kanapki - 13123 przepisów (strona:121/875)

Odrywany chlebek z ziołami 136

ukwaszonym mleku i najwyższej jakości olejach roślinnych. Jest źródłem kwasów Omega 3, bez konserwantów i ma wysoką zawartość witamin A, D i E. Śniadaniowa Klasyczna podkreśli smak każdej kanapki i zapewni pełny energii start każdego dnia. Produkt dostępny w dwóch opakowaniach: dla ceniących tradycję - w okrągłym, a dla zainspirowanych nowoczesnością - w prostokątnym. Cenisz klasyczne śniadania?  Śniadaniowa Klasyczna(...)niezmienną od lat recepturę bazującą na ukwaszonym mleku i najwyższej jakości olejach roślinnych. Nie zawiera konserwantów, jest źródłem kwasów Omega 3 i witamin A, D i E. Idealna na kanapki. Śniadanie uznawane jest od wielu lat za najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Warto zadbać, aby było zbilansowane i dostarczało energii na długo – niezależnie od tego, czy jesz

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami do kanapek 136

Pasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami do kanapek Prosta i pyszna pasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami . Jest naprawdę ciekawy dodatek do pieczywa szczególnie jeśli lubicie pieczarki , no i oczywiście jajka . Pasta jest lekka i z powodzeniem może uchodzić za wegetariańska . Wegańska to ona nigdy nie będzie z uwagi na fakt ,że pasta jajeczna musi zawierać jajka . Smakuje doskonale na śniadanie(...)blenderem na średnio gładka pastę . Gotowe . Można smarować tosty lub pieczywo , posypane dodatkowo koperkiem lub szczypiorkiem smakuje wyśmienicie . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta jajeczna ze smażonymi pieczarkami do kanapek pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Fasolowa chrzanowa pasta na kanapkę 140

Ekspresowa pasta z fasoli, chrzanu i buraka. Możemy ją nałożyć na kanapkę, zjeść jak taki a'la humus lub nafaszerować nią jajka. Lubię bardzo takie jedzenie, które ma wiele zastosowań. Przeglądając mojego bloga można gołym okiem to zauważyć, ja po prostu nie wyobrażam sobie jeść 3 lub więcej dni pod rząd kanapki z tą samą pastą bez zmiany dodatków. Poza

Życie zaczyna się w kuchni
Kanapki z wafli z jajkiem i marynowaną na ostro marchewką 126

nabrały ciekawego smaku, ale możemy także przygotować je dzień wcześniej przed podaniem. A podałam je na nowych waflach ryżowych z kaszą gryczaną Sonko. W towarzystwie gotowanych jajek takie kanapki stanowiły pyszne śniadanie. Polecam :) 2 opakowania wafli superfoods ryżowych z kaszą gryczaną Sonko 3 jajka sól, pieprz natka pietruszki marchewki marynowane na ostro: 2 młode marchewki 2 łyżki oliwy łyżka soku(...)uznania, na półmiękko lub na twardo. Marchewki, wraz z pokrojonym jajkiem podajemy na waflach. Doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł Kanapki z wafli z jajkiem i marynowaną na ostro marchewką pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sałatka z rzodkiewki i jajek 124

Sałatka, która zdecydowanie kojarzy mi się z rodzinnym domem i latem. Sałatka z rzodkiewek i jajek serwowana była (i jest) do kanapek wszelakich, grzanek, zapiekanek, na Wielkanoc do pieczonych pasztetów lub ot tak, po prostu gdy naszła ochota czegoś “na ząb”, na już. Podstawowa wersja jaką znam to dodanie do sałatki śmietany, możecie wybrać nieco odchudzoną wersję sięgając(...)dodaję do rzodkiewki razem z jogurtem (lub śmietaną), przyprawiam, mieszam. Szczypior gruby siekam drobno i dodaję do sałatki, mieszam, podaję udekorowaną liśćmi rzodkiewki jako samodzielną sałatkę lub dodatek do kanapek. Sałatka z rzodkiewki i jajek jest pyszna – zapewniam! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Otrębowe placki z kefirem i truskawkami - pomysł na letnie śniadanie 137

owoce powinny być podstawą naszej diety. Pięć porcji to tak naprawdę minimum, jakie powinniśmy przemycić do codzienności. Sama wiem po sobie, że czasami myślę, że łatwiej jest przygotować kanapkę i zabrać ze sobą do pracy. Tak naprawdę przygotowanie pociętych marchewek, rzodkiewek i papryki zajmuje tyle samo, to tylko kwestia zmiany przyzwyczajeń. Mojemu mężowi łatwiej wziąć pudełko warzyw i orzechów(...)pracy, niż standardową kanapkę. Ja jestem typową babeczką, która załatwia milion rzeczy na raz, a jak odpoczywam, to myślę o tym czego nie zrobiłam. Stąd też wolę zabrać ze sobą butelkę, albo nawet i dwie, wyciskanego soku. Jakiś czas temu zainwestowałam w wyciskarkę wolnoobrotową i robienie soku stało się dla mnie cudowną przyjemnością. Szklanka soku jest wspaniałym sposobem na przemycenie

Gotowanie i blogowanie
De volaille z koperkiem , pyszny klasyk 228

potrawy, ale kto by się przejmował Ważne że smakuje i nie jest trudne w wykonaniu . Polecam ! A jak zostanie choćby jeden malutki , tyci.. to na zimno na kanapkę z sosem tatarskim , jest tak samo pyszny , jak nie lepszy niż ciepło Składniki na 4 osoby : 4 pojedyńcze filety z piersi kurczaka średniej wielkości mały pęczek koperku 4 kawałki masła , długości(...)głębokim tłuszczu do momentu aż będą pięknie rumiane i chrupiące ze wszystkich stron . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami , np. pure lub frytki A co zostanie, ucieszy Was na kanapce , schłodzone , pocięte w plastry z sosem tatarski de volaille dostają drugą szansę , aby zaskoczyć swym smakiem w porze kolacji Smacznego !   Artykuł De volaille z koperkiem , pyszny klasyk pochodzi

Ogrodnik w podróży
Surówka z kapusty kiszonej z rzodkiewką 139

razem miałam kilka gałązek i chciałam je zużyć. Teraz natka to będzie obowiązkowy dodatek. Surówka świetna do dań obiadowych. Ja z dzieciństwa, a właściwie z przedszkola pamiętam kanapki z surówką z kapusty i kiełbasą. Teraz też zdarza mi się dawać na chleb pozostałą z obiadu surówkę. Nie wiem czy z sentymentu czy raczej z chęci wykończenia resztki surówki(...)siak, ta surówka świetnie pasuje na kanapki z wędliną. Drukuj Surówka z młodej kiszonej kapusty z rzodkiewką Danie Salad Kuchnia Polish Czas przygotowania 15 minutes Składniki 250 g kapusty kiszonej 1 średnia marchewka 1 mała cebula 8 szt. rzodkiewek 6 gałązek natki 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka oliwy Wykonanie Jeśli trzeba, kapustę kroimy na mniejsze kawałki Do kapusty ścieramy marchewkę

Mieszam w Garnku
Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem 128

pół łyżeczki pieprzu, majeranku, papryki i cząbru kilka plasterków boczku do wyłożenia formy i na wierzch (200 g) kwaśna gęsta śmietana do dekoracji Jak przygotować babkę ziemniaczaną z marchewką? Kanapka klubowa z boczkiem Składniki na 2 osoby: 6 kromek pieczywa tostowego razowego jajko na twardo 2 plasterki chudego boczku 2 plasterki szynki z indyka ser żółty- 4 plastry keczup wymieszany(...)szczyptą cynamonu sos zrobiony z łyżki majonezu, łyżki soku z limonki i łyżki pasty chili masło pomidor 2 patyczki do szaszłyków Jak przygotować działkową kanapkę klubową? Artykuł Najlepsze przepisy z boczkiem i bekonem pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Ciasto ucierane z truskawkami i kruszonką 175

Truskawkowe ciasto ucierane z kruszonką i cukrem pudrem Maj to truskawkowy miesiąc. W tym czasie jemy truskawki na wszystkie sposoby. Oto prosty przepis na pyszne ciasto

