taką "kromeczkę". Smak tych kanapek zaskoczył mnie, są doskonałe - delikatne, nie obciążające żołądka, syte i wspaniale skomponowane smakiem (przynajmniej ja lubię takie połączenia) SKŁADNIKI 1 kalarepka pomidor rzodkiewka ogórek kiszony rukola kiełki brokuła lub inne sól pieprz WYKONANIE Kalarepę obieramy ze skórki, kroimy na 5 równych plastrów, układamy na talerzu.Na kromeczki z kalarepy nakładamy pomidora,plasterek ogórka kiszonego,plasterek
Mała w garnku mieszaogórki kiszone sól i pieprz 5 łyżek majonezu PRZYGOTOWANIE: Jabłka obieram i kroję drobno. Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Cebulę obieram i również kroję w drobną kostkę. Ogórka kiszonego drobno kroję. Pozostałe warzywa gotuję w osolonej wodzie aż będą miękkie. Następnie czekam aż będą całkowicie zastygnięte. Warzywa kroję drobno. Całość ze sobą łączę dodaję groszek konserwowy. Mieszam, dodaję
Gotowanie Patkiwielu wielu drugich dań , tak więc zapraszam wszystkich do wypróbowania mojej wersji surówki . Składniki ( 4 osób ) Pół główki kapusty białej 2 marchewki 2 ogórki kiszone 1 gruszka 1 jabłko(...)mała cebulka sól pieprz ziołowa 3 łyżki oliwy Wykonanie Kapustę szatkujemy , następnie obieramy marchew i ścieramy na tarce o średnich oczkach , ogórka kiszonego , jabłko oraz gruszkę także ścieramy na tarce o średnich oczkach . Jak warzywa mamy starce , to obieramy cebulkę i przesmażamy ją na odrobinie oliwy i dodajemy do naszych warzyw i kapusty , doprawiamy
Mój SmakPyszna kanapka na ciepło. Idealnie sprawdzi się na szybką kolację. Musicie koniecznie spróbować. Składniki : * kajzerka * jajko * kabanos * plasterek mozzarelli * ogórek kiszony * majonezowy sos chrzanowy Folwark Przygotowanie : Bułkę przeciąć na pół, podpiec i posmarować sosem oraz położyć ser. Jajko usmażyć i ułożyć na bułce, dodać kabanosa i plasterki ogórka kiszonego. Przykryć drugą połówką bułki. Podawać na ciepło
Magiczne Życie MartyRybkę zawsze chętnie podaje, a dzisiaj jest w formie pasty kanapkowej. Wykonanie banalnie proste, nie zajmie Wam dłużej niż 5 minut. Wędzona makrela z kiszonym ogórkiem i jogurtem naturalnym poleca się do kanapek. Składniki: 1 wędzona makrela 1 ogórek kiszony 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 mała cebula czarny pieprz świeżo zmielony sól łyżka oleju z pestek dyni 1. Makrelę
Apetyczna babeczkazdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki dla 2-3 osób: 1 mała makrela wędzona 1 jajko – ugotowane na twardo 2 średnie ogórki kiszone ½ średniej cebuli czerwonej 2 łyżki jogurtu naturalnego – lub więcej, do uzyskania preferowanej konsystencji pasty Sól, pieprz - do smaku Makrelę obrać z ości i skóry. Cebulę i ogórki kiszone
Grunt to przepis!Ekspresowy, zdrowy obiad :) Składniki: - 30 migdałów (najlepsze namoczone wcześniej), - ok 0,5 l wody, - 2 ogórki gruntowe, - 3 ogórki kiszone, - 1 ząbek czosnku, - sól, pieprz do smaku. Wykonanie: Wrzucić migdały do blendera, zalać je wodą, zmiksować tak by powstało mleko (nie trzeba przecedzać), dodać do mleka ogórki i czosnek, szczyptę soli (pamiętajcie, że ogórki kiszone
Co na wege obiad?Znacie Polaka, który nie lubiłby młodych pieczonych w całości ziemniaczków? Skropionych intensywnie aromatyczną oliwą z oliwek z rozmarynem. Pieczonych z dodatkiem czosnku? Ja osobiście nie znam żadnego. A ogórki kiszone? To jest rarytas! A te samodzielnie ukiszone hmmm palce lizać! Słoneczna, jędrna kukurydza, która ożywia kolorem, i nadaje słodkości daniu. Chrupiące jędrne szparagi i nuta włoskiej finezji, za którą(...)Bonduelle - 7 - 8 młodych małych ziemniaków - 1/2 pęczka zielonych świeżych szparagów - 3-4 ząbki czosnku - 4 słodkie papryczki zielone - 1/3 cebuli czerwonej - świeża bazylia - świeży koperek - 3 ogórki kiszone - 15 oliwek czarnych - oliwa z oliwek z rozmarynem - sól himalajska WYKONANIE: - kukurydzę odcedź na sitku - szparagi obierz i odetnij końce, przekrój na 3 równe części, obgotuj w osolonym wrzątku
SMYKWKUCHNIpieczonych, smażonych mięs, kiełbasy, itp. (u mnie 240g świeżej karkówki i 160g smażonej gęsiny) - 1-2 plastry wędzonego boczku - 1 cebula - 1 ząbek czosnku (nie trzeba) - 2 ogórki kiszone - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 400ml bulionu (lub wody) - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki ostrej papryki - 2 łyżeczki majeranku - sól i swieżo mielony pieprz - ziele (u mnie 4 kulki) - liść(...)Wlałam gorący bulion, dodałam liść laurowy, ziela angielskie, majeranek, paprykę ostrą i słodką, całość zagotowałam. Gotowałam pod przykryciem (na małym palniku) 10 minut. Następnie dodałam pokrojone w paski ogórki kiszone i koncentrat pomidorowy. Można zagęścić danie mąką, my nie przepadamy za sosami, dlatego ja mąkę pominęłam. Po ok.5 minutach wyłączamy palnik. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Ja dodałam
Smaczne Zdroweprzepis krok po kroku, możecie dowolnie modyfikować. Pasta jajeczna z wędzoną makrelą. Składniki: 1 wędzona makrela (250 g) 4 jajka ugotowane na twardo 1 ogórek kiszony 4 łyżki posiekanego szczypioru 100g serka topionego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Makrele obierz ze skóry i ości, mięso przełóż do miski. Dodaj jajka(...)starte na tarce, ogórek kiszony pokrojony w drobną kostkę, szczypiorek, serek topiony i majonez. Dopraw solą i pieprzem do smaku, całość ugnieć widelcem ale niezbyt drobno, pasta powinna mieć wyczuwalne kawałki makreli. SMACZNEGO! Artykuł Pasta jajeczna z wędzoną makrelą pochodzi z serwisu Jakub Kuroń
kuron.com.plSkładniki : 2 pory 2 jajka ugotowane na twardo 10-15 dkg dobrej szynki pokrojonej w kostkę 2 nieduże ogórki kiszone kilka łyżek kukurydzy z puszki majonez sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : P ory oczyść, opłucz pod bieżącą wodą , pokrój w cienkie paski lub kostkę. Jajka i ogórki kiszone pokrój w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki i kukurydzę
Przepisy i porady kulinarnehansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Seler – 1/2 szt Ogórki kiszone – 2 szt Marchew – 1 szt Miód płynny – 1 łyżeczka Sól – szczypta Oliwa – 2 łyżeczki Seler i marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Ogórki kiszone
Camilla w kuchnimiski z wodą – najlepiej od razu po kupieniu, żeby nie straciły świeżości. Układamy liście, kwiaty kopru i przyprawy. W prawdzie można kupić gotowe „zestawy” do kiszenia ogórków, ale ja używam dużo więcej przypraw i zieleniny, żeby osiągnąć bardziej zdecydowany smak. Takich ogórków trochę szkoda jest na małosolne, najlepsze są po 2-3 miesiącach. Nikogo(...)kilka pierwszych dni ustawiamy tak, żeby w razie burzenia się i wylewania się z nich wody nie zalały nam nic cennego. Po 2 miesiącach można jeść! Artykuł Najlepsze ogórki kiszone pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane
Ugotowane pozamiatanewołowego 4 bułki do hamburgerów 4 plasterki pomidora 4 plasterka ogórka kiszonego pokrojonego wzdłuż 4 plasterki czerwonej cebuli 4 plasterki sałaty 4 plastry sera cheddar gałka muszkatołowa 1 łyżeczka musztardy sarepskiej czerwona słodka papryka sól pieprz 1 jajko sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli 2 małe ogórki kiszone, bardzo drobno posiekane pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka(...)większą kostkę. Jogurt doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany czosnek. Wlać do sałaty. Obie części bułki posmarować sosem. Na dolną cześć położyć sałatę, mięso, ser, cebulę, pomidora i ogórki. Zakryć bułką Oczywiście możecie przygotować do hamburgerów frytki:) mniam
Ania i Marcin gotująpieczarkami, cebulką, czerwoną papryką i ogórkiem kiszonym. Mięso wprost rozpływa się w ustach. Dodatki można oczywiście zmieniać według własnych upodobań i fantazji. Zanim jednak sięgniemy po dodatki karkówkę należy zamarynować w oleju rzepakowym z przyprawami. Potrzebujemy:ok. 1,20 kg karkówkikilka łyżek oleju rzepakowegozioła prowansalskie, sól, pieprz, przyprawa np. Kucharek lub Vegetamała cebula2 małe ogórki kiszone30 dag pieczarekpołówka czerwonej
Praktyczna pl