Przepis na obiad z dynią?! TAK! Ja to warzywo uwielbiam, od miesiąca króluje u mnie w każdej formie, od śniadania do kolacji. Dzsiaj proponuję Wam przygotowanie pierogów z farszem z dyni piżmowej. Pierogi takie są bardzo delikatne i mają subtelny, wytrawny smak. Skropione oliwą z świeżym rozmarynem, są wręcz idealne! Do dzieła! SKŁADNIKI NA CIASTO NA PIEROGI: - 300 g mąki
SMYKWKUCHNIbardzo aktywnym zakwasem. Zazwyczaj wykorzystuję 800 gram levain, a resztę na pizza chleb. Pizza placki są bardzo u nas w domu popularne. Czasami posypuję je mozzarella i ziołami…Kolacja z głowy, a resztę placków mrożę. Spotkałam się kiedyś z podobnymi plackami w sklepie i od tego czasu piekę podobne. Levain chleb Składniki: 1 etap/ przygotowanie tak zwanej matki
codojedzeniaLazania to takie fajne danie które jest sycące i bez problemu może być podane na obiad jak i na kolacje ze znajomymi. Dodatki również mogą być różne, mamy ogromne pole do popisu. A więc zapraszam. Ja postanowiłam dodatkowo zrobić domowe płaty ale urozmaicone o mąkę gryczaną. Wyszło smacznie - polecam! Składniki; 3 płaty makaronu gryczano pszennego (przepis niżej) 50 dag mięsa
Radość kipiąca uśmiechem.Jeśli z obiadu zostaje wam kasza z warzywami można nią nadziać pomidory i zapiec i mamy kolację na ciepło .Polecam . Składniki: 4 pomidory kasza z warzywami przepis tutaj https://myladylaura.wordpress.com/2015/10/10/kasza-peczak-z-warzywami/ Pomidory myjemy i odcinamy górną część , wydrążamy delikatnie środek uważając aby nie uszkodzić skórki .Do otworów wkładamy kaszę z warzywami i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez około
Ladylaura.tylko myślą o tym dniu i nie mogę na niczym innym się skupić :). Cały czas dynia, dynia, dynia. Nigdy mi się nie znudzi. Mogłabym jeść ją na śniadanie, obiad, kolację, na deser i na przegryzkę między posiłkami. Wiadomo, że w rzeczywistości długo bym tak nie wytrzymała, ale naprawdę dynia należy do jednych z moich ulubionych warzyw. Czasami weganie mają
Be Fit Be StrongPonieważ zostało mi nieco ciasta z niedzielnego śniadania , postanowiłam je wykorzystać i następnego dnia na kolację zrobić ponownie tarteletki, tym razem z nieco innym farszem. Bardzo zasmakowały mi te małe tarty, są bardzo smaczne i efektowne. Myślę, że idealnie nadają się jako "finger food" na różnego rodzaju imprezy. Farsz można wykonać z dowolnych składników, według własnych upodobań. Gorąco
Codzienne Gotowaniedodatkiem różnych fasolek. Danie jest bardzo smaczne, łatwe i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, lekko pikantne, podane w kukurydzianych tortillach z dodatkiem kwaśnej śmietanki, jest idealne na sycącą obiado-kolację. Składniki : 1 średnia cebula pokrojona w drobną kostkę 3 ząbki czosnku rozgniecione i posiekane pół łyżeczki brązowego cukru 1 łyżeczka pasty z papryczki chipotle - użyłam harissy pół papryczki chili drobno
Codzienne GotowanieWzięło mnie na drożdżowe ciasto, znalazłam w lodówce pieczarki i przy okazji robienia drożdżówek zrobiłam takie oto paszteciki na kolację, idealny dodatek też do zup typu krem. Składniki na około 12 szt.: 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka roślinnego (użyłam ryżowego) 120 ml oleju roślinnego szczypta soli 450 g mąki (użyłam 150 g pełnoziarnistej i 300 g białej
greenscarfPropozycja naszych dyniowych słodkich placuszków to opcja i na śniadanie i na kolację Mamy nadzieję, że ten ostatni przepis w naszych dyniowych potyczkach również przypadnie Wam do gustu Składniki: 1. Placuszki - 170g pure z dyni - 150g mąki pszennej - 30g cukru waniliowego (przepis znajdziecie tutaj) lub zwykłego - 180g jogurtu - 15g oleju - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 jajko - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kuchenne Wariacjekoperkiem, szczypiorkiem, solą czosnkową do smaku - na kromce bułki położyć kotleta, nałożyć sporą porcję sosu i przykryć drugą kromką - kotlety są smaczne z sosem i z paryską na kolację.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędomowy, chrupiący i świeży chleb ! Dlatego dziś polecam Wam pyszny i prosty drożdżowy chleb owsiany, który poleca się do kanapek na śniadanie i na kolację. Dzięki płatkom owsianym jest wilgotny i zawiera sporo błonnika. A teraz koniec gadania i bierzemy się do roboty. Drożdżowy chleb owsiany Czas przygotowania: 180 minut Proporcje na 2 keksówki o wymiarach
Kulinarne przygody Gatitytalerz lub jeść w grupie/rodzinie prosto z patelni. Fajna zabawa zbliżająca domowników, bo taką patelnie można podać o tej jesiennej porze również na zewnątrz w ogrodzie na obiad lub kolację. Jest to też znakomite danie kempingowe. Oryginalnie jest to marokańskie danie bezmięsne, jednak istnieje wersja z mięsem. Tworzy się wtedy z doprawionego wołowego lub cielęcego lub nawet jagnięcego mielonego mięsa
Sztuka gotowania w/g SamiryPyszny, soczysty kawałek łososia z dodatkiem aromatycznego pora i sera żółtego, otulony chrupiącym ciastem francuskim. Smaczna przekąska, gorąca kolacja a nawet obiad - polecam :) SKŁADNIKI: (na 4 szt) 1 op. ciasta francuskiego 30 dag łososia 4 grubsze plastry sera żółtego kawałek pora (10-15 cm) 1 łyżka masła sól, pieprz i ulubiona przyprawa do ryb (u mnie Fish Masala
Kto ugości moich gości?mleka i wyszła mi totalna bomba kaloryczna... o niebiańskim smaku! :D Przygotowanie carbonary zajmie Wam maksymalnie 15-20 minut - dokładnie tyle, ile gotuje się makaron. Taki obiad lub kolacja to świetna opcja na tanie i szybkie danie, również do podania dla gości lub na imprezę - w lampką wina smakuje obłędnie! :) SKŁADNIKI (na 4 porcje): 400 g makaronu spaghetti
Słodko-Słony Świat Ilony