kakao - 6140 przepisów (strona:216/410)

Wafelki z nadzieniem kakaowo-bakaliowym 253

domu niezmiennie cieszą się ogromnym powodzeniem i grono ich wielbicieli przybywa. Składniki: 3 duże kwadratowe wafle 150 dkg masła 1/2 szklanki mleka  1 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao cukier waniliowy 2 szklanki zwykłego mleka w proszku ulubione bakalie ( u mnie 200 g mieszanki studenckiej) 8 sztuk zwykłych herbatników Wykonanie: Herbatniki i wafelek kroimy  na malutkie kawałki . Mleko(...)masło, cukier, kakao, cukier waniliowy  połączymy w garnku i zagotowujemy tak aby powstała jednolita masa a wszystkie składniki się połączyły.Dodajemy do lekko przestudzonej masy; mleko w proszku, bakalie, poruszone herbatniki i wafel.Na wafel wykładamy  masę i przykrywamy drugim waflem,  całość obciążamy czymś ciężkim aby się ładnie masa przykleiła do wafla

Gorący kąsek
Muffiny Czekoladowo – Kokosowe 210

powinny posmakować niejednemu. Składniki na 12 sztuk: 175 g masła 150 g cukru szczypta soli 4 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao 125 ml mleka kokosowego 150 g batoników Bounty 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady wiórki kokosowe do posypania Masło ucieramy z cukrem i solą. Stopniowo dodajemy jajka, ciągle(...)ucierając. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciągle ucierając wlewamy mleko kokosowe. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i pokrojone na grubsze kawałki batoniki Bounty. Mieszamy łyżką do połączenia się składników. Formę na muffiny wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości lub odrobinę wyżej. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut, sprawdzając patyczkiem czy babeczki

Made By Mom And Son
Kilimandżaro 1422

imieniny. Przepis na ciasto pochodzi z jednej z książek Siostry Anastazji. Składniki: Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie) 2 łyżki oleju 1 łyżka wody Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 2 galaretki jasne (np cytrynowe) 1 łyżka masła Masa budyniowa: 0,5 l mleka(...)40x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno stopniowo dodając cukier. Żółtka wymieszać z olejem i solą i dodawać do białek. Nie przerywać ubijania. Dodać przesiane mąki, kakao i proszek (jeżeli używamy). Delikatnie wymieszać dodając łyżkę wody. Przelać do przygotowanej formy i piec w 170-180 stopniach przez około 25 minut. Biszkopt ostudzić, a następnie przekroić na pół

Sto kolorów kuchni
Jak przygotować gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem? 155

białek, a 1 szczypta do ciasta) 5 łyżek oleju 2 łyżeczki aromatu waniliowego lub esencji waniliowej cukier puder do oprószenia gofrów szklanka śmietanki do ubijania 30% 3 łyżki kakao w proszku bez cukru 3 łyżki cukru Przygotowanie:  Do wysokiej miski wbijamy dwa białka, dodajemy szczyptę soli. Ubijamy mikserem na sztywno.  Do drugiej, dużej miski dodajemy mleko, mąkę, proszek(...)delikatnie mieszamy całość łyżką.  Smażymy gofry w rozgrzanej gofrownicy, podajemy oprószone cukrem pudrem i z bitą śmietaną, którą przygotowujemy ubijając śmietankę 30%, pod koniec ubijania dodajemy cukier i kakao

Moja smaczna kuchnia
Czekoladowe cudo czyli musowy torcik 145

tylko mnie. Przyjaciółka skomentowała moje ciacho: " tak to ja mogę przychodzić do Ciebie". A oto zmodyfikowany przepis.  Składniki: biszkopt: 2 jajka 1/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru łyżeczka proszku do pieczenia mus: 0,5 l śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki czekolady gorzkiej 3 łyżeczki cukru pudru polewa: tabliczka czekolady mlecznej łyżeczka żelatyny wiórki kokosowe(...)dekoracji Wykonanie: Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka. Do gotowej masy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy i pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej roztopioną czekoladę oraz żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i  wlewamy gotową

ciastkarnia na kruchym spodzie
nadrabiamy zaległości czyli tort czekoladowo-ajerkoniakowy 142

łasuch mniejszy doczekał się w końcu tortu a ja odetchnęłam z ulgą, że bez zaległości mogę się wziąć za świąteczne wypieki. Skłądniki: ciasto: 4 jajka 2 łyżki kakao 3/4 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru masa: margaryna 0,5 litra mleka 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 kieliszki ajerkoniaku(...)Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier i żółtka. Na koniec delikatnie mieszkamy masę z mąką i kakaem. Następnie przelewamy masę do tortownicy i pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Mleko gotujemy. Gdy zawrze należy dodać mąki i mieszać do uzyskania konsystencji budyniu. Gotową masę chłodzimy. Ucieramy margarynę z cukrem  na biały puch. Dodajemy stopniowo

ciastkarnia na kruchym spodzie
czekoladowo- migdałowy but 178

nadzieje, że z kolejnym tortem będą wychodzić mi coraz ładniejsze:) Acha no i oczywiście zapomniałam zrobić zdjęcia po ukrojeniu.  Składniki: 6 jajek 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia szklanka cukru masa: 100 g płatków migdałowych 0,5 l mleka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej aromat migdałowy kostka margaryny masa lukrowa do dekoracji(...)Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka . Na koniec delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Odlewamy z mleka szklankę i resztę zagotowujemy z cukrem. Do mleka zimnego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Gdy mleko z cukrem zacznie się gotować

