kokos - 5426 przepisów (strona:100/362)

Domowe ciasto kokosowe 273

Kokos to istotny składnik deserów brazylijskich. Dzisiaj czas na ciasto kokosowe, oczywiście proste i szybkie w przygotowaniu bo takie lubimy najbardziej. Składniki:  3 szklanki mąki tortowej 2 szklanki śmietany 2 szklanki cukru 1,5 szklanki wiórków kokosowych 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Przygotowanie:  Wszystkie składniki wymieszać dokładnie i wstawić do nagrzanego piekarnika (temperatura średnia ok.170C

Smaki Brazylii
Owsianka kokosowa z sosem malinowym 155

Nowa ulubiona owsianka, cudownie pachnąca kokosem, podana z ciepłym sosem malinowym :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych taka ilość mleka, która przykryje płatki (ok.150ml) 1 łyżka wiórków koksowych ewentualnie odrobina miodu garść rozmrożonych i podgrzanych malin W garnku z grubym dnem umieścić wszystkie składniki oprócz malin. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut. Przełożyć do miski i udekorować ciepłym

Chocolate Muffin Blog
Omlet z twarożkiem kokosowym i powidłami 163

Ostatnio zakochałam się w kokosie :) Dodaję go do twarożku, owsianki, placuszków i ciasteczek lub po prostu wyjadam prosto z opakowania. Znany każdemu z babcinego domu serek wiejski jest niezwykle wartościowy, a przy tym bardzo pyszny! Bardzo zachęcam do częstszego wykorzystywania tego bogatego w białko produktu :) Omlet : 2 jajka 2 łyżki mąki pełnoziarnistej szczypta soli Białka oddzielić od żółtek. Ubić

Chocolate Muffin Blog
Ekologiczna granola z bakaliami Symbio 214

którą współpracuję, podsyłając mi paczkę zdrowych, ekologicznych produktów, w sam raz na śniadanie. W pierwszej kolejności postanowilam zrobić domową granolę. Moja jest o smaku tropikalnym, z dużą ilością orzechów, kokosem i ananasem. Oczywiście można wykorzystać mnóstwo innych ulubionych dodatków. Zaletą takiej granoli jest to, że możemy ją przechowywać przez długi czas w szczelnie zamknietym słoiku. Rano szybko mieszamy

Zawsze głodna!
Zdrowe i pyszneeeeeee domowe Rafaello. 185

Miałam dzisiaj ogromną ochotę na coś z kokosem.  Podczas spontanicznych zakupów narodził się pomysł – domowe Raffaello! Czasem, gdy mamy ochotę na słodycze, zamiast sięgać po pierwszy lepszy batonik,  warto poświęcić chwilę czasu w domu i przygotować coś dużo zdrowszego, ale jednocześnie nadal słodkiego i pysznego. Wg mnie ta wersja Raffaello w niczym nie jest gorsza od tej sklepowej

Powiedz dietom nie
Jerozolima, Ottolenghi, Semolina cake - ciasto z czerwonych pomarańczy, nie tylko na niedzielę 274

ciastem, wybierzcie ten przepis i upieczcie je z Bliską osobą. Takie chwile będą zawsze smakowały szczęściem i przetrwają wszystko. Jak rysunki w kufrze.  CIASTO Z SEMOLINY Z KOKOSEM I CZERWONYMI POMARAŃCZAMI  / składniki na jedną keksówką , przepis cytuję za Y. Ottolenghi z moimi drobnymi zmianami / Od dawna planowałam upieczenie ciasta z semoliny, jednak zawsze główną przeszkodą był ... brak semoliny

KUCHARNIA
Koktajl jagodowy / borówkowy z syropem klonowym i kokosem 181

koktajl to przeplatające się ze sobą smaki orzeźwiających borówek, słodkości syropu klonowego i egzotycznej nuty kokosów.  Opis i tak nie oddaje smaku smoothie trzeba go samemu spróbować. :) SKŁADNIKI borówki / jagody maślanka / mleko wiórki kokosowe syrop klonowy (do smaku)  WYKONANIE Borówki lub jagody umieszczamy w blenderze, zalewamy mlekiem lub maślanką, dodajemy wiórki kokosowe trochę syropu klonowego. Całość miksujemy

Zofiana
Smakowite ciasto czekoladowo-kokosowe bez pieczenia 463

ciasto dedykuję wszystkim, którzy uwielbiają kokosy i czekoladę. Ciasto genialnie smakuje, a do tego nie wymaga pieczenia. SKŁADNIKI (na formę 28cm) 40 ml śmietany kremówki oraz 50 g czekolady (lub  1/2 opakowania gotowego czekoladowego kremu do tortu) herbatniki biszkopty (opcjonalnie) niesolone orzeszki ziemne (opcjonalnie) Masa kokosowa: 300 ml mleka 40 g masła 4 łyżki kaszy manny 4 łyżki cukru

Zofiana
Rafaello z kaszy mannej 252

trzymam na wolnym ogniu mieszając, az do całkowitego wchłonięcia mleka. Do powstałej masy dodaję płatki migdałowe i dokładnie mieszam. Masę przestudzam i formuję kuleczki, które następnie obtaczam w kokosie

Magiczna kuchnia Darii
Pieczona owsianka 228

cieszyć się własną upieczoną foremką. Szybki przegląd produktów w domu co by tu wykorzystać i tak powstał skład owsianki pieczonej. W małej kokilce ku mojej radości połączyły się orzechy, kokos, suszona żurawina, słonecznik mus jabłkowy, który wcześniej zrobiłam i oczywiście cynamon. Wielka bomba energetyczna w sam raz na obecną porę roku. SKŁADNIKI : ( z tej porcji upiekłam 4 kokilki wielkości

Basia w kuchni
Sezamki owsiano kokosowe 193

Sezam, płatki owsiane, kokos, to samo zdrowie, a upieczone z tych składników sezamkowe batoniki skuszą niejednego łasucha. Idealne dla dzieci, ale dorośli nimi też nie pogardzą. Do konsumpcji nie trzeba nikogo zapraszać, dlatego polecam poświęcenie chwili w kuchni, aby przygotować sezamki owsiano kokosowe.       Składniki: - 170g płatków owsianych - 170g wiórków kokosowych - 150g sezamu - 210g masła - 200g mąki tortowej

mojewypiekiinietylko
Lżejszy aniołek 356

Zagotować mleko, cukier, margarynę. Jajka zmiksować z jogurtem, mąką i cukrem waniliowym. Powoli dodawać do garnka, ciągle mieszając. Placek przełozyć ciepłą masą. Posmarować wierzch cienką warstwą masy i posypać kokosem

Czarnawisienka
Kokosanki z makiem 212

wiecie uwielbiam kokos a Kokosanki to zdecydowanie moje ulubione ciacha! Mokre … klejące … delikatne i niesamowicie słodkie! Tym razem połączyłam je z makiem – smakowały równie rewelacyjnie! Może i Wy skusicie się na nie , jeśli zostanie Wam troszkę maku ze Świątecznych wypieków? Naprawdę pyszne! SKŁADNIKI: – mak – 30 g - wiórki kokosowe – 100 g - cukier – 1/4 szklanki

Ostra na Słodko
Muffinki kokosowe z Princessą 186

Princessa kokosowa Na samą myśl ślinka cieknie! Kruchy wafelek … kremowe wnętrze …. i bajkowa reklama … przywodzą na myśl same smakowite skojarzenia. Że uwielbiam kokos , wspominałam już chyba setki razy! ( tak! uwielbiam! ) Chętnie „upycham” go gdzie tylko się da … a smakołykami z jego dodatkiem , zajadam się z wielką przyjemnością! (A czym ja się nie zajadam

Ostra na Słodko
Kokosowe naleśniki z nutellą 388

łyżeczka * olej – 50 ml DODATKOWO : * nutella – 200 g * polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Dodajemy obydwa mleka , roztrzepane jajka , kokos i olej. Dokładnie mieszamy. Smażymy średniej wielkości naleśniki , uważając by się nie przypaliły. Gorące smarujemy nutellą. Zwijamy w rulon. Polewamy roztopioną czekoladą. Zajadamy

Ostra na Słodko