kanapki - 13123 przepisów (strona:305/875)

Marynowane rzodkiewki 117

gorczycy (ok. 10 sztuk) Do rzodkiewek możesz wrzucić również czosnek - 1 ząbek (przekrojony) na słoik. Marynowane rzodkiewki świetnie sprawdzą się jako przystawka. Możesz dodać je do sałatki, położyć na kanapce lub jeść same. To świetna i zdrowa przekąska. Składniki na ok. 4 słoiki marynowanych rzodkiewek: 500 g rzodkiewek (waga bez liści, ok. 5 pęczki) 1 litr wody + do pasteryzacji

Czarnawisienka
Bułeczki pszenno-pełnoziarniste z migdałami 104

migdały. Efekt wyszedł genialny. Bułeczki są pulchne, mięciutkie w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. W towarzystwie naturalnego serka, świeżych warzyw, ziół powstaje nam pyszny i pożywny posiłek. Takie kanapki lubię posypać sobie nasionami czarnuszki lub skropić zimnotłoczonym olejem z tych nasion od Tłoczni Karkonoskiej . Zyskujemy na smaku, jak i wartościach odżywczych, bo czarnuszka to zdecydowanie warta uwagi roślina

Zdrowie na języku :P
Coleslaw z młodej kapusty z listkami chrzanu 82

liściach chrzanu. Te mniejsze, młode, delikatne listki mają ogromny potencjał. Smak bardzo fajnie pikantny, chrzanowy. Idealnie komponują się w surówkach i sałatkach, sosach, zupach, można je zjadać na kanapkach. Chrzan możemy posadzić w ogrodzie, ale łatwo go też spotkać dziko rosnącego na łąkach, w parkach, na ścieżkach. Mamy sezon na młodą kapustę, więc warto zrobić sobie właśnie taką surówkę. Kilka

Dorota Smakuje
Recenzja Sosów Firmy Tarsmak 96

idealny przy spożyciu %. Sos sweet chilli , kolejny super sosik warzywny, słodko pikantny smak idealnie sprawdzi się w sajgonkach. Sos serowy , majonezowy z dodatkiem sera, pyszny na co dzień do kanapek, do mięs, kiełbas itp bardzo pyszny sos, który sprawia że każde danie staje się bardziej interesujące. Sos louisiana BBQ , sos warzywny, zdecydowanie najlepiej smakuje z żeberkami, ale i także sprawdza

Dziś Ja gotuje
Pasta z pieczonej papryki i pomidorów 102

Absolutnie fenomenalna pasta z papryki i suszonych pomidorów z dodatkiem ziół. Doskonała na kanapkę, ale także świetna jako baza pizzy. Sami decydujemy o poziomie ostrości i wyrazistości pasty. Jestem pewna, że znajdziecie swój ulubiony smak komponująć dodatki w różnych proporcjach. Składniki: 1 czerwona papryka 1 mała cebula czerwona 4 ząbki czosnku Paprykę przekroiłam na pół, wyjęłam gniazda nasienne, cebulę także

MojaQchnia.pl
Szybki i smaczny omlet na słodko 90

śniadanko! Uważam, że to właśnie ono dodaje nam energii na cały dzień! Dlatego bardzo ważne jest, aby skomponować je prawidłowo. Uprzedzam… wcale nie musicie jeść w kółko kanapek… są też pyszne owsianki lub np. moje ulubione omlety. Dziś przedstawiam Wam przepis na naprawdę szybki i smaczny omlet na słodko. Jest to dość sycąca propozycja dlatego od razu proponuję

Natka Pietruszki
Guacamole 113

zdrową i pożywną pastę! A do czego ją jeść? Do wszystkiego :) U mnie wersja z domowymi nachosami z tortilli ale przecież guacamole świetnie sprawdzają się także jako dodatek do kanapek :) A więc potrzebujemy: 1 dojrzałe awokado (najlepiej hassa), 1 średniej wielkości pomidor, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soku z limonki LIMMI, sól, pieprz Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę

Przepis na Dzień Dobry
Hot-dogi z surówką Colesław 180

doga można podgrzać w piekarniku lub na średnio rozgrzanej patelni ( włożyć bułki na patelnię i podgrzewać z każdej strony) Bułki przekroić wzdłuż nie rozcinając ich do końca. W każdej kanapce ułożyć kolejno 👇 Odrobinę surówki, parówkę, polać keczupem znów trochę surówki po parę cienko pokrojonych na plasterki warzyw.. Dla miłośników dipów można jeszcze raz polać keczupem lub ulubionym dipem. Smacznego

Andzia Pichci
Pasta z makreli z groszkiem i majonezem 80

Troszkę inny pomysł na pastę z makreli,z majonezem i groszkiem ,pyszna do kanapek ,fajnie również sprawdzi się do bafaszerowania np .makaronowych muszli ,polecam

Swojskie jedzonko
Oliwiada 85

Oliwiada czyli pasta z oliwek według pomysłu z książki "Wieczory w Umbrii" Marleny se Blasi . Tą pyszną pastę można zajadać do kanapek, można ją użyć tak jak w książce padła propozycja do zrobienia placka pikantnego, kukurydzianego. O placku wkrótce a dziś jak zrobić oliwiadę. Pasta z oliwek. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Skarby natury. Łosoś. Którego wybrać? 91

szczególnie przepadamy. Polacy kupują łososia wędzonego na ciepło i na zimno, a także surowego, którego można smażyć, piec, grillować czy gotować na parze. Łosoś wędzony doskonale nadaje się do kanapek i sałatek, a ten w pieczonej postaci można serwować z sosem beszamelowym, cytrynowym czy koperkowym. Choć jego specyficzny i słonawy smak jest niemal zawsze tak samo pyszny, warto zainteresować się

ProstePesto.pl
Ugotuj sobie szczęście. Jak Duńczycy. Caroline Fleming 90

jemy. “ Caroline łączy w swoich przepisach nowoczesność z duńskimi tradycjami. Książka podzielona jest na kilka tematycznych rozdziałów.  Zaczynamy od lekkich posiłków na każdą porę dnia, potem zupy, kanapki i sałatki. Następnie mamy dania główne z ryb i warzyw, desery, a na koniec chleby, wypieki, słodkości i napoje. Kiedy biorę do ręki książkę kucharską, zawsze przeglądam ją od końca

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania