Suszone pomidory podaję zawsze osobno, aby każdy mógł położyć sobie dowolną ilość na górę sałatki, jako akcent smakowy. Dodatkiem były dziś pełnoziarniste wafle żytnie, w związku z tym, że kolacja wypadła u mnie w porze obiadu ;) Jako świetne naczynia do podawania i przechowywania sałatek polecam Wam produkty polskiej firmy Glasmark - http://www.glasmark.pl. Osobiście bardzo podoba mi się kolekcja szkło-drewno
Spektrum SmakuTakie sałatki to dobry pomysł na szybki posiłek. W gorące lato zastąpią obiad, w chłodniejsze dni - są świetnym dodatkiem do kolacji. Feta sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca. Dobry pomysł na lunch do pracy. Polecam. składniki 200 g fety 300 g ugotowanego, obranego bobu 300 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej 8 suszonych pomidorów 7-8 oliwek - dałam z ostrą
Stare GaryBardzo ciekawa książka z przepisami na tradycyjne włoskie potrawy. Frank Bordoni odkrywa przed nami tajniki kuchni włoskiej i przekonuje, że jest ona prosta i przygotowanie dobrej kolacji dla rodziny lub przyjaciół nie zajmie nam całego dnia. Zgadzam się z nim w zupełności. Efekt tkwi w dobrej jakości produktów, a jak wiemy kuchnia włoska jest popularna w Polsce, więc
noteskulinarnyfigaSzybkie, łatwe i smaczne przepisy na śniadania dwulatka (chociaż można przyrządzić je też na podwieczorek czy kolację i podać nie tylko dwulatkowi ;)). Zapisuję i gdy pomysły się skończą będę zaglądać. Pięć przepisów, bo weekend piekę babeczki/gofry itp. coś bardziej pracochłonnego. A do śniadanka polecam domowy kompocik/soczek. Jaglanka Jemy ją raz w tygodniu. W deszczowe dni na ciepło, w upalne
NA MOIM TALERZUDzisiaj prezentuję Wam przepis na łatwą do przygotowania potrawę z fasolką szparagową i kurczakiem. Potrawa jest sycąca i lekko pikantna. Doskonała na obiad lub ciepłą kolację. Najczęściej podaję ją z pieczywem. SKŁADNIKI: 40 dag fasolki szparagowej, 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 cebula, 3 łyżki masła, 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1 płaska łyżeczka przyprawy
Tradycyjna kuchnia Kasiczyli właśnie bakłażana są genialne, w razie czego przepis jest TUTAJ :) Pieczone warzywa to świetny dodatek do głównego dania, ale także jako osobna przekąska. Są ciekawą propozycją na ubogowęglowodanową kolację. Są pyszne! Mięciutkie, soczyste, dobrze przyprawione! Składniki (1-2 porcje): 1 mały bakłażan 1 mała cukinia przyprawy: sól morska, pieprz cayenne , papryka słodka , zioła prowansalskie , curry Przygotowanie: Bakłażana pokrój
Zdrowie na języku :PTaka sałatka jest zawsze dobrym dodatkiem do potraw z grilla, ale również na lekką kolację. Mamy teraz sezon na świeże warzywa, więc warto korzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem są soczyste i słodkie, po prostu pyszne. SKŁADNIKI: rukola bądź inna sałata 2 średnie pomidory kawałek sera ricotta 2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane
Kuchnia Beatyżagle i wiarę w lepsze jutro. Pomaga mi w tym ciekawa literatura oraz leżing w ogrodzie. I jak już tak sobie leżałam i czytałam pod winoroślami, pomyślałam by na kolację wykorzystać liście winogrona. Efekt widoczny poniżej :) Niby tradycyjne danie ale w nowszym wydaniu. I tak własnie lubię! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego albo wołowego kilka dużych liści
Bon Appetit Małgorzatyczyli połączenie bardzo fajnych sezonowych smaków. U nas była na kolację, a resztę wykorzystaliśmy do obiadu. Składniki: 1 nieduży kalafior 3-4 ogórki małosolne 1 duży pomidor 1 czerwona papryka zielona cebulka drobno posiekany koperek 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą
Kuchnia domowa AniDzisiaj mam dla was kilka pomysłów w sam raz na szybki obiad, czy kolacje w wakacyjne upały (co prawda teraz pogoda za oknem nie do końca taka.. ale to i tak nie przeszkadza, by ich nie wypróbować :D ) Smacznego oglądania ^^ brokułowe gofry z tuńczykiem, pomidorem i sosem czosnkowym Pieczone marchewkowe kofty z sosem orzechowym Moje ostatnie odkrycie
More food, love and dreamsPrzekąski i przystawki zawiera wyjątkowe przepisy – stworzone i przetestowane przez czytelników miesięcznika PRZEŚLIJ PRZEPIS! Znajdziesz w niej sprawdzone kompozycje zarówno na lekki lunch, spotkanie z przyjaciółmi, jak i wytworną kolację. Pierwszą rzeczą, która od razu wpada w oko, jest okładka, twarda i kolorowa. Książka jest dobrze wykonana, z czasem się Wam nie rozleci. Znajdziecie w niej przystawki
Z Kuchni Do Kuchnisałatka to lato na talerzu. Te kolory, smak i zapach... Swoją drogą jest to idealny posiłek na lunch w pracy lub wczesną kolację. Składniki: kilka liści Endywii 1/2 pomidora malinowego 1/4 czerwonej papryki 80 gram sera typu włoskiego garść truskawek kiełki rzodkiewki łyżka miodu łyżka musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli oraz pieprzu Warzywa i truskawki myjemy, liście
Mango PapajaFaszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSmaczna,szybka i przede wszystkim zdrowa. Idealnie nadaje się na kolację. Składniki: - 250 g szpinaku - 2 pomidory - 200 g filetu z kurczaka - cebula - 2 łyżki słonecznika - 2 łyżki oliwy - ząbek czosnki Wykonanie: Kurczak myjemy,kroimy w kostkę przyprawiamy i smażymy.Szpinak myjemy i osuszamy. Pomidory myjemy ,kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Słonecznik
magiczna kuchnia KasiJedna z moich ulubionych szybka, łatwa no i smaczna przez to często robię ją dla moich domowników. Świetnie nadaje się na kolację. Składniki: 250 g makaronu 350 g piersi z kurczaka 1/2 główki brokułu 2 pomidory łyżka ziół prowansalskich sos 10 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku 1/4 pęczka matki sól,pieprz (do smaku) Wykonania
magiczna kuchnia Kasi