kiwi - 2917 przepisów (strona:162/195)

Sorbet truskawkowo-bananowy 258

zamrażarki na jedną-dwie godzinki aby masę domrozić. Oczywiście można zostawić na dłużej wtedy tylko przed zjedzeniem trzeba wystawić na kilka minut wcześniej. Polecam też  Sorbet z kiwi z nutką mięty

Monia miesza i gotuje
Co to jest: SMOCZY OWOC (PITAJA)? 174

Prawda, że piękny owoc? W smaku troszeczkę, jak wodniste kiwi. Pitaja to, według mnie, najładniejszy owoc. Pokrojona na talerzu stanowi świetną dekorację stołu. Właśnie się nią zajadam :) To owoc wielu gatunków kaktusa. Pochodzi z Ameryki Środkowej i Meksyku - obecnie można go spotkać w wielu innych krajach. Pitaja kwitnie tylko w nocy, z tego powodu nazywana jest Królową Nocy lub Księżycowym

Przepisy Aleksandry
Brak tytułu 211

przepisy na galaretkowe drinki i inne szalone desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. P atki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie:  - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 159

Potrzebujecie tylko:   1,5 - 2 kiwi 1 banan 1 mandarynka napój migdałowy Alpro Owoce zmiksować, dolać napój Alpro.                          ******************************************************** Smacznego !   Więcej inspiracji szukajcie na stronie Alpro  tutaj lub na fan pagu

kolorowotorcikowo
chrupiące śniadanie 167

dziś zjadłam takie oto Crunchy . Potrzebujemy: - płatki śniadaniowe typu Crunchy, np. Sante - jogurt naturalny - 3 łyżki - miód - 1 łyżeczka - ja wybrałam miód lipowy Sądecki Bartnik - świeże owoce - u mnie kiwi i banan. Wykonanie: Jogurt mieszamy z miodem. Owoce kroimy. W szerokiej szklance układamy płatki - owoce - jogurt. I tak kolejne warstwy. ***************************************************************************** Miód lipowy - użyty w przepisie pochodzi ze sklepu Sądecki Bartnik

kolorowotorcikowo
"Staromiejskiej" klimat wiecznie żywy... 204

malinowy i kleks bitej śmietany. Kawałek odpowiednio duży, by zaspokoić swoją ochotę na słodycz. Ja, jako zwolenniczka czegoś lżejszego i zdrowszego, zdecydowałam się na świeżo wyciskany koktajl... Jabłko-kiwi ze świeżym smakiem mięty (12zł) Koktajl był bardzo smaczny - świeży, orzeźwiający, ugasił pragnienie. Szkoda, że tak szybko zniknął z mojej szklanki ;)  Restauracja Staromiejska posiada znak jakości "Dziedzictwo kulinarne - Warmia Mazury

Sajkofanka smaku
Mini tarty kokosowe z owocami 280

łyżeczka cukru waniliowego sól szczypta Krem 250 ml zimnej kremówki 160 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny maliny jeżyny borówki banan brzoskwinia kiwi winogrona ciemne 2 szt polewa do tortów bezbarwna Przygotowanie:   Kruche ciasto; na stolnicę przesiać mąkę zrobić dołek wbić jajko, dodać cukry, śmietanę i zimne masło. Posiekać nożem a następnie

Ala piecze i gotuje
Wermiszelowe placuszki 292

szczypta soli 1 pełna łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki pszennej olej z pestek winogron do smażenia dodatki do wyboru ( użyłam rozmrożonych malin , kiwi, mandarynki, konfitury wiśniowej, śmietany kwaśnej i cukru) Przygotować składniki na ciasto wbijając do miski jajka i dodając do nich mąkę, szczyptę soli , proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Wymieszać trzepaczką

Buniabaje w kuchni
Kuskusowa sałatka z salami i resztą 174

coś ? Pewnie tak. No to mnie dziś napadła chętka na kuskusową sałatkę. Najzabawniejsze jest w takich przypadkach dobieranie składników. Kuskus zalany studzi się , a ja trzymam w ręku kiwi i podejrzliwie je oglądam gorączkowo rozmyślając czy modyfikowanie taboule może się aż tak daleko posunąć. A co mi tam - przecież to moja ,, śmieciuszka " na bazie kuskusu więc mogę dodać

Buniabaje w kuchni
Praliny jagodowe 199

zrobić pralinki jagodowe :) Szukając smaków czekoladek, których nie można kupić, przynajmniej w znanych nam bombonierkach, wyczarowaliśmy już kiedyś: Praliny z ganaszem z Porto oraz Praliny z nadzieniem o smaku kiwi , a tym razem inspiracja podyktowana była fantastyczną, naszym zdaniem, możliwością gry kolorów - białej czekolady oraz jagodowego fioletu :) W zeszłym roku zrobiłam sok z jagód, którego zostało mi jeszcze kilka słoiczków

Delicious Titbits
Deser dla zakochanych 163

już nie dodawałam cukru. Do ubitej kremówki dodać serek waniliowy. W pucharkach układać warstwami kremówkę, ciasteczka posiekane w kosteczkę, galaretkę i ulubione owoce. U mnie winogrona, banan i kiwi. Udekorować serduszkami z galaretki, owocami i pokruszonym ciasteczkiem

Magiczne Życie Marty
Świat we Frugo kolorach. Kisiel, razy pięć. 187

wyostrzy smak) Mąkę dokładnie rozrobiłam w zimnym soku. Następnie podgrzałam, cały czas mieszając, aż mieszanina zaczęła gęstnieć. Następnie zmniejszyłam ogień, gotując do uzyskania odpowiadającej mi konsystencji. 1. Zielone Frugo . kiwi z dodatkiem egzotycznego Lulo, cytryna i zielone jabłko. 2. Pomarańczowe Frugo . słodycz pomarańczy przeplatana nutką Passiflory i  cytryny.  3 . Białe Frugo. połączenie banana i kokosa, ananasa z kuszącą

W kuchni Karmel-itki
Żegnamy truskawki. Podsumowanie sezonu. 176

wakacyjnego śniadania.  *************************************************************** A poniżej pozostałe przepisy: Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną.   Truskawkowa niby-leguminka. Serek wiejski z miodem i truskawkami. Sernik z truskawkami.   Mus truskawka-kiwi.   Knedle twarogowe z truskawkami.   Makaron z truskawkami i białym serem.   Dżem truskawkowy.  Koktajl truskawka-ananas.  ********************************************** Zagłosujcie! Biorę udział w konkursie zorganizowanym przez firmę Hochland

W kuchni Karmel-itki
Domowe CHIPSY BANANOWE. 343

kratce w piekarniku i suszymy w temperaturze ok. 80 stopni przez 7-8 godzin, co jakiś czas odwracając je na drugą stronę. Suszyć można tez inne owoce, np. plasterki kiwi. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Keks Angielski 226

mąki pszennej 15 g proszku do pieczenia (odrobinę mniej niż 1 łyżka) 100 kandyzowanego melona (użyłam kantalupa kandyzowana SKWORCU ) 75 g kandyzowanego mango SKWORCU 80 g  kiwi kandyzowane SKWORCU Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wieczór wcześniej rodzynki sułtanki i koryntki wkładamy do miseczki i zalewamy 150 ml rumu, przykrywamy talerzykiem. W dzień pieczenia mąkę i proszek

Blondynka Gotuje