Szarlotka z bitą śmietaną Szarlotka, czyli jabłecznik, to obowiązkowa pozycja deserowa jesienią. Smak ciasta z jabłkami chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem i podwieczorkiem u babci
KorniszonkiBabeczki bananowe Te muffinki bananowe są naprawdę pyszne - wilgotne, pachnące i nie za bardzo słodkie. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają dodatkowi masła orzechowego. Cudownie smakują z dodatkiem
KorniszonkiKiszone rydze Kiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy. Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe
Korniszonkicoś na słodko, zachęcam do wypróbowania: Deser kawowy z serkiem ricotta Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta(...)bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Mus czekoladowy z ricotty / 1 porcja Składniki: 200 g ricotty 3 łyżeczki kakao bez cukru cukier do smaku lub zamiennik Przygotowanie: Ricottę przekładamy do głębokiego naczynia. Wsypujemy kakao i cukier. Przy pomocy
Moja smaczna kuchniaWątróbka po żydowsku to pasta idealna na kanapki, która składa się ze smażonej wątróbki wraz z dodatkiem cebuli, jabłka oraz ugotowanych jajek. Proste i bardzo smaczne połączenie smaków. Taką pastę możecie podać na świeżym pieczywie bądź zgodnie z tradycją żydowską - na chałce. Składniki: 250 g wątróbki drobiowej 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 średniej wielkości cebuli 1/2 kwaśnego jabłka
Ugotowaćawokado. Prawie codziennie macam je i sprawdzam, czy już wystarczająco zmiękło. Gotowe awokado zazwyczaj ląduje w sałatce, lub jakiejś paście. Tym razem padło na pastę jajeczną.. idealną do kanapek, czy wrapów a nawet jako dodatek do pieczonego łososia :-) Czas przygotowywania: 15 minut Ilość porcji: miseczka na kilka kanapek
AniaGotuje.plPyszny, domowy pasztet - idealny do smarowania na kanapki. Grzyby leśne, kilka przypraw i wątróbka drobiowa to jedne z bardziej udanych połączeń smakowych na jesień :-) - wszystkie składniki duszone w jednym garnku - prosty i szybki w przygotowaniu - można go trzymać w lodówce do 7 dni Polecam również inne pasztety do smarowania: pasztet drobiowy do smarowania bardzo przez Was lubiany i wyjątkowo(...)popularny domowy pasztet gryczany zaskakująco delikatny, lekko słodki pasztet wieprzowy do smarowania Wasz numer 1 na kanapki
AniaGotuje.plCiasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze
KorniszonkiMarynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze
Korniszonkimiejsce w 95% jogurtów dostępnych na rynku. A co z drugim śniadaniem w szkole? Dawanie dziecku pieniędzy, aby kupiło sobie coś w szkolnym sklepiku, jest bardzo złym pomysłem. Kanapka z wędliną drobiową czy pastą rybną wraz z liściem sałaty i ulubionym warzywem, do tego owoc i butelka wody mineralnej, to dobra opcja na drugie śniadanie dla małego ucznia. Przekonajmy się(...)warto kupować wędliny wytwarzane w lokalnych masarniach, tradycyjnymi metodami. Bacówka Towary Tradycyjne zapewnia składniki na kanapki: szeroki wybór wędlin, zawierających łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, żelazo i cynk, a do smarowania twaróg półtłusty Klinek o doskonałym kremowo-śmietankowym smaku. Obiad Obiad to mięso (np. pieczony schab z morelą z Bacówki) lub ryby (wymiennie), kasze, np. gryczana, ryż
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wanilię, nasiona chia oraz odrobinę cukru kokosowego. Zamieszałam i odstawiłam na noc. Przed zapakowaniem do torby ułożyłam jeszcze kilka malin, plasterków banana, a całość posypałam wiórkami kokosowymi. II ŚNIADANIE ⇨ Kanapka z wegańskim smalczykiem + pomidor Często moim drugim posiłkiem jest zazwyczaj kanapka. Tego dnia posmarowałam ją wegańskim smalczykiem od marki "Małe szczęścia". Okazał się on jednak niezbyt smaczny
Zdrowie na języku :Ppaste! I recommend you this option of that classic Levant kitchen dish! Hummus najlepiej smakuje jako dip do warzyw albo, po prostu, na chlebie. Ja go często używam na kanapkach, zamiast masła. Jest dużo smaczniejszy i mniej kaloryczny niż masło, a kanapka zyskuje dodatkowy, głeboki smak! Zdarza mi się go wykorzystywać również do mięs, jak w przypadku polędwiczki z poprzedniego
Martyna Cooksprzemycić wszystko to co chcesz. Sprawdź nasz przepis na pyszne NALEŚNIKI Wycinanie z jedzenia serduszek, kółek czy uśmiechów Każdy z nas jest wzrokowcem. Tak samo jest z dzieckiem, na kanapkach, jajkach czy zwykłych tostach możesz wrzucić element, który przykuje jego uwagę i zainteresuje go. Wycinaj ze szpinaku liść koniczynki, z sera słoneczko albo promienny uśmiech a z szynki serce, dorzuć(...)odrobiną pieprzu odzwierciedlającą biedronkę a szczypiorek jako trawę lub czyjeś włosy. Przyda nam się tu dużo czas i zaangażowania ale nic tak nie cieszy mamy, jak pusty talerz po kanapkach. Post Domowe sposoby, by przekonać dziecko do jedzenia pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Żurawiny a w zasadzie dżemu z żurawiny używam głównie do mięs. Jest zbyt kwaskowaty i za mało słodki, żeby brać go na poważnie jako kandydata do smarowidła na kanapkę. No chyba, że na tej kanapce znajduje się dobra pieczona szynka albo ser typu camembert ;) Najczęściej robię żurawinę z pomarańczą, bo uważam, że te dwa smaki doskonale się uzupełniają. W ramach
Milion SmakówSkładniki na stefankę bez pieczenia Domowa stefanka bez pieczenia 1 paczka herbatników petit beurre ok. 250 g 2 żółtka ¾ kostki miękkiego masła 100 g czekolady 5
Korniszonki