nawet mikser.. 85 g margaryny 1,5 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1/2 szkl. jogurtu 2 łyżki maku Kresto 2 łyżki skórki pomarańczowej Gold Pak Margarynę roztopić i przestudzić. Suche składniki wymieszać w jednym naczyniu,a mokre w drugim.Mokre połączyć z suchymi składnikami
Moje domowe kucharzeniesię udało i pyszne było..Jestem ciekawa co Wyście zrobiły...dziękuję za wspólne "pieczenie" i zapraszam do następnego.. około 150 g pianek marshmallow 2 dowolne galaretki 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku 6-7 łyżeczek żelatyny truskawki Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu [ można ciut zmniejszyć ilość wody].Pianki w całości lub pokrojone w kawałki ułożyć w tortownicy
Moje domowe kucharzeniełatwe i jakie przyjeeeemne ;) Z racji tego, że wczoraj był dzień czekolady, a u mnie czekolady zabrakło niestety, pocieszam się muffinkami z różą ;) Składniki: 0,5 kostki margaryny 1 jogurt naturalny 1 jajko 2 szklanki mąki 1 szklana cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Ok. 200g konfitury różanej Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą
Emcia Pichcilasagne posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy całość (pod przykryciem) do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy przez ok. 40minut. Gotowe! Ps. Lasagne wyśmienicie smakuje z sosem czosnkowym (jogurt naturalny, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, 2-3 łyżki majonezu i mieszamy - sos gotowy ;)) A oto efekt
Emcia Pichcitaki scenariusz mnie spotkał... Ale i na to mam sposób ;) Potrzebujemy na bułeczkę a'la Dukan: 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka otrąb pszennych mielonych 1 jajko 1 łyżka jogurtu 0% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem sól, pieprz Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce ceramicznej (lub innym w miarę okrągłym naczynku
Emcia Pichciwęglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal Białko 15,0g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g 0,6g Węglowodany w tym cukry
Emcia Pichciwłoskimi. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju. Tofu jest po prostu genialne! W zestawie z młodymi ziemniaczkami i sałatą z jogurtem naturalnym było idealne
Emcia Pichcijajko, przyprawy oraz koperek. Całość mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po ok. 2 łyżki masy. Smażymy na złoto z każdej strony. Placki smakują wyśmienicie z dodatkiem jogurtu naturalnego
Emcia Pichciczerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku natka pietruszki do dekoracji Selera odsączyć na sicie, to samo zrobić z kukurydzą i fasolą. Fasolę dodatkowo przepłukać. Z papryk usunąć gniazda nasienne
Czerwień i błękitjednocześnie mięciutkie, kruche i delikatne. Jego zaletą jest czas przygotowania, ponieważ nie musi wyrastać. Nadzienie z mojego ulubionego szpinaku z dodatkiem kurczaka. Podajemy je z jogurtem greckim z czosnkiem. Z przepisu wychodzi 24 sporych pierogów. Post Pieczone pierogi z szpinakiem, kurczakiem i serem feta pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujelepszego niż domowe musli, te sprzedawane w sklepach są napakowane duuużą ilością cukru z małą ilością bakalii. Idealna na śniadanie z dodatkiem jogurtu lub mleka. Robię ją bardzo często bo smakuje naprawdę bardzo znakomicie. Zachęcam do zrobienia. Post Granola – czyli domowe musli pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio na moim blogu zrobiło się trochę babeczkowo . Tym razem przedstawiam Wam miękkie i wilgotne babeczki pieczone z dodatkiem jogurtu greckiego oraz czereśnią w środku. Doskonałe na przyjęcia dla dzieci lub dla dorosłych jako przekąska do herbaty lub kawy. Post Babeczki z czereśniami i czekoladą pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujekół). Dokładnie zlepiamy. Do gotującej się i lekko osolonej wody wrzucamy pierogi i gotujemy ok. 4-5 minut. Sos do polania pierożków robimy według swoich upodobań. Ja polecam z jogurtem naturalnym cynamonem. W moim przypadku dodałam resztki musu jabłkowego. Smacznego
Truskawkowa Fiestateraz zajadać się świeżymi owocami, wśród których można przebierać i wybierać do woli. Och, jakże ja to lubię! A oto moja propozycja na zdrowe śniadanie: - 150ml jogurtu naturalnego - 2 łyżki otrąb granulowanych ze śliwkami - 2 śliwki pokrojone w kosteczkę - pół świeżej brzoskwini - garść świeżych borówek - łyżeczka miodu akacjowego - szczypta cynamonu Mieszamy i jemy! Pięknego, słonecznego dnia
Sajkofanka smakuzaś robi mizerię słodko-kwaśną, ja nie jestem jej zagorzałą fanką, ale czasami ją zjem. W mizerii słodko-kwaśnej musi być gęsta, kwaśna śmietana, tutaj nie toleruję zamienników, typu jogurt, nawet ten najlepszy nie zastąpi smaku dobrej, kwaśniej śmietany, oraz cukier i sok z cytryny, chociaż niektórzy zakwaszają mizerię octem. Taka m izeria słodko-kwaśna najlepiej smakuje schłodzona, dlatego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię