Mała przerwa się zrobiła na blogu (i nie zaglądałam prawie na inne blogi też, ale zaraz to nadrobię), a to za sprawą końcowych prac nad książką
Zdrowa Kuchnia SowyUświadomiłam sobie nie tak dawno, że od jakiegoś czasu nie ma prawie w mojej kuchni pszenicy. Kiedyś używałam tylko mąki z pszenicy (pełnoziarnistej), potem przeszłam na
Zdrowa Kuchnia SowyNa pożegnanie lata i malin - placki/pankejki z serkiem wiejskim (z serkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum
Zdrowa Kuchnia SowyKasza jaglana na śniadanie towarzyszyła mi na tyle długo, że zapragnęłam zmian - napatoczył się owies;) Mąki owsianej używam już od jakiegoś czasu, mleko odkryłam niedawno (i bardzo mi jego smak pasuje), a ostatnio zakupiłam również kaszkę owsianą, którą dorzucam do miksowanych owoców na zmianę z otrębami i siemieniem lnianym. Taki mam teraz owsiany czas;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowypory robiłam curry bez mięsa, ze szpinakiem i soczewicą , soczewicą i kaszą jaglaną oraz wersję z warzywami rosołowymi;) i ciecierzycą . I sama się nim zachwycałam, bo chętnych nie było;) Jak zrobiłam z kurczakiem, to chętni zaraz się znaleźli:) Użyłam warzyw w postaci papryki, cukinii, zielonego groszku, pieczarek i brokuła - w różnych konfiguracjach, bo danie zrobiłam 3 razy w niewielkich odstępach
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam banany do zużycia i ochotę na krem. Gdybym miała jeszcze awokado, to zrobiłabym mój najbardziej ulubiony awokadowy mus , ale nie miałam, ale miałam za to
Zdrowa Kuchnia Sowyinnymi dodatkami i jeść na ciepło. Na ten pomysł sama bym może nie wpadła, dlatego dziękuję za wskazanie drogi Thiessie :) Prezentuję 2 wersje z ryżem i jedną z kaszą jaglaną i jajkiem. Błyskawiczna kolacja, pod warunkiem, że ma się kimchi pod ręką;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyDopadło mnie ciasteczkowe uzależnienie! Tak bardzo mi smakują te kruche bezglutenowe ciasteczka w różnych smakowych kombinacjach, że piekę je już po raz kolejny. Dzisiaj z mąką
Zdrowa Kuchnia SowyBardzo lubię curry odkąd je odkryłam, co stało się, jak właśnie sprawdziłam na blogu, równe 2 lata temu:) Kiedyś curry kojarzyło mi się z potrawami wielce
Zdrowa Kuchnia SowyPiekłam kiedyś, dawno już temu, ciasto z cukinią . Jak się okazało wymyśliła je Pinkcake, która poleciała mi również zrobienie ciasta szpinakowego . Oczywiście miałam zrobić, ale do
Zdrowa Kuchnia SowyWieki całe nie robiłam sobie na śniadanie placków, pankejków czy naleśników. Przyszła mi ochota. Robiłam kiedyś pyszne jaglane pancakes z musem malinowym i dzisiaj postanowiłam zaserwować
Zdrowa Kuchnia Sowybyło to danie w wersji bardziej wiosennej. Składniki: 500 g mielonego wieprzowego mięsa 1 jajko 2 łyżki siekanego koperku 1/2 drobno posiekanej cebuli 3 - 4 łyżki bułki tartej (lub kaszy manny) ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz 3 -5 łyżek posiekanego koperku 2 - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Mięso mieszamy z 2 łyżkami koperku, jajkiem, cebulą. Doprawiamy do smaku solą
Sto kolorów kuchniDziś doszła paczka z firmy Sonko. A w niej, wafle ryżowe, ryże - różne rodzaje, kasza jęczmienna. Dziś bliżej przedstawię Wam wafle ryżowe w polewie. Już chwilę po otwarciu przesyłki, dwa opakowania zniknęły w mig. Dziewczynkom bardzo zasmakowały, a również zasmakowałam. Oto zjedzone już wafle: - wafle ryżowe w polewie truskawkowej - wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej o smaku pomarańczy. Dla mnie super
kolorowotorcikowoprzyrządzić pyszny napój. Podaję go rodzine, np. po obiedzie. Gasi pragnienie, a jeg słodki smak zastępuje deser. Świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów. Polewam nim budyń lub kaszę manną. Zachęcam do zapoznania się z ofertą pozostałych produktów Premium Rosa: http://premiumrosa.eu/ Zajrzyjcie też na fan page: https://www.facebook.com/PremiumRosa
kolorowotorcikowo