kiwi - 2917 przepisów (strona:150/195)

szaszłyki owocowe 129

lodówce. Warto wykorzystać owoce sezonowe i cieszyć się ich smakiem przez całe lato. Do przygotowania potrzebujemy: patyczki do szaszłyków owoce sezonowe - moja propozycja: truskawki nektarynki winogrona arbuz kiwi Przed podaniem szaszłyki wkładamy do lodówki. Najlepiej smakują schłodzone

noteskulinarnyfiga
Koktajl jagodowy na maślance 98

jagodowego na maślance to jest to! Od lat mam jedną, wypróbowaną maślankę, którą wykorzystuję do tego typu napojów - maślankę mrągowską.  Więcej nie tylko koktajlowych inspiracji: Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada arbuzowa, arbuzada Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Truskawkowy koktajl

Moja smaczna kuchnia
Kruszaniec vel Pleśniak 220

łyżki smalcu) szklanka cukru + 3 łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500g mąki krupczatki 2 łyżki kakao słoik kompotu agrestowego lub 2 małe słoiczki kwaśnego dżemu (najlepiej agrestowego, kiwi, limonka, wiśnia, porzeczka) Wykonanie ciasta: Białka oddzielić od żółtek. Wyrobić ciasto z żółtek, 3 łyżek cukru, masła (+smalec), proszku do pieczenia i mąki. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej części

Mania Wypiekania
Mango lassi 130

zmiksować. Lassi rozlać do dwóch naczyń. Do jednej wsypać sól i wymieszać. Do drugiej dodać chia (szałwia hiszpańska), miód i kardamon. Wymieszać.   ------------ Podobne: Koktajl owocowy dwuwarstwowy Koktajl (banan, kiwi, chia) Kompot z truskawek i rabarbaru

Weekendy w domu i ogrodzie
Musująca galaretka arbuzowa z szampańskimi bąbelkami i słodkim dodatkiem truskawek 167

mnie arbuzowa) 1 butelka wina musującego 0,7 ( polecam wybrać słodkie)  150 ml gorącej wody słodkie dojrzałe truskawki dodatkowo: ulubione owoce do dekoracji - arbuz, nektarynka, truskawki, melon, kiwi SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Dwa opakowania galaretki rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia. 2. Szampana umieścić w zamrażarce. 3. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić w ćwiartki. 4. Kiedy

DefinicjaSmaku
Daiquiri ze świeżymi owocami i kruszonym lodem. 155

przepyszny drink na bazie rumu, słodkiego syropu oraz kwaśnego dodatku w postaci soku limonki, czy cytryny. Dla mnie najlepiej smakuje z dodatkiem musu ze świeżych owoców - truskawek, malin, kiwi, brzoskwiń, mango, czy innych miękkich owoców. W lodówce miałam akurat trochę truskawek i jedno dojrzałe mango, długo nie musiałam myśleć nad sposobem ich wykorzystania :) SKŁADNIKI  Daiquiri truskawkowe

DefinicjaSmaku
Koktajl z mrożonego arbuza. 181

przypomina topniejący śnieg :) Jest niesamowicie orzeźwiający i co najważniejsze pyszny i zdrowy! :) SKŁADNIKI (na 2 duże koktajle) 1/4 arbuza 1 szklanka ulubionego soku ( np. jabłkowy, u mnie aloses z kiwi i pomarańczą) sok z 1/4 cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Arbuza pokroić na mniejsze kawałki, pozbyć się pestek i zamrozić. Arbuz powinien być zamrożony " na kamień". Najlepiej włożyć go do zamrażarki

DefinicjaSmaku
Granola jabłkowo - cynamonowa z orzechami i żurawiną 200

piekarnika i studzimy. Dodajemy lekko przesiekane orzechy oraz żurawinę (w całości) i mieszamy. Przekładamy do szczelnego słoja.  Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym i owocami np. malinami, kiwi, bananem, jako dodatek do deserów, albo wyjadana prosto ze słoiczka :D Smacznego

DefinicjaSmaku
Deser podwójnie herbaciany z owocami physalis 156

naturalnego lub ulubionego mleka roślinnego 2 łyżeczki miodu 1 kopiasta łyżeczka herbaty matcha 1 łyżeczka żelatyny 50 ml wrzątku dodatkowo 20 owoców physalis lub inne ulubione owoce np. mango, kiwi, pomarańcza, winogrono kilka pistacji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W zaparzaczu umieszczamy herbatę i parzymy ją w 250 ml gorącej wody (powinna mieć ok. 75 stopni). Lekko studzimy herbatę i dodajemy do niej

DefinicjaSmaku
Dietetyczne śniadanie 189

być może, dostaniecie jakieś nowe przepisy na chleby żytnie. Ale wracając do śniadania... Do miski wkładamy: 150-200 g jogurtu naturalnego 1 banana pokrojonego w plasterki 20 borówek 1/2 kiwi pokrojonego w kostkę 1 łyżeczkę siemienia lnianego 1 łyżkę otrębów owsianych 1 łyżkę płatków owsianych 1 łyżkę amarantusa ekspandowanego 2 łyżki suszonej żurawiny I się zajadamy :) Bardzo szybko, bardzo

Marder&Marder Manufacture
Pielmieni - rosyjskie pierogi 120

kapcie spadły! Ciasto idealnie zrobione, mięso doprawione w punkt. Wow! A na koniec jeszcze deser. Ja zamówiłem ciasto z bezą, posypane granatem (była też wersja z kiwi). Bałem się. Beza jest słodka, a to zdecydowanie nie mój smak. I co? Otóż wcale nie była słodka, była idealna! Ciasto w sam raz na zakończenie idealnego obiadu, tak żeby nie popsuć sobie

Marder&Marder Manufacture
Koktajl na wzmocnienie i nie tylko. Na dzień dobry! 165

Otwierają się oczy, zaczynają błyszczeć, skóra się prasuje, jelitka regulują i czujemy się lekko...Kto ma problem z jelitkami ten wie o czym mówię... Składniki -jabłko nawet 2 duże -kiwi -duża mandarynka -cała natka pietruszki, łącznie z łodyżkami -łycha miodu, broń Boże nie sztuczny! -łyżka oleju kokosowego-wiem jak brzmi,ale... genialnie smakuje -szklanka zimnej przegotowanej wody lub wody mineralnej

Z Kuchni Do Kuchni
Opuncja figowa 108

chwast. Wszędzie było jej pełno. Dowiedziałam się, że działa jak najlepsze lekarstwo na kaca i ma mnóstwo witamin :) Ponadto ma właściwości odchudzające !!!  Smakuje bardzo orzeźwiająco, coś pomiędzy kiwi i guawą. Ale Uwaga ! Nie zrywaj jej gołymi rękoma !!! Ja zrywałam ją przez gruby papier, wiozłam w plastikowym pojemniku, następnie opłukałam pod dosyć dużym ciśnieniem wody, trzymając ją nabitą na widelec

Jemy Pijemy
Owsianka super prosta :) 145

dwie ;) ) Udekorowałam płatkami migdałów, jagodami goji i posypałam cynamonem. Pyszne i bardzo syte śniadanie.  Spokojnie trzyma przez 6-8 godzin :) Można dodawać różne owoce: banany, borówki, truskawki, ananasa, kiwi, pomarańcze ( 3 ostatnie do już ugotowanej owsianki inaczej mleko się zsiądzie ), brzoskwinie, daktyle, co kto lubi

Jemy Pijemy
Pavlova 112

Słynny bezowy deser Pavlovej - beza wraz z owocami (zazwyczaj truskawkami, malinami, brzoskwiniami lub kiwi) i bitą śmietaną. Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Podobno po raz pierwszy został przygotowany podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanade. Dla kogo: dla tych, którzy mają w zamrażalniku zbędne białka dla fanów deserów bezowych

Mania Wypiekania