Korniszonki
Moskole – placuszki z ziemniaków 121

stoisku z pieczywem, ale jednak nie pieczywo;) Dopiero potem dowiedziałam się, że mamy tutaj i drożdże i ziemniaki. Moskole są pyszne, a do tego dość uniwersalne. Mogą być bazą kanapki, mogą być dodatkiem do sałatki, obiadu czy hummusu. Co jeszcze jest fajne w moskolach? Wykorzystujemy resztki ziemniaków z obiadu. Nie musimy ich wyrzucać, a właśnie nadać im nowe życie(...)dość przypieczone, ale możecie podprażać je tylko do lekkiego zarumienienia, a nie aż tak mocno jak my Drukuj Moskole – placki z ziemniaków Pyszne placki, które mogą być podstawą kanapek lub dodatkiem do dania głównego Danie Side Dish Kuchnia Polish Liczba porcji 10 Składniki 250 g ugotowanych ziemniaków 1 szt jajko 25 g świeżych drożdży 325 g mąki 1/2 szkl

Mieszam w Garnku
Domowa ciabatta 115

ogólnie dostępne i pewnie większość ma takie w domu bez specjalnego wychodzenia na zakupy. Postanowiłam więc, że spróbuję zrobić bułeczki sama. Początkowo planowałam wykonać bułeczki, które wykorzystałam do kanapek BLT ( zobacz przepis na kanapki BLT ), ale w porę zorientowałam się, że nie mam aż tyle czasu. Wybrałam więc przepis na ciabattę z bloga Kwestia Smaku. Zrobiłam trochę po swojemu, dodatkowo

Smaki Na Talerzu
Hummus buraczany z chrzanem 140

wykonać oczywiście wersję podstawową, ja jednak przeważnie przygotowuję sobie dwie wersje. Dzielę powstałą masę na dwie części i mieszam z ulubionymi składnikami. Taki hummus może posłużyć jako pasta na kanapkę, dip do warzyw, dip do naleśników czy placków. Dziś przestawiam przepis na hummus z buraczkiem oraz chrzanem. Ma piękny kolor, jest lekko słodki a jednocześnie ostry. Do tego ulubione dodatki(...)kiszone ogórki, rzodkiewka, kiełki, pomidor i pyszna i przede wszystkim zdrowa kanapka gotowa ! Składniki: puszka ciecierzycy 1 duży burak, ugotowany lub upieczony 2 łyżki świeżo startego chrzanu lub chrzanu konserwowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka brązowego cukru 2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Do blendera wrzucamy ciecierzycę, pokrojonego na mniejsze części buraka

Życie ze smakiem
Czwartek: Loco moco, czyli burgery z jajkiem sadzonym 106

proste, napakowane proteinami, energią i smakiem. Loco moco to świetna alternatywa dla klasycznego burgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcj i: 2 Loco moco, czyli alternatywa dla kanapki Loco moco jest daniem o śmiesznej nazwie i ciekawej historii. Powstało w latach 40 XX wieku amerykańskim mieście Lincoln, w młodzieżowej restauracji, której właściciele szukali czegoś równie łatwego do zrobienia(...)sycącego i taniego jak kanapka. Zamiast pieczywa użyli ryżu, na którym wylądował klasyczny burger. Całość podlali ciemnym sosem. Później dodali sadzone jajko wieńczące dzieło. Danie przypadło do gustu młodzieży z miejscowej szkoły i ochrzciła je loco moco. Jeden z uczniów nosił ksywkę „crazy”, a ponieważ uczył się hiszpańskiego kumple użyli hiszpańskiego odpowiednika słowa szalony – „loco”. „Moco” powstało na zasadzie prostego

Niedzielny kucharz
Tosty croque madame 115

znacie jedna z najsłynniejszych francuskich kanapkę? To croque monsieur czyli “męski tost” i croque madame czyli”damski tost”. Pierwsza była wersja męska wymyślona w 1910 roku w paryskiej kawiarni przy bulwarze Kapucynów. Później pojawiła się wersja damska różniąca obie kanapki dodatkowym jajkiem na wierzchu. I o dziwo nie tylko kobiety ją zamawiają, bo mężczyźni także i to w zdecydowanej większości

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania