gorczycy (ok. 10 sztuk) Do rzodkiewek możesz wrzucić również czosnek - 1 ząbek (przekrojony) na słoik. Marynowane rzodkiewki świetnie sprawdzą się jako przystawka. Możesz dodać je do sałatki, położyć na kanapce lub jeść same. To świetna i zdrowa przekąska. Składniki na ok. 4 słoiki marynowanych rzodkiewek: 500 g rzodkiewek (waga bez liści, ok. 5 pęczki) 1 litr wody + do pasteryzacji
Czarnawisienkamigdały. Efekt wyszedł genialny. Bułeczki są pulchne, mięciutkie w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. W towarzystwie naturalnego serka, świeżych warzyw, ziół powstaje nam pyszny i pożywny posiłek. Takie kanapki lubię posypać sobie nasionami czarnuszki lub skropić zimnotłoczonym olejem z tych nasion od Tłoczni Karkonoskiej . Zyskujemy na smaku, jak i wartościach odżywczych, bo czarnuszka to zdecydowanie warta uwagi roślina
Zdrowie na języku :Pliściach chrzanu. Te mniejsze, młode, delikatne listki mają ogromny potencjał. Smak bardzo fajnie pikantny, chrzanowy. Idealnie komponują się w surówkach i sałatkach, sosach, zupach, można je zjadać na kanapkach. Chrzan możemy posadzić w ogrodzie, ale łatwo go też spotkać dziko rosnącego na łąkach, w parkach, na ścieżkach. Mamy sezon na młodą kapustę, więc warto zrobić sobie właśnie taką surówkę. Kilka
Dorota Smakujeidealny przy spożyciu %. Sos sweet chilli , kolejny super sosik warzywny, słodko pikantny smak idealnie sprawdzi się w sajgonkach. Sos serowy , majonezowy z dodatkiem sera, pyszny na co dzień do kanapek, do mięs, kiełbas itp bardzo pyszny sos, który sprawia że każde danie staje się bardziej interesujące. Sos louisiana BBQ , sos warzywny, zdecydowanie najlepiej smakuje z żeberkami, ale i także sprawdza
Dziś Ja gotujeAbsolutnie fenomenalna pasta z papryki i suszonych pomidorów z dodatkiem ziół. Doskonała na kanapkę, ale także świetna jako baza pizzy. Sami decydujemy o poziomie ostrości i wyrazistości pasty. Jestem pewna, że znajdziecie swój ulubiony smak komponująć dodatki w różnych proporcjach. Składniki: 1 czerwona papryka 1 mała cebula czerwona 4 ząbki czosnku Paprykę przekroiłam na pół, wyjęłam gniazda nasienne, cebulę także
MojaQchnia.plśniadanko! Uważam, że to właśnie ono dodaje nam energii na cały dzień! Dlatego bardzo ważne jest, aby skomponować je prawidłowo. Uprzedzam… wcale nie musicie jeść w kółko kanapek… są też pyszne owsianki lub np. moje ulubione omlety. Dziś przedstawiam Wam przepis na naprawdę szybki i smaczny omlet na słodko. Jest to dość sycąca propozycja dlatego od razu proponuję
Natka Pietruszkizdrową i pożywną pastę! A do czego ją jeść? Do wszystkiego :) U mnie wersja z domowymi nachosami z tortilli ale przecież guacamole świetnie sprawdzają się także jako dodatek do kanapek :) A więc potrzebujemy: 1 dojrzałe awokado (najlepiej hassa), 1 średniej wielkości pomidor, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soku z limonki LIMMI, sól, pieprz Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę
Przepis na Dzień Dobrydoga można podgrzać w piekarniku lub na średnio rozgrzanej patelni ( włożyć bułki na patelnię i podgrzewać z każdej strony) Bułki przekroić wzdłuż nie rozcinając ich do końca. W każdej kanapce ułożyć kolejno 👇 Odrobinę surówki, parówkę, polać keczupem znów trochę surówki po parę cienko pokrojonych na plasterki warzyw.. Dla miłośników dipów można jeszcze raz polać keczupem lub ulubionym dipem. Smacznego
Andzia PichciTroszkę inny pomysł na pastę z makreli,z majonezem i groszkiem ,pyszna do kanapek ,fajnie również sprawdzi się do bafaszerowania np .makaronowych muszli ,polecam
Swojskie jedzonkoOliwiada czyli pasta z oliwek według pomysłu z książki "Wieczory w Umbrii" Marleny se Blasi . Tą pyszną pastę można zajadać do kanapek, można ją użyć tak jak w książce padła propozycja do zrobienia placka pikantnego, kukurydzianego. O placku wkrótce a dziś jak zrobić oliwiadę. Pasta z oliwek. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieszczególnie przepadamy. Polacy kupują łososia wędzonego na ciepło i na zimno, a także surowego, którego można smażyć, piec, grillować czy gotować na parze. Łosoś wędzony doskonale nadaje się do kanapek i sałatek, a ten w pieczonej postaci można serwować z sosem beszamelowym, cytrynowym czy koperkowym. Choć jego specyficzny i słonawy smak jest niemal zawsze tak samo pyszny, warto zainteresować się
ProstePesto.pljemy. “ Caroline łączy w swoich przepisach nowoczesność z duńskimi tradycjami. Książka podzielona jest na kilka tematycznych rozdziałów. Zaczynamy od lekkich posiłków na każdą porę dnia, potem zupy, kanapki i sałatki. Następnie mamy dania główne z ryb i warzyw, desery, a na koniec chleby, wypieki, słodkości i napoje. Kiedy biorę do ręki książkę kucharską, zawsze przeglądam ją od końca
Tajemnice Smaku