kiszone ogórki - 5413 przepisów (strona:212/361)

Bitki schabowe w sosie słodko-kwaśnym z kluskami śląskimi 177

około 3, 4 minuty. Następnie wyjmujemy łyżka cedzakową na durszlak i przelewamy zimną wodą.   Wykładamy ciepłe na talerz z bitkami i polewamy sosem. Ja ko dodatek proponuję ogórki kiszone, lub surówka z kiszonej kapusty. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka śledziowa z fioletowymi ziemniakami 147

sprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko 500 g fioletowych ziemniaków 1 marchew 1 mała puszka groszku konserwowego 3 kiszone ogórki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy razem z marchewką (bez obierania), studzimy, obieramy i kroimy

R'n'G Kitchen
GRZANKI NA SŁODKO z chałki 319

Pewnie dla wielu osób takie danie to smak dzieciństwa, ale ja pamiętam tylko grzanki z żółtym serem i ogórkiem kiszonym. Przy okazji przypomnę przepis na chałkę z dyni: http://kasiasarna.blogspot.com/2016/11/chaka-dyniowa-weganska.html Sezon dyniowy ciągle trwa, więc gorąco Wam polecam :) jest naprawdę pyszna :) Do grzanek można oczywiście użyć chałki sklepowej, koniecznie czerstwej!. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to najzdrowszy posiłek

Kasia Sarna
Wegetariański pasztet z dynią i komosą ryżową 148

dosyć często. Jednak jesienią i zimą zawsze muszę mieć jakiś w lodówce, dlatego piekę je co kilka dni. Zajadam się nimi, zazwyczaj na kolację. Z dodatkiem ostrej musztardy, ogórków kiszonych, lub pomidorowej sałatki. Pasztet z kaszy jaglanej, soczewicy, komosy ryżowej i dynii ma świetną konsystencję i dobrze się kroi, ale jest także bardzo kremowy i nadaje się do smarowania

Mienta blog
Kapusta Pak Choi - pomysł na obiad 231

pomidorowy  - przecier pomidorowy, woda, suszona wloszczyzna, czosnek, cebula, przyprawa curry  Dary Natury  - wszystko razem gotowane około 40 minut na malutkim ogniu, następnie zblendowane. - ogórki  #kiszone -  #jajko

Szkrab Je Sam
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ 175

lekko spłaszczamy i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Kotleciki naprawdę wychodzą pyszne u mnie wyszło dokładnie 11 sztuk.Podawałam kotleciki z ZAPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI   i ogórkiem kiszonym. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
BITKI WOŁOWE W NIETYPOWYM SOSIE 153

Tradycyjne bitki wołowe w sosie własnym kojarzą mi się ze świątecznym lub niedzielnym, polskim  obiadem, do tego zawsze były ziemniaki lub kasza gryczana i kiszony ogórek 😉 Jest to proste danie, które każdy zna z domu rodzinnego. Dziś u mnie tradycyjne bitki wołowe z udźca, ale już w nietradycyjnym sosie...bo z dodatkiem musztardy z żurawiną, która nadała potrawie wyrazistości

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA JARZYNOWA Z KUKURYDZĄ 185

ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 4 jajka, 2 nieduże marchewki (ugotowane), nieduża pietruszka (ugotowana), 1/2 puszki kukurydzy, większy ogórek kiszony, 4 mniejsze ziemniaki (ugotowane), duża garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w kostkę razem z warzywami. Kukurydzę osączam z zalewy. Wszystkie składniki sałatki

JejKuchnia
Przepis na Colesław 180

łyżka chrzanu   2 łyżeczki octu winnego   sól morska, pieprz ziołowy   bazylia 1 duża marchewka   ½   jabłko   1 cebula   ½ pora   1 duży ogórek kiszony (opcjonalnie)   Sok z ½ cytryny (opcjonalnie)   Koperek lub natka pietruszki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

MintTaste
Parówki w cieście 202

ulubionymi ziołami lub tartym serem. Jeśli zostanie Wam ciasta przygotujcie z nich małe kąski w postaci np. kwadratowych ciasteczek przygotowanych na wytrawnie (na każdym ułóżcie np. pomidorki, kapary, talarki ogórka kiszonego, żółty ser, ser pleśniowy z cebulką) lub na słodko smarując kwadraciki dżemem, twarogiem, posypując cukrem z dodatkiem rodzynek lub tartych orzechów. Do woli Smacznego Składniki: 6 parówek z szynki

Zasmakuj Kuchni
7 odsłon mazowieckiego ziemniaka w Młynie Gąsiorowo 158

było już tylko lepiej. Gospodarz i szef kuchni zabrał nas w podróż po mazowieckich smakach. Wiodącym produktem był bardzo popularny na tych terenach ziemniak.  Rozpoczęliśmy sałatką ziemniaczaną z ogórkiem kiszonym. Następnie otrzymaliśmy ziemniaka w aromatycznym rosole z plastrem gęsi i szczypiorkiem Placki ziemniaczane z sosem kurkowym. Cepeliny z kapustą i grzybami polane cebulką na maśle. Babka ziemniaczana (rejbak kurpiowski

królestwo garów
PSZENNY CHLEB NA WODZIE Z OGÓRKÓW 185

tylko upiekę ten oto znakomity chleb. Gorąco polecam :) SKŁADNIKI : 0,5 kg mąki pszennej 2 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru i soli 1 szklanka kwasu z ogórków kiszonych dowolne ziarenka do posypania u mnie czarnuszka WYKONANIE : Drożdże rozcieramy z cukrem a następnie mieszamy z łyżką ciepłej wody i łyżką mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy mąkę

Pani na deser
KROKIETY Z SEREM I PARÓWKAMI 189

następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy wg uznania np. z barszczem czerwonym. Smacznego :) MAŁA RADA : Możemy również oprócz parówek i sera dodać paprykę, ogórek kiszony lub podsmażone pieczarki

Pani na deser
Warstwowa sałatka gyros 147

małych ogórków korniszonych majonez ketchup przyprawa do kurczaka, ewentualnie zmieszane: zioła prowansalskie, pieprz, sól, papryka Przygotowanie: 1. Pierś kroimy na kostkę, przyprawiamy i smażymy. 2. Na sam dół naczynia dajemy pierś z kurczaka, następnie przykrywamy mięso ketchupem. 3. Drobno posiekaną pekinkę wykładamy na ketchup, a zaraz po niej kukurydzę. Smarujemy to majonezem. 4. Kolejna warstwa to ogórek korniszony(...)oraz zwykły pokrojone na kosteczkę. Całość przykrywamy kapustą pekińska oraz odrobiną ketchupu. W skrócie od dołu: 1. pierś z kurczaka 2. ketchup 3. pekinka 4. kukurydza 5. majonez 6. ogórek kiszony oraz zwykły 7. pekinka 8. ketchup Układanie warstw według uznania, my zawsze układamy w podany wyżej sposób. Zajrzyj również tu: 1.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią

My World by Dagmara Rek
Pasztet z pieczarek i soczewicy 147

pieczemy w 170-180 stopniach przez 1 h. Upieczony pasztet odstawiamy do ostygnięcia. Pasztet najlepiej się kroi na następny dzień. Świetnie smakuje z pieczywem i pomidorem lub z ogórkiem kiszonym. Smacznego

kulinarne odsłony pati