniadaniem paleo (choć nadaje się także na kolację, czy na lunch). Ser kozi z jabłkiem i miodem jest lekkim, ale sycącym, szybkim i łatwym w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smacznym posiłkiem. Składniki na jedną porcję : 100 g sera koziego 1,5 jabłka 1 łyżka miodu garść orzechów
PaleoSMAKtłuszczu, rozsądną ilość białka i mnóstwo witamin i mikroelementów . Sałatka z endywii z awokado, jajkiem i pomidorami stanowi bardzo sycące i zdrowe śniadanie paleo, choć nadaje się także na kolację czy lunch. PaleoSMAK Mimo iż ta sałatka jest bezglutenowa , bez nabiału (laktozy i kazeiny) i wpisuje się doskonale nawet w restrykcyjne diety SCD i FODMAP , to prawie wszystkie składniki
PaleoSMAKPizza z patelni to doskonałe rozwiązanie na szybki obiad czy kolację, czy spotkanie ze znajomymi. Wystarczy zmiksować składniki na ciasto. Wrzucić dowolne dodatki i usmażyć na patelni przez 10 minut. Ciasto jest takie delikatne. Polecam. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 jajko 4 łyżki mąki tortowej 4 łyżki śmietany 18 % sól do smaku zioła prowansalskie według uznania Dodatkowo: 1 średnia
Izabelawkuchniprzypraw jest po prostu niesamowita! Zaproponowane przeze mnie danie jest eleganckie i o tyle oryginalne, że nie powstydzimy się go zaserwować nawet najbardziej wybrednym gościom na obiad lub na kolację. Dodatkowy plus – paluszki zawsze możemy odgrzać na patelni w towarzystwie masła i nadać im apetycznego rumieńca. Dzięki temu, możemy przygotować paluszki ziemniaczane z sosem, co najmniej na dwa dni. PALUSZKI
W Kawiarencegłos ) Ciasto francuskie z serem feta w formie ślimaczków jest doskonałą przekąską na przyjęcie w gronie bliskich lub też ciekawym pomysłem na niecodzienną kolację. Jest to stosunkowo łatwa oraz szybka przekąska, którą lubi większość osób. Polecam podać ślimaczki z sosami – najlepiej ostrym pomidorowym oraz czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. U mnie
Kuchnia Bazyliikawę, a wieczorem na -1 znajdziecie tam ukryty bar, w którym serwowane są super koktajle. 6. 2 PI ER Restauracja Panowie, tutaj polecam Wam romantyczną kolacje o zachodzie słońca. Restauracja mieszcząca się na piątym piętrze Lubelskiego Centrum Konferencyjnego z ogromnym tarasem. Karta menu jest sezonowa, a samo jedzenie jest bardzo dobre. Miejsce dość mocno elegancje, jednak
Niezły Młyneksię po zjednoczeniu Włoch. Podczas wizyty w Neapolu w 1889 roku król Umberto I i królowa Margherita zmęczyli się skomplikowanymi francuskimi potrawami, które podawano im na śniadanie, obiad i kolację. Wezwany do przygotowania lokalnych specjałów dla królowej, pizzaiolo Raffaele Esposito, który przygotował trzy rodzaje pizzy, jedną ze smalcem, caciocavallo i bazylią, inną z cecenielli, a trzecia z pomidorami, mozzarellą
RafalCookmojej kuchni za sprawą tej patelni: pojawiały się omlety i jajecznica na śniadanie, gulasz i pilaw z pęczaku na obiad (przepis znajdziecie na końcu tego wpisu), placuszki na kolację. I ciągle chcę więcej! Patelnia bardzo pożądana W czym tkwi sekret? Oczywiście w jakości. Patelnie tytanowe są produkowane na zasadzie odlewu jednolitego, jak dzwony kościelne. W praktyce to oznacza, że takie
Obiad gotowySałatka „prawie grecka” to szybka do przygotowania propozycja na lekką kolację, kiedy odwiedzą nas znajomi. Idealnie do tej sałatki pasują grzanki z masłem czosnkowy. Przepis na: Sałatka z kurczakiem i parmezanem Składniki dowolny miks sałat 2 ogórki gruntowe, zielone 1 duży pomidor 15 oliwek ser feta 3-4 łyżki oliwy Składniki na grzanki bagietka 3 łyżki masła
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!