Dużo naraz jeść się po prostu nie dało, więc szybciej byłam głodna. A gdy czułam głód, szybko robiło mi się niedobrze. Dlatego jeszcze do niedawna dzień zaczynałam od małej kanapki, zanim jeszcze wstałam z łóżka. Jeśli mąż był rano w domu, to jego prosiłam o kanapkę, aby samej zbyt szybko nie wstawać. Naprawdę pomagało i na żołądek, i na energię
Anioszek w kuchnipiekarniku, dzięki temu są chrupiące i delikatne bez dodatku zbędnego tłuszczu. Kotleciki są z dodatkiem kaszy kusku i płatków owsianych. Polecam nie tylko na obiad ale również do kanapek czy do sałatki. Smacznego. SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 szalotka 3 jajka 1/3 szklanki kuskusu 1/3 szklanki płatków owsianych 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki koncentratu Sól(...)opakowaniu. Następnie dodaję do mięsa. Mieszam dokładnie. Formuje kotlety. Na papier do pieczenia kładę kotlety. Piekę ok 30 min w 180 stopniach. Podaję gorące lub zimne do bułki czy kanapek
Gotowanie Patkipiekę drożdżówki w dużych ilościach, które mrożę z myślą o tych dziwnych śniadaniach, robię puddingi z szałwii hiszpańskiej, które zaskakująco dobrze sycą i wchodzą gładko, niemal bez gryzienia. Bo kanapki, które trzeba solidnie przeżuć przed połknięciem, to zdecydowanie zbyt duże wyzwanie... W końcu jednak nadchodzi wolny weekend, i wtedy z C. śniadania celebrujemy. Często siedzimy przy stole ponad godzinę, jedząc(...)wymieniając wrażenia z minionego tygodnia (tak na co dzień nie widujemy się bowiem zbyt często). Nie liczymy kalorii, ale cieszymy się smakiem. Robimy więc kanapki w najbardziej kolorowych wersjach, jak tylko się da, zimą często jemy owsianki, czasem C. robi naleśniki, a ja - gofry. Bywa też, że piekę puchate placuszki w amerykańskim stylu, które polewamy miodem lub syropem klonowym
Pożeraczka, czyli raz adobrzeułożenie ich na półmisku, w tym przypadku jest trochę więcej pracy, ale moim zdaniem warto. :) Piekarnik rozgrzewamy do 200ºC. Pomidory kroimy w grubsze plastry, odwrotnie niż kroimy je na kanapkę. Naczynie żaroodporne lekko smarujemy oliwą z oliwek i wykładamy na nie plastry pomidora. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z grzałką górną Czas - ok. 30 minut(...)posypujemy nią ser i pomidory. Na koniec całość polewamy kilkoma kroplami octu balsamicznego oraz dobrej jakości oliwy z oliwek. Taką sałatkę na ciepło możecie podać do zwykłego pieczywa, kanapek czy zjeść w ciągu dnia jako zdrową przekąskę. Ja swoją sałatkę podałam z focaccią i plastrami parmezanu. Było pysznie
Cooking Monsterupodobałam sobie tradycyjny hummus choć zdarza mi się też eksperymentować z dodatkami. Dziś proponuję Wam pyszną pastę z ciecierzycy z aromatycznym czosnkiem i suszonymi pomidorami. Doskonale nadaje się na kanapki, znakomicie smakuje też jako drobna przekąska z krakersami. składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 3-4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku wykonanie: Wszystkie(...)razie potrzeby dodając nieco wody, aby pasta miała odpowiednią konsystencję. Lubię tę pastę dość mocno przyprawioną ale jeśli wolicie wersję delikatniejszą możecie ograniczyć ilość czosnku. Ciecierzycę najczęściej jemy na kanapkach, dobrze komponuje się też z sadzonym jajkiem . Doskonale sprawdza się w formie imprezowych przekąsek - na krakersach lub jako dodatek do chrupiących paluszków grissini