ciastkarnia na kruchym spodzie
szarlotka z kokosem po mojemu:) 160

przepis. Ciasto było smaczne tylko nie wiem jak je nazwać:) Składniki: 20 dag mąki 20 dag cukru 12,5 dag masła 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 duże opakowania kokosu 4 jabłka 2 galaretki Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puch i dodać żółtka. Na koniec wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić białka na sztywno(...)delikatnie wmieszać w ciasto, dzięki temu będzie bardziej puszyste. Podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać kakao. Oba ciasta upiec 20 minut  w temperaturze 180 stopniach. Ubić 4 białka na sztywno z 4 łyżkami cukru i dodać cały kokos. Ciasto piec 15 minut na złotawy kolor. Jabłka pokroić, obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Podgrzać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Długo oczekiwany sernik na czekoladowym spodzie 187

się prosić nie będę więcej dla mnie zostanie:)  Składniki: Spód: 150 g margaryny 200 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia jajko 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg mielonego twarogu przyprawa do sernika 4 żółtka 4 łyzki cukru pudru dwa budynie śmietankowe  pianka na wierzch: opakowanie wiórków kokosowych 4 białka 4 łyżki cukru pudru łyżka(...)mąki ziemniaczanej Wykonanie: Na stolnice wyspać kopczyk przesianej mąki, dodać margarynę kakao i proszek do pieczenia, Zrobić otwór wewnątrz kopczyka i wlać w niego jajko. Wszystkie składniki zagnieść w jednolite ciasto i wyłożyć nią spód i brzegi tortownicy. Piec 10 minut w 180 stopniach. Utrzeć żółtka z cukrem i dodać twaróg. Do gotowej masy w sypać budynie i dobrze wymieszać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Kocie oczy według przepisu babci 125

dzieciństwa. Może przypomną mi się jeszcze jakieś babcine przepisy to się z wami nimi podzielę.  Składniki: 300 g mąki 150 g masła 100 g cukru pudru dwie łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli słoik dżemu lub powideł  śliwkowych Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujemy na stolnice. dodajemy cukier puder, sodę oczyszczoną i kakao

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto czekoladowe typu brownie z orzechami 197

niego skorzystam:) Składniki: 2 jajka 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki  pszennej ( ja dałam z pełnego przemiału) 2 czubate łyżki kakao 1/2 szklanki cukru tabliczka czekolady gorzkiej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki orzechów włoskich  Wykonanie: Orzechy drobno posiekać.  W misce zmiksować żółtka z cukrem, dodać mleko i olej. W innej(...)misce wymieszać kakao , mąkę i proszek do pieczenia. Rozpuścić czekoladę w rondelku. Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę dodając roztopioną czekoladę i orzechy. Na koniec ubić białka na sztywno i delikatnie wmieszać je w masę. Gotowe ciasto przelać do formy, nie musi być to tortownicy, bardzo fajnie będzie się prezentować również w keksówce. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut

ciastkarnia na kruchym spodzie
Red velvet 143

długo opisywać go tylko podzielę się przepisem: Składniki: ciasto: 250 g masła 320 g cukru 4 jajka 370 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szklanka maślanki 4 łyżki kakao 30 ml barwnika spożywczego kolor czerwony masa: serek mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 500 ml śmietany kremówki Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao i barwnikiem spożywczym. Masło miksujemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Truskawkowe ciasto bez pieczenia. 1507

herbatników puszka masy karmelowej 2 budynie waniliowe litr mleka 2 kisiele truskawkowe 0,5 l soku truskawkowego lub zmiksowanych świeżych truskawek 1/4 kostki masła 5 łyżek cukru 2 łyżki kakao Wykonanie: Wyłożyć na spód brytfanki folią i wyłożyć ciasno na wierzch herbatniki. Posmarować je połową masy karmelowej i przykryć herbatnikami.. Do soku z truskawek lub zmiksowanych truskawek wsypujemy kisiele(...)warstwę nakładamy resztę kisielu i znowu przykrywamy herbatnikami. Kolejno kładziemy ostatnią warstwę pozostałej masy karmelowej i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. W garnku rozpuszczamy margarynę i 2 łyżkami cukru i kakaem. Gotową masę wylewamy na wierzch ciasta i tworzymy esy floresy. Można potrzymać ciasto chwile w lodówce ale po 15 minut gdy masy ostygną całkowicie nadaje się do jedzenia

ciastkarnia na kruchym spodzie
Biszkoptowy przekładaniec czyli wariacja czekoladowo - rumowa 154

takie wychodzić.  Składniki: biszkopt jasny: 4 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru biszkopt ciemny: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki kakao szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa: 3 łyżki rumu 500 ml śmietanki 2 saszetki fix do śmietany 2 płaskie łyżki cukru dodatkowo: dżem porzeczkowy lub malinowy opakowanie orzechów włoskich(...)proszkiem do pieczenia. Całość przelewamy do przygotowanej wcześniej brytfanki i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Biszkopt ciemny: Wykonujemy dokładnie  te same czynności, tylko do mąki dodajemy kakao. Gdy ciasto ostygnie należy przekroić go na dwie części. Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy fix do śmietany. Na sam koniec delikatnie wlewamy rum.  Przełożenie:  Ciemny biszkopt

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania