Pewnie większość z Was kojarzy te przepyszne, małe batoniki i nie jeden/ jedna z Was nie może przejść obok nich obojętnie. A co byście powiedzieli na
Krakowskie smaki AniNie da się ukryć, ale na ciasto w stylu batonika kinder country jest jakiś szał. Mnie osobiście jakoś to nie ruszało. Ruszyło mojego syna. Któregoś dnia
Blondynka Gotujenazwa brzmi smacznie prawda? :) Owsianka składa się z trzech warstw - waniliowej, kakaowej i chrupiącej orzechowej. Całość smakuje jak znany batonik Kinder Bueno, a nawet lepiej! :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżeczka ciemnego kakao orzechy włoskie Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek budyniowy rozmieszać
Chocolate Muffin Blogzimno i ten deszcz...Aż się nie chce wychodzić nigdzie z domu. Całe szczęście, że w spiżarni miałam składniki do upieczenia pysznych, kruchych ciasteczek. Najmłodsza córka uwielbia jajka czekoladowe Kinder niespodzianki...Jednak nie je ich, a tylko rozpakowuje zabawki, dlatego też mam w domu pełno mlecznej czekolady, której nikt nie chce zjeść....Postanowiłam poeksperymentować i na cieście rozwałkowałam pokruszoną(...)Dodatki do nich można skomponować samemu lub zrobić ciasteczka bez niczego. Idealnie smakują do porannej kawy lub herbaty:) Składniki: -460g mąki orkiszowej -350g masła(dałam twarde) -140g ksylitolu -kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo(nie trzeba, ale ja użyłam): -1 łyżeczka kakao -trochę czekoladek z jajek Kinder niespodzianki -karmel Masło pokroić na małe kawałki, wrzucić
Smaczne Zdrowerazu "w ruch" poszły dwie foremki..Pierwsza była tortownica..w której piekłam dwa blaty ciasta do pysznego kinder pingui..Blaszkę wystarczy posmarować masłem, posypać mąką lub bułką tartą..i mamy pewność , że ciasto nie przywrze do blaszki i bez problemu wyjmiemy je z blaszki..wcześniej w innych moich starych blaszkach nic nie pomagało i musiałam foremki dodatkowo wykładać(...)niej przywarło..Kilka dni później foremki znów były wykorzystane...była tarta ale wytrawna..był chlebek pieczony w keksówce, który ładnie się upiekł z każdej strony i bez problemu "wypadł"z blaszki..było także ciasto pieczone w tortownicy i z kominkiem..przepisy wkrótce będą na blogu..Blaszki za każdym razem spisały się idealnie..wystarczyło odrobinę posmarować masłem, posypać mąką
Moje domowe kucharzeniewielu blogach widziałam przepis na ciekawe ciasto o nazwie kinder country, nazwa pochodzi od batonika firmy kinder. Ciasto od razu przykuło moją uwagę, i postanowiłam je wykonać. Nie żałuję-jest genialne. Robi się je w miarę szybko, bo jest bez pieczenia, wygląda cudnie i smakuje świetnie. Dla mnie było minimalnie za słodkie, dlatego kiedyś spróbuję
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKolejna propozycja ciasta, którego receptura ma odzwierciedlać w smaku popularny batonik Kinder Country. Czekolada mleczna i biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie aby
Ania i Marcin gotujązajmie wam więcej niż 25 minut. Zachęceni, to mam jeszcze jedną dobrą informację dla zwolenników słodkości bez białego cukru. Do przepisu nie użyłam ani grama, a nadzienie zyskało słodycz płynącą z bananów. Doskonała przystawka na każdego rodzaju kinder party. Zapraszam. Składniki : 1 płat ciasta francuskiego ok 330 g 150 g orzechów laskowych szczypta soli
vaniliowoczekoladowacukru (drobnego do wypieków) 2 jajka 2 łyżki jogurtu greckiego 1 szklanka mąki tortowej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki sody Krem Kinder: 330 ml śmietany 30% 100 g batoników Kinder Polewa: 100 g białej czekolady ¼ szklanki śmietanki od kremu Biszkopt: Do przygotowania biszkoptu nie używamy miksera. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką. Do garnka przelewamy sok jabłkowy i wsypujemy kawę rozpuszczalną. Podgrzewamy(...)masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 150*C piekarniku (bez funkcji termo obiegu) przez 60 minut (to tzw. suchego patyczka). Studzimy. Po wystudzeniu kroimy na trzy równe blaty. Krem: W garnku podgrzewamy śmietankę, dodajemy połamane batoniki Kinder. Podgrzewamy do momentu aż się rozpuszczą. Przestudzoną śmietanę wstawiamy do lodówki i chłodzimy kilka godzin
VioletoweKucharzenieWczoraj po powrocie z pracy, czekała na nas słodka niespodzianka do popołudniowej kawki. Z racji trwającej jeszcze świątecznej przerwy od szkolnych zajęć, nasze dzieci w ramach
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaokoło godzinę. Smacznego! Porównanie składników Domowa wersja batonika bounty zdecydowanie zdrowsza! Teraz miłośnicy bounty mogą częściej bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem raju. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta
lady-och-mistrzyni.blogspot.comokoło godzinę. Smacznego! Porównanie składników Domowa wersja batonika bounty zdecydowanie zdrowsza! Teraz miłośnicy bounty mogą częściej bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem raju. Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta
lady-och-mistrzyni.blogspot.comTo ciasto w internecie ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Mnie osobiście zachwyciło, uwielbiam kinder czekoladę a to ciasto to idealna jej kopia. W oryginalnym przepisie
PychotkaaaW tamtym tygodniu pisałam o słodkiej inspiracji mojej chrześnicy – a dziś kolejna. Kolejna chrześnicaJI ciasto. Tym razem nie robione przeze mnie tylko przyniesione przez nią. Absolutnie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaCiasto Kinder Country to ciasto inspirowane pysznym batonem o takiej właśnie nazwie. Niestety bardzo kaloryczne, ale od czasu do czasu każdy może sobie pozwolić na coś dobrego Ciasto robi się bardzo prosto i bez pieczenia! A masy są przepyszne – słodkie i delikatne – petarda! Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, ale wątpię, że komuś się uda wytrzymać(...)długo bez wcześniejszego:) Jak Wam się podoba to ciasto? Jedliście już kiedyś? Czas wykonania: 1 h 20 min (+ 6 h oczekiwań) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 20 cm x 20 cm) Składniki: Masa jasna: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 120 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (3 szklanki
KuchniaWeDwoje.pl