chcecie zachwycić swoją rodzinę? Jeśli tak, to polecam na obiad ozorki w sosie chrzanowym. Pyszne danie podane z ziemniakami lub kaszą gryczaną będzie znakomitą odskocznią od naszych schabowych i mielonych. Potrzebujemy
Tylko pyszniesię zagotuję dodaję znowu pulpeciki i chwilę gotuję. Na koniec dodaję świeżą bazylię. Podaję z ziemniakami (jak widać na zdjęciu), lecz to danie dobrze komponuję się także z kaszą gryczaną, świetnie też pasują do tego zimowe przetwory z piwnicy (ogórki kiszone, korniszone, sałatki z papryki itp.) Równie dobrze smakują też na zimno z kromką chleba razowego, który zatapiam w sosie
Na moim talerzusmak, dowiecie się, co zrobić, żeby pasztet smakowo był cudowny. W przepisie jest ryż, bo akurat poniewierał mi się smutny i samotny po lodówce, ale możecie użyć kaszy jaglanej, kaszy gryczanej lub płatków owsianych. Pasztet z resztek jest idealny, jest pyszny, nie marnujemy żywności, a że marnujemy jej dużo, to wiemy. O tym ile wyrzucamy jedzenia, przeczytacie TUTAJ. Pasztet
ladykitchenAromatyczne kacze udka duszone w sosie własnym to moja propozycja na pyszny obiad. Moje udka podałam z kaszą gryczaną i buraczkami z chrzanem . Składniki: 4 kacze udka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia majeranek sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć majerankiem, posolić i popieprzyć. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki
magiczna kuchnia Kasismaku (każdy według własnego uznania). Przez ok 5-8 min. duszę kurczaka z wszystkimi składnikami pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas mieszam. W między czasie gotuję kaszę gryczaną według informacji na opakowaniu (można podawać także z ryżem lub makaronem). Krok V Zdejmuje patelnie z ognia i dodaje 1 łyżkę jogurtu greckiego. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszam. I gotowe
Zdrowo i kolorowopodczas ostatniego takiego napadu wpadłam na pomysł, żeby zrobić pyszne kulki. Kulki które z wyglądu trochę przypominały trufle. I tak się zaczęło. Kulki mocy wg Ulli 150 gram kaszy gryczanej niepalonej 8 śliwek suszonych 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka brązowego cukru Masę za pomocą łyżki bierzemy do ręki i robimy kulki, które następnie obtaczamy albo w wiórkach kokosowych, albo
Kuchnia na wzgórzumożna ją przyrządzić na setki sposobów. Jednym z nich jest pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pietruszkowym, którą bez problemu można zrobić w 30 minut. Idealnie pasuje zarówno do kaszy gryczanej, jak i różnego rodzaju makaronów oraz ryżu. Składniki Podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 150 ml śmietany 30% Natka pietruszki (pęczek) Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Programista w kuchnimożna jeść. Oczywiście podane przeze mnie warzywa możesz zmodyfikować i wybrać te, które lubisz najbardziej. Tak przygotowane mięso z warzywami świetnie pasuje zarówno do kaszy jaglanej (na zdjęciu), kaszy gryczanej, ryżu czy nawet makaronu razowego. Składniki 400 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 cebula 10 pomidorków koktajlowych 1 cm świeżego imbiru 2 ząbki czosnku Ulubione
Programista w kuchnitego jaką kupicie tortillę, salami i mozzarellę. PIZZA NA PEŁNOZIARNISTYM SPODZIE Przepis na 2 pizze (2 porcje) Całość ok. 9 zł Porcja ok. 4,50 zł ZAPIEKANA PAPRYKA Z KASZĄ GRYCZANĄ I MIĘSEM MIELONYM Przepis na 5 porcji Całość ok. 22 zł Porcja ok. 4,50 zł Dla mnie 1,5 porcji to tak już maksymalne najedzenie. Koszt był liczona
Czarnawisienkaprzejrzenia, może znajdziecie tu coś interesującego dla siebie? Jarzynowa sałatka ze śledziem Marynowane śledzie Wigilijna zupa grzybowa Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Łazanki z kapustą i grzybami Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami Keks piernikowy Piernik staropolski dojrzewający Kompot z suszonych wędzonych śliwek
Kulinarne przygody GatityBoże Narodzenie można zaszaleć. Proponuję pierogi o wspaniałym aromacie i bardzo łatwe do wykonania. Podane z barszczykiem czerwonym do popicia : pyszności! Zaczynamy od przygotowania farszu. Składniki 1 szklanka kaszy gryczanej ugotowanej do miękkości u mnie KUPIEC garść grzybów leśnych ,ugotowanych do miękkości w małej ilości wody, wychłodzonych, zmielonych w maszynce do mięsa wątróbka uduszona z cebulką i zmielona
Z Kuchni Do Kuchniszklanki wody. Dusiłem 45 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodałem marchewkę. Po zakończeniu gotowania wymieszałem ze śmietaną, przyprawiłem solą i pieprzem. Przed podaniem udekorowałem natką pietruszki. Podałem z kaszą gryczaną
R'n'G Kitchenkońca szczelnie pokrywką i dusimy klopsiki na małym ogniu przez 10-12 minut. Gotowe klopsy przekładamy do sosu i podajemy – nam smakowały z ugotowaną na sypko białą kaszą gryczaną, ale możecie zjeść je też z ryżem albo tłuczonymi ziemniakami, kopytkami albo – w najmniej dietetycznej odsłonie – z domowymi frytkami . SKŁADNIKI KLOPSIKI Z INDYKA – 12-13 sztuk 500g udźca z indyka
Karo in the Kitchen