komentarzach Najbardziej popularne przepisy wegańskie w 2020 roku Makaron ze szpinakiem wegański Tortilla przepis na ciasto Warzywa z tofu w sosie satay Ryż z sosem pomidorowym Pulpety z kaszy jaglanej Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Ciasto bananowe Wegańskie ciasteczka cynamonowe Chałwa domowa bez cukru Kotlety z buraka i kaszy jaglanej – pieczone Najbardziej popularne przepisy wegetariańskie w 2020 roku Chleb
WegePrzepisrodzajów kaszy. Smakują jak oryginalne. Są delikatne, mocno kokosowe i słodkie. Idealne dla osób, które chcą jeść słodkości bez wyrzeczeń. Składniki: 100 g kaszy gryczanej niepalonej 50 g kaszy jaglanej 1 szkl. wiorków kokosowych + do obtoczenia 3 łyżki mąki kokosowej 5 łyżek miodu Migdały Przygotowanie: Gotujemy razem obydwie kasze i je studzimy. Blendujemy kaszę z wiórkami kokosowymi, miodem
CzarnawisienkaSamo zdrowie na talerzu czyli najzdrowsza na świecie kasza jaglana, do niej przepyszne paski cukinii i niedoceniana ciągle botwinka z mnóstwem żelaza. Efekt? danie przepyszne na talerzu, polecam. Kasza jaglana z cukinią i botwinką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePotrzebne składniki: 200 g czosnku niedźwiedziego 1 ,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego garść orzechów włoskich 3 łyżki mąki jaglanej łyżeczka babki płesznik garść prażonych pestek słonecznika garść prażon ego sezamu pieprz, sól Przygotowanie: Do ugotowanej i przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy zmiksowany czosnek niedźwiedzi i blendujemy całość na gładką masę . Przekładamy
Łycha smakówPotrzebne składniki: pasta z buraków i tofu (przepis znajdziesz tutaj ) 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 łodyga selera naciowego sól ziołowa, pieprz cz arnuszka do posypania garść ulubionych kiełek Przygotowanie: Ugotowana i przestudzoną kaszę jaglaną mieszamy z pastą z buraków, posypujemy czarnuszką pokrojonym selerem naciowym i kiełkami. śniadanie szybkie, zdrowe i bardzo bardzo smaczne
Łycha smakówrarytasem. Danie powstało z potrzeby zjedzenia czegoś słodkiego-inaczej! Niezwykle proste w przygotowaniu, gdyż tutaj z pomocą przyszły mi niezwykłe dania Babci Zosi firmy SYS Do dzieła! Składniki kasza jaglana z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami SYS suszone figi 100 % organic Symbio brązowy cukier 3 jabłka cukier puder- opcjonalnie- do potrzepania przed podaniem owoce granatu listki mięty(...)Ugotuj kaszę zgodnie z zaleceniem Babci Zosi. Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Jabłka pokrój na cząstki, zostaw skórkę. Naczynie posmaruj masłem lub olejem kokosowym. Wyłóż jabłka. Dołóż ugotowanej kaszy jaglanej. Następnie dość obficie poukładaj suszonych fig, pokrojonych w paski- ja używam nożyczek . Szybciej, łatwiej. Posyp delikatnie brązowym cukrem po wierzchu. Zapiekaj. Przed podaniem posyp cukrem pudrem, dołóż granatu i mięty
Z Kuchni Do Kuchninaprawdę nie mam ochoty włączać piekarnika. W takie ciepłe dni sprawdzą się idealnie wszelakie serniki na zimno. Ten zrobiłam z nienawidzonej przez całą moją rodzinę (ja już nawet polubiłam) kaszy jaglanej i uwierzcie mi w tej formie jest pyszna. „Sernik jest banalnie prosty, w smaku jak to Misiek określił taka leguminka, ale fajnie chłodzi, syci i jest lekkostrawna. Składniki(...)formę o średnicy 26 cm: 300 kaszy jaglanej (waga przed gotowaniem) 600 g truskawek gęsta część mleka kokosowego z puszki 400 ml , czyli około 300 ml 100 g białego cukru (chodzi tylko i wyłącznie o kolor), można oczywiście zastąpić stewią lub ksylitolem 30 g agaru (wegańkiej żelatyny) Przygotowanie: Kaszę porządniue przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj do miękkości z pół
greenscarfUwielbiam kaszę jaglaną, jest bardzo smaczna i niezwykle zdrowa. Otrzymywana jest z prosa, który uprawiany był już w epoce neolitu. Jest łatwo przyswajalna i bardzo pożywna. Można ją przyrządzać na wiele sposobów (np. zamiast ziemniaków do obiadu, czy jako deser z mlekiem). Ja tym razem zrobiłam z niej sałatkę. Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej 5 marchewek 1 puszka kukurydzy 1 łyżeczka
Tradycyjna Kuchniabrokuł. Dodałam przyprawy, dodałam bazylię i podałam z pieczonymi pomidorkami. Wyszło przepysznie! Użyłam włoskiego makaronu, drobnego, którego dodaje się do zup. Natomiast spokojnie można wykorzystać w zamian ryż lub kaszę jaglaną, bulgur, kuskus... niech poniesie Was wyobraźnia! Świetne na lunch w pracy. Moim zdaniem. I delikatną kolację. Składniki na 3 solidne porcje: 1 szklanka drobnego makaronu do zup, kaszy jaglanej(...)łyżka oliwy z oliwek Pomidorki polewam oliwą i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10 minut. Jeśli wykorzystuję makaron to używam jedynie 3 szklanki bulionu, jeśli kaszę - należy wykorzystać 4 szklanki. W bulinie gotuję startą marchew i cukinię. Dodaję podzielonego na drobne różyczki brokuła. Gotuję składniki 5 minut. Dodaję makaron lub kaszę i gotuję całość do wchłonięcia
Mango Papajawrzucić wszystko co popadnie do jednego gara i czekać aż obiad zrobi się sam. Zupę kalafiorową od lat zawsze robiłam z ziemniakami. Czas jednak wypróbować nowe połączenia. Dodatek kaszy jaglanej sprawia, że zupa nabiera oryginalności. Jest przepyszna, łatwa do zrobienia i zdrowa. Zdecydowanie polecam! Składniki: 50 dag piersi z kurczaka 50 dag kalafiora 10 dag kaszy jaglanej(...)włoszczyznę. Gotujemy przez ok. 30 minut. Kalafior oczyszczamy i dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę przesmażamy. Dodajemy kaszę i paprykę. Smażymy przez ok. 2 minuty. Włoszczyznę wyciągamy z wywaru. Marchew zachowujemy, kroimy w talarki. Do wywaru dokładamy kalafior i zawartość patelni. Gotujemy do czasu aż kasza
Pobite gary Barbarywymaga długiego duszenia/smażenia/pieczenia. P otrawy przygotowywane z cukinii są gotowe dosłownie w kilka minut. M oja dzisiejsza propozycja to wegetariańskie kotleciki z cukinii, m archewki i kaszy jaglanej. S ą bardzo smaczne, wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki (na 5-6 kotletów): 1 młoda cukinia (około 250 g), 1 /2 małej cebuli, 1 ząbek czosnku(...)marchewka, 1 /3 szklanki kaszy jaglanej, 1 szklanka bulionu warzywnego (lub wody), 1 jajko, 5 łyżek bułki tartej, 1 /2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego. C ukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, o dstawić na kilka minut, aż puści sok. D o garnka wsypać kaszę, dodać marchewkę startą na tarce
Moja kraina smakówrzeczywiście jest taki pyszny jak wszyscy piszą! Jeśli chodzi o mnie, pasztet wyszedł poprawny - oczywiście nieco zmodyfikowałam przepis. Jednak .... ja wolę ten tradycyjny ;-) A Wy? Składniki; 15 dag kaszy jaglanej ( przed gotowaniem) 1,5 kg cukinii 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 20 dag pieczarek 4 ząbki czosnku 2 jajka 2 - 3 łyżki masła sól, pieprz 2 łyżeczki majeranku Skworcu(...)Cukinię myjemy, jeśli jest duża wtedy obieramy i wydrążamy środek. Jeśli młoda ścieramy ją w całości na małych oczkach. Solimy cukinię łyżeczką soli i odstawiamy aby puściła sok. Kaszę jaglaną prażymy chwilę na suchej patelni, następnie przelewamy wodą i gotujemy do miękkości. Wcześniej solimy. Cebulę pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać łyżkę masła
Radość kipiąca uśmiechem.Gotowane brokuły połączone z ugotowaną kaszą jaglaną oraz z przyprawami, następnie smażone na patelni. KOTLETY Z BROKUŁA SKŁADNIKI brokuł o wadze około 500 gramów; 120 gramów kaszy jaglanej; dymka; natka pietruszki; zielona papryczka chili; sól, pieprz; przepis na kotlety z brokuła Artykuł Kotlety z brokuła z surówką z ogórka pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkapory placki z kaszy jaglanej robiłam tylko na słodko. Tym razem zdecydowałam się na wersję wytrawną, podpatrzoną u ChilliJemy . Nawet nie spodziewałam się, że będą aż takie pyszne. Fajna alternatywa dla placków ziemniaczanych. Świetnie smakują z sosem - ja podałam je z pieczarkowym. Smakowały całej rodzince - na pewno będę je robić częściej. SKŁADNIKI: 100g kaszy jaglanej 3 łyżki mąki pszennej
Kto ugości moich gości?różnego rodzaju potraw przyrządzanych na grillu. Można dodawać go także do smażonych, grillowanych i pieczonych warzyw. Składniki (dla 2 osób): ok. 400-500 g świeżego łososia 1 szklanka kaszy jaglanej 800 ml bulionu warzywnego 1/4 szklanki sosu teriyaki 1 cm kawałem świeżego imbiru 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny 1 mała sałata rzymska Sposób przygotowania: Łososia umyć i podzielić(...)drobno starty imbir. Dokładnie wymieszać i zalać nim rybę włożoną do naczynia, tak, by sos dokładnie ją pokrył. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Kaszę jaglaną przesypać na sito i umyć w zimnej wodzie, po czym przelać wrzątkiem (dzięki temu nie będzie miała gorzkiego posmaku). Gotować do miękkości w bulionie. Pod koniec gotowania kaszy usmażyć
W SMAK