Gdy dopada nas głód szczególnie wieczorem, gdy nie mamy pomysłu na zdrową kolację albo chcemy zabrać ze sobą coś lekkiego a jednocześnie pożywnego do pracy na
Bernika - moj kulinarny pamietnikDipy mają wiele zastosowań w naszej kuchni- przede wszystkim jako sos, w którym możemy "maczać" mięsa, chleb, warzywa, krakersy.... często używany jest do przekąsek
Smaki EdytyPlacuszki o waniliowym smaku , Dzięki dodaniu maślanki i jogurtu są delikatne Dzieci się nimi zajadają ale i dorośli z przyjemnością skuszą się na tę
Malinowa KawiarenkaCześć :)Dzisiaj jak wiecie jest Światowy Dzień Makaronu :) Zatem nie mogło u nas zabraknąć dania z makaronem :) Wpis prawie że na gorąco, bo przed chwilą wyczyściliśmy
Pora coś zjeśćWitam Was kochani!Tak jak obiecałam wczoraj, prezentuję Wam przepis do którego możecie wykorzystać pulpę rabarbarową, która pozostanie Wam po przygotowaniu sorbetu.Po co ją wyrzucać, skoro
Pora coś zjeśćWitajcie!Dzisiaj mam dla Was pyszne lody morelowe, które spokojnie można nazwać dietetycznymi, jeśli tylko wykluczycie z nich cukier.Nie sądziłam, że lody na bazie jogurtu mogą
Pora coś zjeśćWitajcie!Dzisiaj mam dla Was pomysł na deser w słoiku! Nieco oryginalny, nieco niespotykany, może część z Was jeszcze nie zna tego patentu, a warto go
Pora coś zjeśćSkładniki: 250 g masła miękkiego skórka otarta z dwóch cytryn 200 g drobnego cukru 3 jajka 45 g wiórków kokosowych 30 g zmielonych migdałów 2 łyżki
Blondynka GotujeSkładniki: 125 g miękkiego masła 3/4 szklanki drobnego cukru 2 jajka 1 szklanka jogurtu greckiego 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5
Blondynka GotujePrzepis pochodzi z Moje Wypieki. Tym razem zamiast babki upiekłam 12 mini babeczek. Pyszne jak zawsze. Ten przepis to jeden z ulubionych przepisów mojego syna
Blondynka GotujeDzisiaj chłodniejszy dzień , ale na ten deser jest zawsze pora :) wspaniałe orzeźwienie i radośc z jedzenia zagwarantowana :) . Deserek prosty w wykonaniu , ale naprawdę pyszny na zakończenie
Słodkości i nie tylkoPrzyznam szczerze, że połączenie mango z miodem było dosyć ryzykownym pomysłem - mogło być słodko, bardzo słodko, aż za słodko. Dodatek jogurtu greckiego zrównoważył
sama złodyczskładniki:2 szklanki mąki4 jajka1 szklanka cukru2/3 szklanki oleju rzepakowego1 mały jogurt naturalny (150 g)2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta solitruskawki ok 300 gDo miski wbić
Monia miesza i gotujePyszna i wilgotna babeczka o cytrynowym aromacie w sam raz na wielkanocny stół i nie tylko. Wygląda bardzo skromnie a smakuje rewelacyjnie.składniki:120 g masła
Monia miesza i gotujeMoja ulubiona wersja jogurtu ;) Przyrządzenie zajmuje dosłownie 5 minut, a smak jest dużo lepszy niż zwykłego jogurtu owocowego ze sklepu. Co ważniejsze nie dodaje
Czerwona Porzeczka