kiszone ogórki - 5413 przepisów (strona:306/361)

Chłodnik z botwinki 363

naturalny koncentrat z buraków, najlepiej z kiszonych. Mnie osobiście w tej zupie przeszkadza posmak rosołu, więc wybrałam taką opcję, do czego również i Was zachęcam. Pamiętajcie, że koncentrak z buraków możecie również przygotować sami w domu  (klik).  Składniki na ok 6 porcji Czas przygotowania: 25 min 2 pęczki botwinki 1 ogórek gruntowy 1 duży pęczek koperku 1 duży

Słodki Kompromis
75 przepisów fit 2880

Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z soczewicy i cukinii Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty

Moja smaczna kuchnia
Wódka i ziemniak – szlachetna para 164

plastry. Zupa: krem ziemniaczany Bellarosa z kiszoną kapustą, skwarki, pianka kminkowa i wódka Palace. Bellarosa należy do grupy kulinarnej B, czyli jest ziemniakiem ogólnoużytkowym, zawierającym więcej skrobi niż ziemniaki typu A. Pod widelcem się rozgniatają. Danie główne: zraz wołowy - polędwica sezonowana, ziemniaki Vineta ze śledziem, boczek sous vide, mus z ogórków z Hajnówki, konfitura z czerwonej cebuli, sos tymiankowy

królestwo garów
Domowa lemoniada 168

Domowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
20 przepisów na Wielkanoc 688

Pieczeń z piersi kurczaka – aromatyczna, bardzo smaczna i idealna do krojenia 2.        Terrina z serków wiejskich   – nafaszerowana startą rzodkiewką i  świeżym ogórkiem 3.         Pasztet z pieczonych wątróbek  – szybki do przygotowania i bardzo kremowy 4.        Jajka w szynkowych kubeczkach(...)nadziana pastą jajeczną  – prosto i smacznie :) 6.        Różowe jajka – gotowane jajka marynowane w zakwasie buraczanym OBIAD 7. Biała kiełbasa zapiekana z kapustą kiszoną i podsmażoną cebulą 8.         Biała kiełbasa zapiekana z cebulką i papryką w piwnej zalewie 9.        Pieczeń rzymska

Ugotować
3 popularne sosy sałatkowe 160

Choć powstają z różnych składników, łączy je wiele. To dzięki nim tradycyjne sałatki nabierają wyjątkowego charakteru, a nasze menu staje się bardziej różnorodne. To one sprawiają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chłodnik błyskawiczny i aromatyczny 196

przypraw, które dodacie do kiszenia. Jednak zapewniam Was, że w lodówce nie postoi nawet przez tydzień bo zawsze ma wielu amatorów. Gotowy kwas wystarczy dodać do schłodzonego jogurtu, kefiru lub zsiadłego mleka i w ciągu kilku sekund mamy znakomity napój chłodzący z dużą zawartością witamin i soli mineralnych. Dodając pokrojony koperek, rzodkiewki, ogórki itp. mamy zupę na zimno. Składniki

SzczyptaSmaQ
42 przepisy z nowalijkami 118

Sałatka z kukurydzy, z papryką i zielonym ogórkiem Sałatka z ogórków małosolonych Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Sałatka z ogórkiem, jajkiem i domowym majonezem Woda ogórkowo - cytrynowa Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zupa z botwinki Zupa z botwinki z ziemniakami Sałatka z kaszą pęczak i zielonym ogórkiem Woda ogórkowo - miętowa Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką(...)bananowo - pomarańczowy z sałatą Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Frittata z pomidorami i ziołami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem

Moja smaczna kuchnia
Ogórki małosolne 2016 131

Krok 2 Ogórki umyłam i  włożyłam do garnka na koper z chrzanem.Zagotowałam 4 litry wody i zalałam. Rozpuściłam sól i wlałam do garnka.Przykryłam jednym koprem i jednym liściem chrzanu. Położyłam stary talerz i docisnęłam. Tak postały cztery dni i zrobiły się małosolne,po sześciu dniach były lekko kwaszone, a po ośmiu już kiszone

Różowa kuchnia
sałatka jarzynowa 155

ogórów kiszonych 1 malutka czerwona cebula 6-8 jajek na twardo 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4-6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 nieduży por białą część) == = Sos: 6-8 łyżek majonezu sól pieprz trochę kwaśnej śmietany ząbek czosnku sok z cytryny === = sposób przygotowania: Ugotowane warzywa ,obieramy i kroimy , w równą kostkę.Dodajemy posiekane ogórki, posiekaną i sparzoną wrzątkiem

w mojej kuchni
Zielony koktajl z kiwi i selerem naciowym 219

kiszonych buraków ,  koktajl ananasowo-gruszkowo-jabłkowy ,  świeży sok jabłkowo-marchewkowy z mandarynką i mango .  Gdy za oknem szaro i buro, ożywmy naszą kuchnię i dietę kolorami i witaminami. Zielony koktajl z kiwi i selerem naciowym Czas przygotowania: 10 minut Proporcje na 2 szklanki Składniki: 2 łodygi selera naciowego 2 owoce kiwi kawałek zielonego ogórka

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki. 392

ogórki , pikantna sałatka z cukinii i papryki . Składniki na dwa 1-litrowe słoiki: 1 główka kapusty średniej wielkości (2 kg kapusty) 2 czerwone, 2 zielone papryki (0,7 kg papryki)  2 marchewki 2 cebule 1 łyżeczka soli 1/4 szkl. cukru 1/4 szkl. octu spirytusowego (10%) Przygotowanie: Kapustę poszatkować, powinna być pokrojona na cieniutkie paseczki, jak do kiszenia

Codziennik Kuchenny
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 268

ogórków małosolonych Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej

Moja smaczna kuchnia
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1468

kukurydzą i kalafioremSałatka z ogórków małosolonychSałatka z pomidorków ze szczypiorkiemSałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkamiSałatka z soczewicy i cukiniiSemifreddo jagodowo-truskawkoweSer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSorbet truskawkowySpaghetti ze szpinakiem i grana padanoSurówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiemSurówka z kiszonej kapusty z koperkiemSurówka z kiszonej

Moja smaczna kuchnia
Surówka z kiszonej kapusty 342

kiszonej, a nie kwaszonej.Marchewka i jabłko powinny być starte na tarce o drobnych oczkach. Ja starłam na grubych, gdyż tak woli moja rodzina.Surówkę najlepiej przygotować minimum 30 minut przed podaniem w celu przegryzienia się smaków. Wyśmienicie też smakuje następnego dnia. Surówkę należy przechowywać w lodówce.Olej można zastąpić majonezem, a smak surówki wzbogacić pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem konserwowym.Sur

Gospodyni Miejska