babka w formieczasu nikomu nie zaszkodzi zjedzenie łyżeczki, łyżki czy słoika majonezu W konsystencji najbardziej przypomina mi majonez kielecki. Ja nie wykorzystywałbym sojonezu do dekoracji. Świetnie natomiast sprawdzi się na kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz(...)czymś ciepłym był m.in. pyszny hot-dog z ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką, smaczną kiełbaską, a co najważniejsze, z majonezem! Uwielbiałem. W dzieciństwie również często robiłem wraz z siostrą kanapki z majonezem posypane prażoną cebulką… tyle tłuszczu, tyle niezdrowego jedzenia, a tyle szczęścia to dawało. Dzisiaj też, dzięki temu przepisowi, mogę cofnąć się do tamtych czasów i zasmakować tego
BlendmanPrzepis na twaróg urodził się w mojej głowie na myśl o kanapkach z twarożkiem, posmarowanych powidłem śliwkowym lub z pomidorkiem i szczypiorkiem. Pyszne. Zaraz potem moje myśli zaczęły galopować. Zastanawiałem się co bym mógł z takiego serka zrobić, gdyby był wegański, jak by wyglądał… Jedynym warunkiem, w tym przypadku, było użycie wyłącznie produktów łatwo dostępnych, bo jednak nie każdy(...)stopni), aby powstał kwas mlekowy charakterystyczny dla produktów mlecznych, takich jak twaróg, kefir itd. To jest bardzo ważny proces! Użyj jako masy serowej do sernika, zamiast twarogu na kanapki lub zrób swoje własne pasty, takie jak pasta bezrybna czy pasta z ziołami. Artykuł Wegański twaróg pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanjest naprawdę dobry. Czy na pewno sos tzatziki jest taki pyszny? Moja dziewczyna tak bardzo rozsmakowała się w tym sosie, że zajada go na wszelkie możliwe sposoby – na kanapkach, z makaronem, ale także potrafi go wyjadać z miseczki łyżeczką. Ja osobiście najbardziej lubię go podawać w tortilli razem z wegańską fetą. Świetnym połączeniem jest również sos tzatziki + hummus(...)kanapce. Niebo w ziemi! Artykuł Sos tzatziki ze słonecznika pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmanprzygotowywać szybkie i do tego zdrowe posiłki dla całej rodziny, grill Russell Hobbs Legacy Floral stanie się nieodłącznym elementem Twojej kuchni. Jest to idealne urządzenie do tworzenia smacznych, grillowanych kanapek z serem, hamburgerów, świeżych ryb czy innych pysznych dań. Oprócz przyciągającego oko kwiatowego wzoru grill posiada innowacyjną technologię, która umożliwia odpływ nadmiaru tłuszczu do osobnej taki ociekowej. Skutecznie redukuje zawartość(...)latin; mso-fareast-language:EN-US;} Grill Legacy Floral idealnie spełnia swoją rolę! Korzystałam z tego urządzenia już kilka razy, szczególnie podczas przygotowywania grillowanego kurczaka i warzyw oraz grillowanych kanapek i za każdym razem grill spełniał moje oczekiwania. Grill ze względu na możliwość przechowywania w pionie, idealnie mieści się do szafki i nie zajmuje dużo miejsca. Jest wygodny i bardzo
TetiisheriPyszny, kremowy serek z jogurtu greckiego. Ser uzyskujemy poprzez odcedzenie serwatki. Proces zajmuje kilka dnia. Takim serkiem, po dodaniu soli można smarować kanapki, ale można również zrobić z niego kulki obtoczone w ziołach i zalane oliwą. 600 g jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki soli oliwa z oliwek do zalania suszone oregano czerwony pieprz suszone chilli kilka listków świeżej bazylii kilka ząbków(...)dostawić pod przykryciem (np. talerzem) do lodówki na ok. 4 dni. Po tym czasie do jogurtu dodać sól i w takiej postaci można już wykorzystać jako serek do smarowania kanapek. Można też uformować z sera małe kulki i obtoczyć je z suszonych przyprawach i drobno posiekanej bazylii. Przełożyć do słoika, dodać ząbki czosnku (ok. 2 na jeden średniej wielkości słoik
