domu w oparciu o zioła i przyprawy skomponowała swoją własną przyprawę gyros. A skoro ona umie to wy też. Zamiast piersi z kurczaka jako mięso możecie wykorzystać także karczek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMoja propozycja mięsiw na świąteczny stół. Będzie pieczony karczek oraz szynka. Dwa dni wcześniej zostawiam mięso w marynacie by po upieczeniu było pyszne. Mięso związuję bawełnianą nitką by wyszły roladki. Polecam upiec swoje wędliny, bo wiemy jakie są sklepowe. Składniki : * pół kg karkówki bez kości * pół kg szynki wieprzowej * ulubione przyprawy * czosnek * 5 łyżek oleju rzepakowego Przygotowanie
Magiczne Życie MartyCześć! Czy wiecie, że fasola została sprowadzona w XVI wieku do Europy przez hiszpańskich i portugalskich konkwistadorów? Istnieje wiele przepisów z fasolą, ale z pewnością najbardziej
Pora coś zjeśćNiedawno robiłam roladki z karkówki i bardzo nam zasmakowały. Dziś, mając w ręku ładny kawałek karczku, pomyślałam sobie, że może zrobić z niego jedną, dużą roladę ? Czy nie rozleci się po upieczeniu ? Czy farsz bez usztywniacza nie wypadnie ? Cóż, nie przekonam się jeśli nie spróbuję więc do dzieła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSiedzuń sosnowy vel szmaciak gałęzisty Sparassis Crispa to bardzo ciekawy mieszkaniec naszych lasów. Moje dania z siedzuniem sosnowym : - Karczek w szmacianym sosie - Zupa cukiniowa ze szmaciakiem i ryżowymi świderkami - Cukinia ze szmaciakiem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza