Zazwyczaj nastawiam na nie ciasto tak, aby były gotowe na kolację i śniadanie następnego dnia. To nasze ulubione bułeczki, takie domowe drożdżówki. Najczęsciej napełniam je śliwkowymi powidłami, bo takie najbardziej lubimy, ale polecam każde sezonowe owoce lub konfitury. Mogą to byc truskawki, jagody, borówki, morele czy w lipcu porzeczki. Ciepłe jemy zazwyczaj z mlekiem, są doskonałe na śniadanie, a teraz
Raj dla Podniebieniapomarańczowe, czerwone i ciemne. Pasta, która tworzy nadzienie, jest niezwykle aromatyczna – kremowe awokado, wzmocnione czosnkiem, orzeźwiającą miętą i bazylią. Taka tarta jest kapitalnym pomysłem na obiad lub letnią kolację. Bardzo, bardzo polecam! Składniki tarta 150 g mąki pszennej 75 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki 1/2 łyżeczki soli 50 g wody pasta 1 miękkie awokado garść świeżej bazylii
Raj dla Podniebieniapajdce chleba jedynie z dodatkiem świeżej gałązki natki. Prosto i smacznie, czyli tak, jak lubię. Ten przysmak może posłużyć nam jako dodatek kanapkowy, jako propozycja na towarzyskie spotkanie, kolację lub zimną przekąskę. Próbujcie – prostota zawsze się sprawdza! Składniki (na 2 małe foremki) 2 puszki ciecierzycy 1 i 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 3 duże marchewki 2 ząbki czosnku 2 jajka
Raj dla PodniebieniaPrzyznaję, że w mojej rodzinie nie ma tradycji wigilijnego śledzika. Od zawsze na naszym stole w dniu tej wyjątkowej kolacji gościł smażony karp, ale ze śledzikiem jakoś nam nie było po drodze. Jako że bardzo lubię ten rodzaj przystawek, pomyślałam sobie, że jeśli skoro nie w tym, to może w następnym roku, gdy to tym razem ja będę przygotowywać wigilię
Raj dla Podniebieniapoprawiło, postanowiłam, że czas spożytkuję na przygotowaniu nowego rodzaju pierogów. Z grzybami, zieloną soczewicą i fetą. Smak farszu okazał się naprawdę pyszny! Pierożki z powodzeniem można przygotować na wigilijna kolację lub poza okresem świątecznym. Zachęcam! Moja pociecha uwielbia moment przygotowywania pierogów. Lubi małymi paluszkami gnieść puszyste ciasto, a potem lepić pierożki w różnym kształcie. W tych czynnościach towarzyszy także mojej
Raj dla PodniebieniaUżyłam oliwy cytrynowej, więc bardzo przyjemnie wzmocniła smak całej sałatki. 6. Sałatkę posypujemy natką. 7. Cieszcie się smakiem! Sałatkę można podać jako propozycję do obiadu mięsnego lub do letniej kolacji ze świeżym pieczywem. Artykuł Sałatka z pęczakiem, kurkami, bobem, kolendrą i kardamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDreams Bar” to przydomowa restauracja kefalońskiej rodziny tuż przy plaży. Odkryliśmy ją pierwszego dnia naszego pobytu, ale dopiero w nasz ostatni wieczór udaliśmy się tam na smaczną kolację. Oprócz nas w tej domowej tawernie była jeszcze angielska rodzina z dziećmi. Moja córka od razu zaprzyjaźniła się z ich córką. To niesamowite, że obie, choć mówiły innymi językami, nie miały
Raj dla Podniebieniazimno. Dodatek świeżych ziół sprawia, że słona tarta pachnie i smakuje wykwintnie. Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem będzie nie tylko pasowała na obiad, ale i na kolację. Ciasto zagniata się błyskawicznie, więc nawet w przypadku niezapowiedzianych gości, jej przygotowanie nie jest pracochłonne, zaś smak rozwijający się na podniebieniu, urzeknie wszystkich. Boczek można także zastąpić cieniutkimi plastrami prosciutto, a kurki
Raj dla Podniebienianajczęściej jeść posiłki na świeżym powietrzu. Jeżeli zaś chodzi o przygotowywanie posiłków, staram się je przyrządzać jak najbardziej sezonowo. Dzisiejsza propozycja posłużyła mi i na letnie śniadanie, i na kolację. Do sałatki wykorzystałam bób, który bardzo smacznie wkomponował się w całość. Prym wiedzie rzodkiewka! Ciekawie komponuje się z całością niewielka ilość posiekanej mięty. Smakuje bardzo, bardzo letnio! Czego potrzebujesz
Raj dla Podniebieniataki wewnętrzny “przystanek stop”, aby wziąć oddech, przeczekać, poczekać na inspirację, na ten lepszy moment. To ludzkie i takie życiowe, prawda? Dziś smaczna propozycja na obiad i kolację. Makaron. Dania na jego podstawie mogłabym jeść codziennie, tylko w innej wersji. Ta jest w zasięgu zielonego makaronu z zawartością szpinaku, podsmażonego boczku i sporej ilości parmezanu. To prosta
Raj dla Podniebieniasmakuje podana z kleksem roślinnej śmietanki lub jogurtu i obsypana dodatkową porcją koperku i zielonej cebulki. Masz nadmiar bobu i nie wiesz co z nim zrobić? U mnie na kolację wleciała sałatka z bobek , którą Ci serdecznie polecam. Zobacz również pozostałe przepisy z bobem . Na pewno znajdziesz tam kilka smakowitych inspiracji na siebie. Jesteś zupoholikiem? Może zainteresować Cię również: Gazpacho
Blendmanprzepis nie został jeszcze oceniony) Sałatka ze szparagami i truskawkami to pyszna propozycja na obiad we dwoje czy romantyczna kolację. Wygląda przepięknie na talerzu – kolory składników idealnie ze sobą współgrają. W tej sałatce znajdziecie jeszcze takie składniki ja szynka parmeńska, ser halloumi czy płatki migdałów. Całość doskonale komponuje się z białym winem. Zobacz też: Szparagi z jajkiem w koszulce
Kuchnia Bazyliibrokułami>>> Chrupiący kurczak z piekarnika to wręcz idealne połączenie smaków! Przepis jest świetny i wart zapamiętania. Ten soczysty kurczak jest świetny na obiad, a także na kolację. Mam nadzieję, że przepis na pieczonego kurczaka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania! Kurczak pieczony
Moja Książka Kucharskatylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki sklep i znajdź coś dla siebie! e-book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00 zł Dodaj do koszyka Forma do babki kwiat 30,00 zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE
nietylkopasta.plSzybka sałatka z truskawkami i fetą Lekka sałatka do grilla, na kolację czy na przekąskę. Sałatka z truskawkami, rukolą i fetą, doprawiona octem balsamicznym to znakomite połączenie smaków. Słodkie truskawki, słona feta i kwaśny ocet balsamiczny, podane na rukoli. Pyszna, a zarazem prosta sałatka z truskawkami i serem. Szybka, prosta sałatka na upalne dni. Jeżeli sałatka z fetą
Dieta moja pasja