Dopełnić wodą tak, by przykryć mięso. Rondel nakryć pokrywką i dusić do miękkości około 1,5 godziny podawać z kluskami, kaszami lub ziemniaczanym puree. Idealnie pasują buraczki lub kiszona kapusta - surowa lub zasmażana
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dawno nie smażyłam naleśników, a Wy? Wczoraj na obiad przygotowałam najlepsze naleśniki w wytrawnej wersji. Nie z kapusta kiszona czy mięsem, ale z kaszą kuskus, szpinakiem i czarnymi oliwkami. Idealna jako przekąska na zimno lub na ciepło. Bardzo szybkie w przygotowaniu, niedrogie i ciekawe danie. Ciasto na naleśniki , moje ulubione znajdziecie na blogu. Placki są cienkie jak chusteczka
Moja smaczna kuchniarównie smaczne. Jagna Niedzielska zaproponowała 4 przepisy: śledzie w soku z pomarańczy z czarnuszką, pierogi z mąki gryczanej z twarogiem, ziołami i okrasą z kaszy gryczanej dorsz na kiszonej kapuście z pomidorami kakaowy krem z suszonych owoców i dojrzałego banana. Ponieważ po opublikowaniu zdjęcia pierogów na instagramie i funpage'u na fb wzbudziły one spore zainteresowanie, poniżej podaję przepis
Obiad gotowystole królują ryby: karpie , sandacze , szczupaki ... . Wśród (według tradycji) 12 dań obowiązkowo pojawia się śledź . Śledź w wielu odmianach, wariacjach: rolmopsy , śledzie z koperkiem , pod pierzynką , z piernikiem , z kapustą kiszoną i wiele innych. Grzyby suszone też kojarzą się ze smakami świąt, dlatego proponuję śledzie z grzybami. Przepis funkcjonujący od wielu, wielu lat. 4 płaty solonych śledzi*, 1 cebula
królestwo garówłyżką cedzakową. Te zupy też Wam posmakują… – Krupnik z ziemniakami – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Kapuśniak z kiszonej kapusty – Zupa ryżowa
Kulinarne S.O.S.Kapusta z grzybami to danie typowo wigilijne. Ja szykuję je tak, bym kapustę kiszoną z grzybami mogła też wykorzystać jako farsz do pierogów, czy kulebiaka. To mój ulubiony przepis na bigos świąteczny. - prosty, tradycyjny przepis - idealny jako farsz do pierogów i pasztecików
AniaGotuje.plPieczoną kaczkę z jabłkami podałam do frytek z batatów, żurawiny oraz gotowanej kiszonej kapusty. Składniki: 1 kaczka 3-4 niewielkie jabłka 3–4 łyżki oleju przyprawy: sól, pieprz, majeranek, tymianek, suszony czosnek, słodka papryka Kaczkę dokładnie opłukać, odciąć kuper i usunąć nadmiar tłuszczu w jego okolicy. Następnie natrzeć ją przyprawami, a wnętrze obficie obsypać majerankiem. Jabłka obrać
Czerwień i błękitwstawić do nagrzanego piekarnika (220°) Piec 3-4 godziny, w zależności od wielkości gęsi, aż do miękkości mięsa. Pamiętać o częstym polewaniu mięsa powstałym wywarem. Ja podałam z duszona kiszona kapustą. Kapustę gotowałam w garnku firmy Ambition
Kulinarne przemysleniaforemki Ciasto: 125g masła ½ szklanki kwaśnej 18% śmietany 2 jajka 25g świeżych drożdży Ok 600g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Farsz: 35g suszonych grzybów 300g kiszonej kapusty 1 mała cebula 3 łyżki oleju Sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 żółtko 1 łyżka mleka Sezam czarny Kminek Sposób przygotowania farszu: Grzyby namaczamy najlepiej przez całą
Kuchnia w czekoladziepotem w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podałam z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty
Proste Potrawyznowu połączyliśmy kuchnie, gdzie dominuje nasza, rodzima. Składniki 2 niepełne szklanki mąki 20 g drożdży 3/4 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Farsz: 300 g kiszonej kapusty 300 g żeberek wieprzowych 1 garść suszonych grzybów 1 litr bulionu warzywnego 100 g kaszy pęczak 100 g roladki sera koziego sól, pieprz Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę
R'n'G Kitchenpiękny, ciemny kolor, niepowtarzalny aromat i konsystencję gęstej śmietany. W połączeniu z kaszą i wyrazistymi dodatkami, np. kiszonym lub konserwowym ogórkiem, marynowaną papryką albo surówką z kiszonej kapusty, stanowią świetne trio :) Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniawyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, termoobieg, na górną półkę i pieczemy 25 minut. Podajemy z surówką. Ja podałam z surówką z : kapusty kiszonej, pomidorów bez skórki, marchewki, jabłka, czosnku niedźwiedziego, świeżej bazylii i oleju lnianego
Szkrab Je Samgulasz z gęsich żołądków gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęsie nogi konfitowane w przyprawach korzennych gęsie nogi w winie, w kadarce gęsie nogi w czerwonej kapuście Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi Gęś pieczona biała kołudzka Gęś pieczona z jabłkami Gęś pieczona z kaszą gryczaną i grzybami Gęś pieczona z ziemniakami Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonym
królestwo garówziemniaki wyłożyć na talerze, lekko je uklepać. 9. Ziemniaki polać tłuszczem z patelni i posypać usmażoną cebulką oraz skwarami z boczku. 10. Podawać z ogórkiem kiszonym lub surówką z kiszonej kapusty. Fusia może być też dodatkiem do chłodnika lub barszczu. Smacznego
W mojej kuchni