kolacja - 33757 przepisów (strona:1132/2251)

Sałatka słoikowa 1149

Sałatka słoikowa – na wynos… dla odchudzających się … dla oszczędzających czas… Sałatka w najzdrowszym wydaniu! Idealna na śniadanie, obiad i kolację. Sałatka „słoikowa” to moje tegoroczne odkrycie. W tej sałatce widzę same zalety: pozwala mi na jednorazowe przygotowanie zapasu sałatek nawet na kilka dni, nic się nie marnuje, do tego oszczędzam swój czas (jednorazowe mycie, suszenie i krojenie składników

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czysty barszcz czerwony 149

Lubię czerwony barszcz Winiary z torebki i często gościł w mojej kuchni. Do czasu gdy poznałam przepis Margarytki i wykorzystałam go przy wigilijnej kolacji. Teraz zawsze robię większą ilość, zamrażam i mam na zimowe wieczory czym się rozgrzać.  Składniki : * włoszczyzna * 2 suszone prawdziwki  *6 średnich buraków * ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty, sól, cukier * 2 ząbki czosnku * jabłko

Magiczne Życie Marty
Meksykańska pikanteria i domowe tortille - najlepsze! 168

Odwiedzając jakiś czas temu Wrocław, zostaliśmy z Marcinem zaproszeni na kolację do przyjaciół. Marta zachowywała się bardzo tajemniczo, nie pozwalając mi nawet zajrzeć do kuchni. Nie mogłam się doczekać niespodzianki! Kiedy w końcu zasiedliśmy do stołu, uśmiechając się do siebie pomyślałam, że nie mogła trafić lepiej.  Wielkie, pyszniące się, kolorowe tortille zachwycały wzrok. Zastanowiłam się, jak to możliwe

Gotowanie to kochanie
Kurczak i śliwka 132

Bardzo proste i bardzo smaczne. Do tego efektowne. Myślę, że w tym towarzystwie mile widziane byłyby również wędzone plastry boczku :) Szaszłyki idealne na obiad dla rodziny i wieczorną kolację dla znajomych :) Czytaj więcej

bistro mama
Tulipanowe pomidorki i... 501

dzisiaj, ale w skromniejszej wersji - tylko pięć tulipanów, u autorki wyżej wspomnianego bloga było ich aż trzynaście ! To znakomity pomysł na podanie pomidorków koktajlowych z ulubionym serkiem na śniadanie, kolację czy uroczystość rodzinną. Czytaj więcej

bistro mama
Sałatka z serowymi kabanosami 326

dzisiejsza kolację, koniecznie musicie zaserwować jakąś sałatkę, coś lekkiego po kolejnym długim weekendzie. Moja propozycja jest dość spontaniczna, ale bardzo trafiona. Sałatka jest syta i wcale nie ma za dużo kalorii. Dość już łasuchowania! Teraz trochę lżej, bo niedługo czekają nas karnawałowe szaleństwa...  Składniki: 150 g rukoli 60 g kabanosów serowych 1 papryka czerwona 40 g oliwek zielonych

Niezły Młynek
Kuchnia Fit - Konrad Gaca - recenzja 155

żurawiną. Co ciekawe, znajdziemy tam też przepisy fit na niezbyt odległą czasowo Wielkanoc (wiadomo, że szybko zleci).  "Kuchnia Fit" podzielona jest na 6 rozdziałów wypełnionych przepisami: śniadania, obiady, kolacje, desery, pieczywo i być fit po świętach. Samych przepisów jest trochę powyżej 80, czyli całkiem sporo. Wydanie jest ładne, książka prezentuje się dobrze na półce i ładnie leży w dłoni

Pasja Smaku
Quiche ze szpinakiem, serem, pomidorkami i szynką serrano 280

Quiche… czyli klasyka kuchni francuskiej. Jest to placek z kruchego lub francuskiego ciasta wypełniony masą jajeczno-śmietanową. Może być przyrządzony z różnych składników i podawany jako danie główne, kolacja lub przekąska. Równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 450 g mrożonego szpinaku 15 pomidorków truskawkowych 4 jajka

Oryginalny smak
Sałatka z wołowiną i granatem 203

Dziś zaserwuję wykwintną sałatkę z wołowiną, granatem i serem pleśniowym. Bardzo proste i szybkie  w przygotowaniu danie. Zarówno na lunch jak i kolację. Czas przygotowania: 20 min Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 11,50 zł SKŁADNIKI: 120 g steku wołowego 1/2 granatu 6 pomidorków koktajlowych 20 g sera pleśniowego Mix sałat z radicchio, rukoli i cykorii Oliwa

kulinarnyJa
Jesienna sałatka z dynią i szynką parmeńską 122

Sezon dyniowy trwa. Może sałatka z dynią? Ale czy sałatka może być rozgrzewającym jesiennym obiadem lub kolacją? Oczywiście! A to za sprawą cynamonu i pikantnego peperoncino. Przedstawiam Wam mój przepis na taką jesienną kompozycję.     Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 8,00 zł SKŁADNIKI: 300 g dyni 2 plastry szynki parmeńskiej Mix sałat

kulinarnyJa
Grzanki z dynią i suszonymi pomidorami 117

smaku. Dlatego postanowiłem złamać jej smak kwaskowatymi suszonymi pomidorami i delikatną ostrością świeżo mielonego pieprzu. To danie nadaje się zarówno jako forma przystawki, jak również na lekką jesienną kolację.  Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 4,00 zł SKŁADNIKI: 300 g dyni suszone pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku pieczywo typu bagietka słodka papryka oliwa

kulinarnyJa
Spaghetti pesto z pomidorami i grana padano 148

soczyste pomidorki koktajlowe i świeżo starty grana padano. Danie wzbogaciłem świeżą rukolą, co nadało mu charakteru i wyrazistości. Prosta i szybka w przygotowaniu pasta, zarówno na obiad jak i kolację. Czekam na Wasze komentarze i opinie. Smacznego :) Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 12,00 zł SKŁADNIKI do przygotowania dania: 250 g makaronu spaghetti

kulinarnyJa
Sałatka z kozim serem, gruszką i żurawiną 244

Coś dla fanów koziego sera. Szybka i prosta w przygotowaniu wegetariańska sałatka z kozim serem, gruszką i prażonymi orzechami nerkowca.  Sałatka idealna na letnią kolację. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 10,00 zł SKŁADNIKI: 80 g sera koziego 1/2 świeżej gruszki 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka orzechów nerkowca kilka czerwonych winogron rukola oliwa

kulinarnyJa
Sałatka z bakłażanem, cukinią, mozzarellą, awokado i płatkami parmezanu 220

posiłek. I oto jest. Moja propozycja na letnią sałatkę. Świetne połączenie bakłażana, cukinii, awokado i mozzarelli. Wszystko skropione oliwą i posypane płatkami parmezanu. Polecam Wam na lekki obiad lub kolację. Czas przygotowania: 20 min. Porcja dla 2 osób (2 sałatki) Koszt przygotowania: 19,00 zł SKŁADNIKI: 1 bakłażan 1 cukinia 1 awokado 1 żółta papryka 8 pomidorków cherry 1 czerwona

kulinarnyJa
Penne razowe z boczkiem i czarnymi oliwkami w pomidorowym sosie 125

Dziś penne razowe z wędzonym boczkiem i czarnymi oliwkami w lekkim sosie pomidorowym. Do tego świeża bazylia i płatki parmezanu. Proste i smaczne danie. Idealne na letni obiad lub kolację.  Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 19,00 zł SKŁADNIKI: 400 g makaronu razowego penne 200 g wędzonego boczku 12 szt. czarnych oliwek 1 puszka

kulinarnyJa