razem czyszczenie lodówki czyli zapiekanka ziemniaczana do której można dodać wszystko co mamy pod ręką. W moim przepisie znalazły się takie produkty jak : Salami Ser żółty Brokuł Kapusta kiszona Śmietana Papryka Pieczarki Pomidory No i oczywiście ziemniaki. Przepis jest banalnie prosty, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i przekładać je warstwami, zalać śmietaną i wsadzić do nagrzanego piekarnika. Smacznego
Full SmakuStaropolskim obyczajem...bla bla bla, zachciało mi się bigosu po prostu! ;-) Wg przepisu Roberta 'Robin Hooda' Z. Składniki: - 1 kg kapusty kiszonej - 400 g surowego mięsa schabowego - 4 kiełbaski śląskie - 250 g boczku wędzonego - 4 liście laurowe - 2 łyżeczki kminku/ przyprawy do bigosu - 2 łyżeczki majeranku - mały koncentrat pomidorowy - szklanka ciemnego piwa Wrzucamy do gara drobno poszatkowaną kapuchę, pokrojone
upichconaagawy i cynamonem 5. Naleśniki razowe z serem feta i szpinakiem 6 1. 2 jajka na miekko, 1/2 grejfruta, owsianka marchewkowa z maslem orzechowym🍯 🍶 2. Wafle z tunczykiem, kapusta kiszona 😊 3. Krewetki w ciescie ryżowym🍤 fasolka szparagowa 4. Owsianka z maslem orzechowym 5. Burgery z czerwonej fasoli 7 A czasem mój dzień wygląda
Czarnawisienkapieczemy w 160-170 stopniach przez jakieś 4 - 4,5 godziny. Jeśli indyk za bardzo się rumieni przykrywamy go luźno folią aluminiową. * Użyliśmy dużego 40 litrowego worka do kiszenia kapusty, dostępny w sklepach ogrodniczych. Smacznego
Plate of Joydużego, wyparzonego słoja, w międzyczasie dodawaj obrany czosnek, Kiedy wszystkie składniki wykorzystasz zalej przegotowaną, zimną osoloną wodą. Na koniec dodaj kwas. Tylko pamiętaj, żeby dodać kwas spod ogórków/ kapusty kiszonej, nie kwaszonej. Teraz zakryj gazą, i daj działać bakteriom, w ciepłym miejscu jak sobie popracują to za 4 dni zakwas powinien być gotowy. Kiedy jest wyraźnie kwaśny i gęsty odcedź
Kuchnia bezglutenowa LoliPółwyspu Istria, w nadmorskich tawernach i górskich trattoriach, aby nabrać sił, rozgrzać się i zachować zdrowie, sporządza się jedno danie… Zupa Jota Zagotować w dużym garnku wodę. Dodać kapustę kiszoną, czerwoną fasolę (moczoną całą noc), ziemniaki i mięso. Gotować aż warzywa staną się miękkie. Następnie dodać posiekane kilka ząbków czosnku. Dla smaku doprawić solą i pieprzem. Jednocześnie na patelni
Bon Ton ItaliaDomowe mielone. Z ziemniaczanym puree, surówką z kiszonej kapusty lub buraczkami to nr. 1 w polskiej kuchni. Delektujemy się kuchniami świata, ale zawsze wracamy do tradycyjnej polskiej kuchni. Dobrze przyrządzone polskie dania nie mają sobie równych.Mamy do dyspozycji szeroki wachlarz ziół, przypraw, nic tylko eksperymentować. Takich mielonych jeszcze nie jedliście-obiecuję! SKŁADNIKI: 0,8 kg. łopatki bez kości
Kuchnia BeatyProdukty: 30 dag kiszonej kapusty 1 marchewka 1 pietruszka 1/3 selera 1/2 pora 1/2 cebuli 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 6 ziela angielskiego 2 liścia laurowe 6 ziarenek pieprzu 1 łyzka wegety sól szczypta cukru 2 łyżki masła Wykonanie
Ugotujmy CośPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 0,5 kg kiszonej kapusty 2 marchwie 1 selera 1/4 selera 1 pora 3 ząbki czosnku 8 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu 2 łyżki vegety 1 cebula 3 ziemniaki 2 łyżki smalcu ze skwarkami 1 golonka
Ugotujmy Cośgęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka pierś gęsi w winie Gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami Gęś kocha wino Pierś z gęsi zastawa
królestwo garówDzisiejsza sałatka z kapusty kiszonej gości dość często na naszym stole. To witaminowa bomba, która sprawdza się o każdej porze roku. Taką surówkę podaję po prostu do drugiego dania obiadowego, pasuje do różnych mięs i ryb. Żarłoczek co prawda przeważnie wybiera i oddaje mi paprykę, ale nie narzeka bo surówka jest naprawdę pyszna. A na drugie śniadanie proponuję orzeźwiającą Surówkę
Smaczna Pyzanakłuciu udka powinien z niego wyciekać przezroczysty (nie krwisty płyn). Można podawać od razu po upieczeniu z wybranymi surówkami. Można też odgrzać następnego dnia i podać na kapuście kiszonej oraz z sosem z pieczarek
Weekendy w domu i ogrodzieProdukty: 0,5 kg kiszonej kapusty 2 łyzki smalcu swojej roboty ze skwarkami 1/2 cebuli Wykonanie
Ugotujmy Cościemnego, by zagęścić sos (można dodać mąkę), gotować jeszcze około 5 min. Podawać z kaszą jęczmienną (lub jak ktoś woli gryczaną). Czego mi brakowało w tym daniu... surówki z kapusty kiszonej... polecam... wtedy było by danie w pełni klasyczne! :D Smacznego
MarciochaKucharzy