dzieci. Przygotowanie: 10 minut Koszt: tanie Dziś przygotowałam ciasteczka coś na wzór tych z marmoladą ze sklepu, podajże stokrotki się nazywały. Moja wersja jest oczywiście bez utwardzonego tłuszczu, E i innych niepotrzebnych składników. Dzięki suchym płatkom jaglanym, wyszły kruche ciasteczka z lekko orzechowym aromatem. Specjalnie dałam więcej masła, aby nie były za suche a nawet lekko maślane. Smak(...)łyżki miodu ▪ pół szklanki mąki jaglanej ▪ 1 łyżeczka proszku do pieczenia ▪ ulubiony dżem Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki oprócz dżemu mieszamy i zagniatamy ręcznie. 2. Formujemy małe kuleczki z dziurką w środku i układamy na blaszce z papierem dopieczenia. 3. Każde ciasteczko nadziewamy łyżeczką dżemu i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Przepis możecie ściągnąć w formacie
zdrowo i aktywnieOstatnio było u mnie bardzo czekoladowo, a to za sprawą pysznych czekolad marki Vivani . Tym razem zrobiłam z ich udziałem niebiańsko przepyszne batony musli. Bardzo proste
Zdrowie na języku :PDziś polecam Wam jedną z moich ulubionych szybkich przekąsek – panierowane pieczarki. Dla odmiany przygotowałam je w zdrowszej wersji, bo na oleju kokosowym. Takie szybkie pieczarki
Słodkie okruszkiktórzy szukają alternatywy lub po prostu innego dodatku do tradycyjnych ciast lub po prostu nie lubią makowców, albo mają zajęty piekarnik jakąś inna potrawą przygotowałam krótkie zestawienie ciast bez pieczenia. Każde z nich ma inny walor smakowy i oparty jest na innych składnikach, tak żeby każdy z was mógł wybrać coś dla siebie. Żeby nie męczyć was czytaniem(...)oczywiście można przygotować w kwadratowej foremce, jednak z tortownicy wygląda naprawdę bardzo elegancko. Jest to ciasto dla zwolenników zarówno gruszek jak i białej czekolady. Przepis znajdziecie TUTAJ STEFANKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Stefanka kokosowo – czekoladowa Stefanka kokosowo-czekoladowa to świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią tzw. grysiokowce, czyli ciasta z masą z kaszy manny. Jeżeli nie macie ochoty na miodownika
RelaxtimeJak ja lubię niedziele. Takie gdzie możemy sobie poleniuchować (chociaż wstać "musimy" koło 6) i nic nie trzeba robić. No może poza śniadaniem, ale to jest
Gotowanie z pasjąPrzepis na "Delicje migdałowe" dostałam od Mamy, ale że troszkę go zmodyfikowałam, to i nazwa mi już nie pasuje ;) Jeśli macie ochotę na szybki deser do
Kuchnia w czekoladziesłodkości... Kto ich nie lubi? Batoniki orzechowe bez oleju kokosowego. Jest to świetna opcja dla osób uwielbiających orzechy/ masło orzechowe. Powyższa wersja batoników z pewnością zaspokoi Twoje zmysły, zadowoli kubki smakowe ale to nie wszystko! Również doda energii. Czy lubisz bardzo orzechy i mógłbyś/aś jeść je bardzo często? To zdecydowanie idealna wersja batoników dla Ciebie(...)białkową, wyrób ciasto. Konsystencja będzie zabita, w przypadku kiedy będzie sucha, dodaj odrobinę wody. Wyrób na jednolitą masę. 5) przełóż wyrobioną masę do keksówki nie wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj i dociśnij masę do formy. 6) Włóż do zamrażalnika na około 1h. UWAGI: Konsystencja masy zależy od składników które wykorzystujemy. Masło orzechowe, w przypadku tych batonow najlepiej
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasłyżki syropu klonowego/miodu 4 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki kakao niesłodzonego Krem jaglano-kokosowy 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka kokosowego 1,5 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki ksylitolu 1 łyżka soku z cytryny skórka z 1/2 cytryny szczypta soli Przygotowanie Płatki owsiane i wiórki zmiel w blenderze kielichowym. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki na spód(...)minitarty nadzieniem, dodaj świeże owoce, posyp zmielonym ksylitolem dla ozdoby. Przechowuj w lodówce 1, max. 2 dni. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Zdrowe minitarty z kremem jaglanym [bez pieczenia] pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom nieprostocie, pyszne, kruchutkie, bez dodatkowego cukru, bez jajek, bez laktozy i białek mleka krowiego. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. Inspiracja Składniki na 48 malutkich rogalików lub 24 większych. 3 szklanki mąki pszennej u mnie chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej * 250 g dżemu, u mnie z aronii Mąkę(...)trójkątow. Na każdą podsrtawę trójkąta położyć łyżeczkę twardego dżemu, u mnie z aronii. Zwijać ragaliki zaczynająć od podstawy di wierzchołka, lekko naciągając wierzchołek. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min w 180 st. do złotego koloru. Wyjąć lekko przestudzić, posypać cukrem pudrem, opcjonalnie. *można użyć śmietany 18% **można użyć zimnego masła Smacznego! Rogaliki 3 składnikowe
moj przepis nawcześniej, cały weekend zastanawiałam się co by dobrego wyczarować dla mojej mamy. Miałam do spełnienia 3 warunki: powinno być zdrowe, powinno być bez mąki, powinno zawierać dużo kokosa. W ten oto sposób padło na ciasto kokosowe na bazie kaszy jaglanej gotowanej na mleku. Dodatkowo, by dodać trochę "zdrowia" do wnętrza, dosypałam len mielony i amarantus :) Wychodzi delikatne w smaku(...)kokosowe, nawet zwykle) - duża puszka kremu kokosowego (chodzi o stałą część mleczka kokosowego, która powstaje po wstawieniu go na parę godzin do lodówki) - 3 łyżki wody kokosowej (resztka która, została po powstaniu kremu kokosowego) - pół szklanki wiórków kokosowych - 2 łyżki ksylitolu - 30g lnu mielonego - 30g amarantusa - 2 łyżeczki oleju kokosowego - sok z całej cytryny - pół aromatu migdałowego *opcjonalnie: wiórki kokosowe
Be Fit Be StrongPołączenie szpinaku z owocami wydaje się nietypowe, ale tak naprawdę zielone liście w tym wydaniu są niewyczuwalne, a ich piękny kolor świetnie komponuje się z czerwonymi
Powiedz dietom nieZaczęła się jesień czyli mój ulubiony okres blogerski. Zimne wieczory, w łóżku, z zieloną zimową herbatą najbardziej mnie inspirują. W głowie rodzi się masa pomysłów na
Czarnawisienkaprzepisu (mój pierwszy! - jestem ciekawa jak Wam się spodoba:)). Wartości odżywcze na 100 g (bez polewy): 265 kcal w tym: B:9 g; W: 5,5 g; T: 8,7 g. Składniki Biszkopt - 4 jajka - 40 g mąki kukurydzianej - szczypta proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 -3 łyżki syropu daktylowego Masa - 200 g daktyli - 1 łyżka(...)chwilę. D odajemy po jednym żółtku - po każdym dokładnie miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Energicznym ruchem łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę wylewamy na formę do pieczenia (moja ma wymiary 24x24 cm). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut. Jeszcze gorące ciasto zawijamy w ściereczkę na kształt
Health-Fit-Lifemalutkim kawałku i tak ma się dość, bo jest bardzo sycące), delikatnie słodkie. Kakaowy spód z masą migdałowo-kokosową pasuje idelanie, tworząc przepyszny i zgrany duet - wegański, bezglutenowy, bez cukru białego. Przy okazji bardzo polecam wszystkie ekologiczne masła orzechowe marki Terrasana . Są bajecznie przepyszne, a w środku znajdziecie tylko orzechy. Masła tej marki należą do moich najulubieńszych(...)czubata łyżka proszku maca (Terrasana) 50 g syropu klonowego 50 g oleju kokosowego 50 g masła z orzechów laskowych (Terrasana) 1 czubata łyżka surowego kakao (Terrasana) szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 150 g pasty kokosowego (120 g stałej części + 30 g oddzielającego się oleju kokosowego) 150 g masła z białych orzechów (Terrasana) 30 g syropu klonowego 1 czubata łyżka
Zdrowie na języku :P