Bez niego nie ma świąt. Bigos to jedna z tych potraw, którą każdy umie ugotować, ale mało kto potrafi zrobić to perfekcyjnie. Zadanie to wyda wam
COOKMAGAZINEPoliczki wieprzowe to bardzo delikatne mięso, które po odpowiedniej obróbce rozpływa się w ustach. Proponuję zdobyć taki kawałek mięsa i przygotować na świąteczny obiad. Goście będą
Moje Małe Czarowanie"Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz aż się zepsujesz..." jak mawiał Mistrz Jan Kochanowski. Aby jednak się nie popsuło wystarczy o nie
Moje Małe CzarowanieDziś na stole portugalska sałatka pyszna i pożywna. Do zrobienia sałatki użyłam pieczonej papryki, którą sama upiekłam ale można użyć także papryki pieczonej ze słoika. Sałatka
Moje Małe CzarowanieNie włożyłam granatu do jarmużu żeby wybuchł tylko aby smakował jeszcze wyborniej. To taka moja wariacja na bigos z jarmużu. Jarmuż smaży się szybko a dodatek
Moje Małe CzarowanieNowa odsłona starego bigosu! Jeśli zostało Wam trochę bigosu i nie macie już na niego ochoty, to proponuję ugotować kaszę gryczaną i
To co kochamJarmuż ma w sobie wiele dobroci dla naszego organizmu a pietruszka zielona ma wiele witaminy "C" która uodparnia i chroni przed przeziębieniem. Wystarczy zajadać
Moje Małe CzarowanieLubię wszelkie sałatki i surówki, ale nie lubię tej zabawy w krojenie, siekanie, tarcie itp. Jestem leniwa w kuchni i jeżeli mogę to idę trochę
Szybko Tanio SmacznieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone w piekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte i
Marta GotujeSałatka idealna na kolację lub do przekąszenia w ciągu dnia :) Czytaj więcej »
Kasia SarnaPrzeważnie w sobotę robię duże zakupy spożywcze na targu, ale tym razem w weekend miałam niemal pustą lodówkę. Poniższa surówka powstała po prostu z tego, co
Kasia SarnaŚwięta, święta..i po świętach kłopot: co zrobić z pozostałościami ze świątecznego stołu? U mnie na przykład został kawałek pieczonego indyka. W tym roku wzięłam się
Wiszniówka