BullioPieczeń można wykorzystać na kilka sposobów. Jako danie obiadowe oraz jako mięsiwo na kanapki a nawet jako dodatek do sałatek. Wybór należy do Was. U mnie była obiadem i śniadaniem. Składniki: Szynka około 2 kg 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 spora łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 kostki czosnkowe knorr 8 ząbków czosnku Wykonanie: Czosnek obieramy(...)jednej strony, przekładamy, podpiekamy z drugiej strony. Przykrywamy folią aluminiową i pozostały czas pieczemy pod przykryciem. Podajemy na ciepło do obiadu wraz z powstałym sosem lub na zimno do kanapek. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyPyszny, kremowy serek z jogurtu greckiego. Ser uzyskujemy poprzez odcedzenie serwatki. Proces zajmuje kilka dnia. Takim serkiem, po dodaniu soli można smarować kanapki, ale można również zrobić z niego kulki obtoczone w ziołach i zalane oliwą. 600 g jogurtu greckiego 1/2 łyżeczki soli oliwa z oliwek do zalania suszone oregano czerwony pieprz suszone chilli kilka listków świeżej bazylii kilka ząbków(...)dostawić pod przykryciem (np. talerzem) do lodówki na ok. 4 dni. Po tym czasie do jogurtu dodać sól i w takiej postaci można już wykorzystać jako serek do smarowania kanapek. Można też uformować z sera małe kulki i obtoczyć je z suszonych przyprawach i drobno posiekanej bazylii. Przełożyć do słoika, dodać ząbki czosnku (ok. 2 na jeden średniej wielkości słoik
BullioDzisiaj przepis na pyszną pastę pomidorowo - jajeczną. Idealnie sprawdza się na śniadanie lub przyjęcie w wersji przekąsek jako małe kanapeczki np. na pokrojonej bagietce. Składniki na 6 kanapek: 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 pęczka szczypiorku pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo - obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Pomidory odsączamy z zalewy(...)drobno siekamy - dodajemy do jajek. Doprawiamy pieprzem i całość mieszamy dodając łyżkę jogurtu. Szczypiorek siekamy i dodajemy do pasty lub posypujemy wierzch kanapki. Podajemy na chrupkim pieczywie (u mnie o smaku pomidorowym "Sante
Alutka-Gotujeczęsto przyrządzam ją na piątkowe śniadania. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 6-7 różyczek brokułów 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Sól himalajska Swojski wyrób Przyprawa do kanapek Swojski wyrób Pieprz Sposób przygotowania: Różyczki brokułów wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzamy, pozostawiamy do ostudzenia. Ugotowane jajka obieramy i ścieramy na tarce(...)grubych oczkach, brokuły kroimy na małe kawałki. Dodajemy majonez oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kanapek. Wszystko dokładnie mieszamy, pastę przed podaniem schładzamy
Bajeczna Kuchniapasty. Są pyszne. Mają tylko jeden minus. Za dużo można z nimi zjeść kanapek. I to jest problem. Nie wiem jak Wy ale je wszystkie bardzo lubię. Na dzisiaj przygotowałam pastę makrelowo – jajeczną z dodatkiem ogórka i cebuli. Oj będzie smakowało. Składniki: 1 wędzona makrela 4 ugotowane jajka na twardo ½ średniej cebuli 2 kiszone ogórki 3 łyżki majonezu light Wykonanie(...)kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i ości. Delikatnie rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Na koniec dodajemy majonez. Całość łączymy ze sobą. I gotowe. Teraz już tylko wystarczy posmarować kanapki i rozkoszować się smakiem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewy