kolacja - 33757 przepisów (strona:523/2251)

Przepis na pomidory pod pierzynką 65

pierzynką z mozzarellą" Przepis na pomidory pod pierzynką może być potraktowany nie tylko jako przepis na sałatkę do czegoś, ale również jako przekąskę lub lekkie danie obiadowe lub lekką kolacje. 👉Jak zrobić pomidory pod pierzynką❓     Zrobienie sałatki "Pomidory pod pierzynką z serem żółtym" jest proste. Sekret zrobienia dobrej sałatki składa się z dwóch elementów, czyli zrobienia dobrego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zapiekany kalafior nadziany mięsem mielonym – pyszne danie z piekarnika 143

Zapiekany kalafior nadziany mięsem mielonym i pieczarkami to prosty i niewymagający wiele pracy pomysł na pyszne danie, które można podać na obiad czy kolację. Jeśli lubicie kalafiora, to z pewnością przypadnie wam do gustu. Z czym podać zapiekanego kalafiora nadzianego mięsem mielonym? Danie można jeść bez żadnych dodatków, ale świetnie smakuje z sosem składającym się z: 2 łyżek majonezu

e-PrzepisyKulinarne
Serowe placuszki 94

kształt). Nie jest to opcja na szybkie śniadanie w środku tygodnia, bardziej pasuje na leniwe, weekendowe śniadanie. Jeżeli chcecie zjeść je w tygodniu, lepiej zróbcie je na podwieczorek/słodką kolację. Ale zrobić warto, bo smakują świetnie. 250-300 g serka śmietankowego typu Almette 3 jajka 3 lekko kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka cukru Dodatkowo: owoce

Smaki Na Talerzu
Ciasto rabarbarowe z kruszonką 27

przy drewnianym zieleniaku. Z wystawionego na schodkach koszyka wybieram łodygi różowiutkiego rabarbaru. Czy to na ciasto? Hm, miałam zrobić kompot, ale dlaczego nie ciasto? Wieczorem siedzimy sobie rodzinnie po kolacji i kosztujemy jeszcze ciepłe ciasto z maślaną kruszonką. Obowiązkowo do takiego ciasta szklanka mleka, a na cieście kleks marmolady!   Składniki 200 g miękkiego masła 250 g cukru pudru

Raj dla Podniebienia
Owsianko – jaglanka z owocami i mleczkiem kokosowym 40

zwolenniczką porannych posiłków. W moim przypadku jest tak, że jeśli go nie zjem z rana, skutki złego samopoczucia potrafię odczuwać przez cały dzień…Mogę pominąć obiad, odpuścić sobie kolację, ale śniadanie to pozycja obowiązkowa w moim menu. Tymczasem częstujcie się tym prostym sposobem na pokonanie rannego głodu Składniki (na 2 porcje) 6 – 7 łyżek płatków orkiszowych 2 kopiate

Raj dla Podniebienia
Drożdżowe bułeczki maślane 27

Zazwyczaj nastawiam na nie ciasto tak, aby były gotowe na kolację i śniadanie następnego dnia. To nasze ulubione bułeczki, takie domowe drożdżówki. Najczęsciej napełniam je śliwkowymi powidłami, bo takie najbardziej lubimy, ale polecam każde sezonowe owoce lub konfitury. Mogą to byc truskawki, jagody, borówki, morele czy w lipcu porzeczki. Ciepłe jemy zazwyczaj z mlekiem, są doskonałe na śniadanie, a teraz

Raj dla Podniebienia
Tarta z żółtą cukinią, kolorowymi pomidorami i pastą z awokado, bazylii i mięty na letni obiad 24

pomarańczowe, czerwone i ciemne. Pasta, która tworzy nadzienie, jest niezwykle aromatyczna – kremowe awokado, wzmocnione czosnkiem, orzeźwiającą miętą i bazylią. Taka tarta jest kapitalnym pomysłem na obiad lub letnią kolację. Bardzo, bardzo polecam!   Składniki tarta 150 g mąki pszennej 75 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki 1/2 łyżeczki soli 50 g wody pasta 1 miękkie awokado garść świeżej bazylii

Raj dla Podniebienia
Wegetariański pasztet z czerwonej soczewicy i ciecierzycy 34

pajdce chleba jedynie z dodatkiem świeżej gałązki natki. Prosto i smacznie, czyli tak, jak lubię. Ten przysmak może posłużyć nam jako dodatek kanapkowy, jako propozycja na towarzyskie spotkanie, kolację lub zimną przekąskę. Próbujcie – prostota zawsze się sprawdza! Składniki (na 2 małe foremki) 2 puszki ciecierzycy 1 i 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 3 duże marchewki 2 ząbki czosnku 2 jajka

Raj dla Podniebienia
Wigilijne śledzie z żurawiną i cynamonem 37

Przyznaję, że w mojej rodzinie nie ma tradycji wigilijnego śledzika. Od zawsze na naszym stole w dniu tej wyjątkowej kolacji gościł smażony karp, ale ze śledzikiem jakoś nam nie było po drodze. Jako że bardzo lubię ten rodzaj przystawek, pomyślałam sobie, że jeśli skoro nie w tym, to może w następnym roku, gdy to tym razem ja będę przygotowywać wigilię

Raj dla Podniebienia
Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą 33

poprawiło, postanowiłam, że czas spożytkuję na przygotowaniu nowego rodzaju pierogów. Z grzybami, zieloną soczewicą i fetą. Smak farszu okazał się naprawdę pyszny! Pierożki z powodzeniem można przygotować na wigilijna kolację lub poza okresem świątecznym. Zachęcam! Moja pociecha uwielbia moment przygotowywania pierogów. Lubi małymi paluszkami gnieść puszyste ciasto, a potem lepić pierożki w różnym kształcie. W tych czynnościach towarzyszy także mojej

Raj dla Podniebienia
Sałatka z pęczakiem, kurkami, bobem, kolendrą i kardamonem 33

Użyłam oliwy cytrynowej, więc bardzo przyjemnie wzmocniła smak całej sałatki. 6. Sałatkę posypujemy natką. 7. Cieszcie się smakiem! Sałatkę można podać jako propozycję do obiadu mięsnego lub do letniej kolacji ze świeżym pieczywem. Artykuł Sałatka z pęczakiem, kurkami, bobem, kolendrą i kardamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Kefalonia kulinarnie 38

Dreams Bar” to przydomowa restauracja kefalońskiej rodziny tuż przy plaży. Odkryliśmy ją pierwszego dnia naszego pobytu, ale dopiero w nasz ostatni wieczór udaliśmy się tam na smaczną kolację. Oprócz nas w tej domowej tawernie była jeszcze angielska rodzina z dziećmi. Moja córka od razu zaprzyjaźniła się z ich córką. To niesamowite, że obie, choć mówiły innymi językami, nie miały

Raj dla Podniebienia
Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem 37

zimno. Dodatek świeżych ziół sprawia, że słona tarta pachnie i smakuje wykwintnie. Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem będzie nie tylko pasowała na obiad, ale i na kolację. Ciasto zagniata się błyskawicznie, więc nawet w przypadku niezapowiedzianych gości, jej przygotowanie nie jest pracochłonne, zaś smak rozwijający się na podniebieniu, urzeknie wszystkich. Boczek można także zastąpić cieniutkimi plastrami prosciutto, a kurki

Raj dla Podniebienia
SAŁATKA LETNIA – z rzodkiewką, bobem i jajkiem 33

najczęściej jeść posiłki na świeżym powietrzu. Jeżeli zaś chodzi o przygotowywanie posiłków, staram się je przyrządzać jak najbardziej sezonowo. Dzisiejsza propozycja posłużyła mi i na letnie śniadanie, i na kolację. Do sałatki wykorzystałam bób, który bardzo smacznie wkomponował się w całość. Prym wiedzie rzodkiewka! Ciekawie komponuje się z całością niewielka ilość posiekanej mięty. Smakuje bardzo, bardzo letnio! Czego potrzebujesz

Raj dla Podniebienia
Zielony makaron z boczkiem, parmezanem i sosem śmietanowym 39

taki wewnętrzny “przystanek stop”, aby wziąć oddech, przeczekać, poczekać na inspirację, na ten lepszy moment. To ludzkie i takie życiowe, prawda? Dziś smaczna propozycja na obiad i kolację. Makaron. Dania na jego podstawie mogłabym jeść codziennie, tylko w innej wersji. Ta jest w zasięgu zielonego makaronu z zawartością szpinaku, podsmażonego boczku i sporej ilości parmezanu. To prosta

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania