mną kinder country robiły: Asa , Angelika , Ewa . 350 ml śmietanki słodkiej 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szkl. płatków Nestle Kangus + garść na wierzch Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno , do śmietany dodać serek mascarpone, zmiksować powoli dodając ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy
Moje domowe kucharzenieśmietany kremówki 150 g czekolady (pół na pół mleczna i gorzka) ponadto: ok 200 g herbatników maślanych 3 szkl prażonej pszenicy w miodzie (płatków śniadaniowych, np nestle kangus) Przygotowanie ciasta należy rozpocząć od przygotowania śmietany do wykonania ciemnego kremu: Śmietanę podgrzać do wrzenia, wrzucić połamaną na kostki czekoladę, odstawić na ok 1 minutę, rozmieszać do powstania gładkiej masy, schłodzić. Herbatniki
6nieboserka, ja użyłam serka "Mój ulubiony" ale może też być serek mascarpone 2 tabliczki czekolady (ja użyłam mlecznej i gorzkiej) 3 i pół szklanki pszenicy preparowanej w miodzie (Nestle Kangus lub biedronkowy odpowiednik) Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na dnie układamy warstwę herbatników. Pół litra śmietany ubijamy wraz z serkiem na sztywno, po czym dodajemy do nich 3 szklanki pszenicy
MamaOskarkaserka mascarpone 250 g herbatników (w tortownicy o śr 21 cm wyszło 100g herbatników) 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch Sposób Przygotowania: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno ,dodać serek mascarpone i nadal ubijać ,aż masa stężeje,dopiero potem pomalutku
Swojskie jedzonkofacebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 350 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 200 g herbatników 2 białe czekolady 1 mleczna czekolada 1 gorzka czekolada płatki śniadaniowe Nestle Kangus lub inne (pszenica w miodzie) Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, odłożyć do wystudzenia. 200 ml kremówki ubić na sztywno, dodać mascarpone, zmiksować. Ciągle miksując, do masy śmietanowej stopniowo wlewać wystudzoną
Domowa cukiernia Ewybatoniki Kinder Country. Składniki: (przepis na małą tortownicę) 400 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3,5 szklani Nestle Kangus (płatki z prażonej pszenicy) 4 paczki herbatników 3 łyżki roztopionego masła Dwie paczki herbatników kruszymy i rozdrabniamy blenderem. Dodajemy roztopione masło. Tak powstałą masą wykładamy dno tortownicy. Białą czekoladę
Pyszności Słodkościpieczeniem Składniki: 350ml śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 200g herbatników 2 białe czekolady (200g) 2 mleczne czekolady (200g) 3 szklanki ziaren pszenicy ekspandowanej lub płatków śniadaniowych Kangus + garść/dwie płatków do posypania (w sumie ok. 100g) 2 sztuki Śmietan Fixu (opcjonalnie) Wykonanie: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Odłożyć do ostudzenia. W drugim naczyniu roztopić czekolady mleczne
Mania Wypiekaniaduże paczki herbatników (zbożowych lub maślanych jakich chcecie) 1 tabliczka mlecznej czekolady ( albo 2 dla lepszego efektu) 1 szklanka pszenicy w miodzie ( np. płatki śniadaniowe Kangus) Wykonanie: Blaszkę o wymiarach 24 cm x 36 cm (duża blacha) wykładamy papierem do pieczenia i układamy warstwę herbatników. Czekoladę karmelową rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy- w misce ustawionej
W kuchennej krainiekinder pingui oraz wafelki knoppersy . Składniki: 200 ml śmietanki 30 %, 100 g białej czekolady, 2 łyżki mleka, 1 szklanka pszenicy w miodzie (u mnie płatki śniadaniowe Kangus), 30 herbatników, polewa: 100 g gorzkiej czekolady i 2 łyżki mleka. Przygotowanie: Blaszkę 20x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Układamy jedną warstwę z herbatników. Czekoladę białą rozpuszczamy z 2 łyżkami
Aga w kuchniDomowe płatki śniadaniowe Kangus z miodem i orzechami (4-5 porcji) Dla mnie nie ma nic lepszego od dobrego, zdrowego śniadania. Uważam to za najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Niestety większość osób nie ma czasu rano na przygotowywanie bardziej skomplikowanych potraw więc często sięgamy po gotowe płatki czy musli ze sklepu. Niestety kupne płatki zawierają mnóstwo niepotrzebnego cukru i tłuszczy
Moja Michawidać - płatki orkiszowe bardzo przypadły mi do gustu :) Nie wiem jak Wam, ale mi smakiem przypominają miodowe Kangus ' y . Tym razem ugotowałam je bez żadnego dodatku, delektując się ich delikatnym zapachem. Kropką nad "i" w tym śniadaniu jest pyszny mus bananowy, który powstaje przez dokładne utarcie banana z ciemnym kakao. Prosto i bardzo smacznie :) Składniki: 4 łyżki płatków orkiszowych
Chocolate Muffin BlogCharakteryzują się bardzo szybkim czasem przygotowania, ale także mniejszą chłonnością płynów. Należy więc uważać ile mleka wlewamy podczas gotowania :) Dla mnie naturalne płatki orkiszowe smakują jak znane z dzieciństwa Kangus'y. Tym razem zdecydowałam podać je z domowym masłem orzechowym i posypać orzeszkami :) Składniki: 4 łyżki płatków orkiszowych ok 250 ml mleka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka
Chocolate Muffin BlogSprawdź inne wyszukiwania: