karkówka pieczona - 1839 przepisów (strona:10/123)

Pieczona karkówka z pieczarkami 21

Karkówka to mięso, które po odpowiedniej obróbce termicznej rozpływa się w ustach. Moim ulubionym przepisem z tym rodzajem mięsa jest właśnie pieczona karkówka z pieczarkami!  Jest to idealne danie na każdą okazję! U mnie najbardziej się sprawdza na wszelkich rodzinnych imprezach. Po prostu wszyscy ją uwielbiają! Polecam ją i Wam (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pieczoną karkówkę z pieczarkami: 1,5 kg karkówki 0,5 kg pieczarek 3 duże cebule papryka słodka, czosnek, majeranek, cząber sól, pieprz Składniki na sos: 4 łyżki przecieru pomidorowego 8 łyżek wody 3 łyżki cukru 3 łyżki octu 3 łyżki sosu sojowego ciemnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Karkówkę kroimy na kawałki, a następnie obtaczamy

Gotuj z Prezesem
Karkówka pieczona z cebulą w musztardzie,majonezie i ketchupie 89

Pyszna, aromatyczna, krucha i delikatna karkówka pieczona z cebulą w musztardzie,majonezie i ketchupie. Nie mając pomysłu na karkówkę do obiadu na szybko wymyśliłam marynatę z tego co akurat miałam :). Karkówka wyszła przepyszna. Mimo iż nie jest to danie dietetyczne to jednak od czasu warto się skusić (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 1200-1300 gram karkówki u mnie(...)folią spożywczą i wstawiamy na całą noc do lodówki aby mięso przeszło smakiem marynaty, na drugi dzień karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego którego dno pędzelkiem wysmarowałam odrobiną oleju, gotową karkówkę pieczemy pod przykryciem w 180 stopniach tak 1,5-2 h. Ja piekłam lekko ponad dwie godziny bo lubię taką wręcz rozpadającą się (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Karkówka pieczona w ketchupie 215

Karkówka pieczona w ketchupie Miękkie, kruche i delikatne mięso, pieczone z cebulką w wyrazistym, lekko słodkawym sosie ketchupowym. Bardzo smaczny pomysł na obiad. Danie robi się łatwo i szybko, wystarczy pokroić mięso i cebulę, zalać sosem i do piekarnika.     Składniki: ok 1 kg karkówki 3 cebule 3-4 ząbki czosnku 1/2 szklanki ketchupu 1 łyżka koncentratu(...)końcem pieczenia zdejejmujemy folię (lub pokrywkę) i pieczemy bez przykrycia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Karkówka pieczona w ketchupie pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Maczanka krakowska 60

stolika wstaliśmy najedzeni, pełni kulinarnych inspiracji, ale niezachwyceni. Kilka miesięcy później nadeszła pora, gdy maczankę po krakowsku zrobiliśmy u siebie w domu. Maczanka z dobrze doprawioną i długo pieczoną karkówką w połączeniu z domowym sosem barbecue, karmelizowaną cebulą oraz ogórkami kiszonymi z Charsznicy w pełni pozwoliła doświadczyć fenomenu tego dania. Udostępnij Maczanka krakowska – składniki 1 kg karkówki(...)wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem, aby nabrało pokojowej temperatury. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 o C , piec z termoobiegiem 30 minut . Po tym czasie temperaturę obniżyć do 130 o C , do naczynia wlać szklankę gorącej wody, piec pod przykryciem 6 godzin . W trakcie pieczenia mięso kilka razy odwrócić. Na pół godziny

niecodziennikpary
Pieczona karkówka w pomidorach / Roasted pork neck with tomatoes 94

razu wiedziałam, że to coś dla mnie Jest też bardzo łatwa w przygotowaniu. Podałam z moimi ulubionymi ziemniakami z pieczarkami, zapraszam! Scroll down for recipe in English Pieczona karkówka w pomidorach (8porcji) Składniki: 8 plastrów karkówki 3 duże cebule, pokrojone w plasterki olej do smażenia sól, pieprz Składniki na sos: 500 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka(...)Dopraw karkówkę solą i pieprzem z każdej strony, obsmaż z obu stron do zarumienienia na patelni z odrobiną oleju i ułóż w naczyniu do zapiekania. Posyp mięso przygotowaną cebulą. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej nim przygotowane mięso. Włóż danie do nagrzanego do 200 oC piekarnika i piecz pod przykryciem przez 1 godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę

karmelowy
Pieczona karkówka wg przepisu taty 57

Delikatna, aromatyczna i rozpływająca się w ustach pieczona karkówka wg przepisu mojego taty. W moim domu hit rodzinnych imprez :). Każdy się zajada i prosi mnie o przepis :). Idealnie smakuje z gotowanymi lub opiekanymi ziemniakami w towarzystwie domowej surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg karkówki olej do smażenia Składniki na marynatę: 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 2 łyżki przyprawy(...)która została w garnku. gotowe mięso wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni góra dół i pieczemy pod przykryciem ok 2 h. Ja swoją piekłam trochę dłużej bo lubię kiedy mięsko aż się rozpada (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Pieczona karkówka wg przepisu taty first appeared on Blog Kulinarny

Blog kulinarny S9.PL
Surówka z kalarepy 50

doprawiłam jogurtem greckim z odrobiną chrzanu, który dodał jej nieco intensywniejszego smaku. Surówkę z kalarepy podawać można jako dodatek do mielonych, roladek z kurczaka, udek z kurczaka, pieczonej karkówki, pieczonej szynki i wielu innych dań mięsnych. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Surówka Składniki na surówkę z kalarepy. 30 dkg jabłka (2 duże

MeCooks
Przepisy na Wielkanoc 288

Seromak - sernik z makiem Sernik kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej  Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń

Kuchnia Łukasza
Makaron z karkówką, porem, cukinią i smażoną szałwią 136

osobę: 60 g makaronu „cienkie wstążki” (u mnie 1 „gniazdko”) –na opakowaniu był napis „nie hartować” i dlatego nie przelewałam go zimną wodą gruby na ok. centymetr plaster karkówki pieczonej kawałek białej części pora 1/2 młodej cukinii duży ząbek czosnku 4 duże listki szałwii – tylko tyle zostało mi na krzaczku oliwa z oliwek żółty ser do posypania – z braku(...)parmezanu dałam edamski sól Wykonanie: Cukinię i pora opłukałam osuszyłam i pokroiłam w plasterki. Czosnek obrałam. Plaster pieczonej karkówki pokroiłam w kostkę. Nastawiłam wodę na makaron. Listki szałwii opłukałam, dokładnie  osuszyłam i wrzuciłam na rozgrzaną oliwę. Smażyłam przez chwilę z obu stron na chrupko, odłożyłam na ręcznik kuchenny aby osączyć z tłuszczu. Na tą samą oliwę wrzuciłam plasterki

Kuchenne zapiski Edyty
Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym 177

karkówkę, najtłustszą częścią do góry. Piec przez 1 godzinę. Po tym czasie należy mięso przykryć (folią do pieczenia lub pokrywką z garnka) i piec przez 4-5 godzin . Upieczone mięso będzie soczyste i łatwo będzie odchodzić od kości. Przygotować sos majonezowy: Wymieszać w misce wszystkie składniki sosu. Doprawić solą i pieprzem. Gdy pieczeń będzie gotowa, należy wyciągnąć ją z pieca(...)Pieczywo smarujemy sosem majonezowym, układamy mięso. Najlepiej dodać coś zielonego, np. rukolę :)   źródło: niezawodna książka „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking” The post Długo pieczona karkówka w marynacie z wędzonej papryki z sosem majonezowo-paprykowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Karkówka z solanki 150

Przepis na pieczoną karkówkę marynowaną w solance znalazłam u Aguzji . Karkówka przygotowana w ten sposób jest krucha i aromatyczna. Zwiększyłam jednak ilość przypraw w solance i do pieczenia mięsa.Karkówkę polecam głównie na kanapki, ale podana na ciepło z sosem smakuje równie wspaniale. Składniki: 1,5 kg karkówki 6 ząbków czosnku ew. kminek suszony czosnek, rozmaryn S olanka(...)pieczeń i piec 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150 C i piec jeszcze przez 2,5 godziny. Mięso wyjąć z piekarnika, rękaw naciąć na środku, ale karkówkę pozostawić w sosie z pieczenia, aż dobrze wystygnie

Czerwień i błękit
Karkówka na obiad, przepis miesiąca 259

mnie tradycja. Karkówka to bardzo fajne mięso, z którego można wiele zdziałać. Karkówka na obiad z grilla to oczywiście hit lata. Na lato musimy jeszcze poczekać. Proponuję więc karkówkę z pieca z warzywami. Wspaniałe danie, wyśmienita karkówka na obiad . Idealna do ziemniaków, koniecznie z buraczkami lub kiszonym ogórasem. Uczta na całego! Karkówka na obiad to temat przepisu miesiąca w kwietniu(...)karkówkę z warzywami, pieczarkami i boczkiem, posypując majerankiem. Zakończ warzywami. Przykryj naczynie szczelnie aluminiową folią i wstaw do piekarnika nastawionego na 160ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Piecz karkówkę przez 1,5 godziny. Po godzinie zalej karkówkę gorącym bulionem i piecz dalej pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem zdejmij folię z naczynia i podkręć piekarnik do 180ºC

codojedzenia
Rolada z karkówki z sosem chrzanowym 202

karkówki z sosem chrzanowym to pieczeń idealna zarówno na niedzielny obiad jak i wielkanocny stół. Karkówka upieczona w rękawie jest wyjątkowo miękka – niemal się rozpada pod naciskiem widelca, a przy tym pozostaje soczysta. Znajdźmy ładny, chudy kawałek karczku – dobrej jakości mięso to podstawa. W swoją roladę zawinęłam pastę z pieczonego czosnku – pieczony czosnek jest niezwykle(...)uczucie sytości i przejedzenia oraz wzdęcia. Sama stosuję go doraźnie od miesiąca i przyda mi się także na wielkanocne obżarstwo – w końcu święta, to święta. Rolada z karkówki z pieczonym czosnkiem i sosem chrzanowym starczy dla ok. 4-6 osób (pamiętajcie, że po wypieczeniu zmniejsza objętość). Rolada z karkówki z pieczonym czosnkiem: ok. 2 kg kawałek chudej

Poezja smaku
pieczona karkówka z sosem pieczarkowym 192

powstałe otwory wciskamy kawałki, obranych i podzielonych na mniejsze części, ząbków czosnku. Czosnek należy "włożyć" w środek pieczeni, ponieważ w inaczej w trakcie pieczenia przypali się i zamiast jego aromatu,  będziemy czuli woń ( niezbyt atrakcyjną), spalonego czosnku. Następnie karkówkę układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy do piekarnika, nagrzanego do 220 stopni(...)temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy karkówkę i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30 minut. Jest to etap równie ważny jak samo pieczenie.  Umożliwia on pieczeni, wchłonięcie z powrotem soków, które z niej wypłynęły w trakcie obróbki termicznej. W tym czasie

Miód i pieprz