W sobotę wyjeżdżam nad morze na zasłużony wypoczynek. Będą to pierwsze wakacje ze Spinsonem. W zeszłym roku jakoś nam się nie złożyło migrować w celach rekreacyjnych
Kuchnia po mojemuPistacje są nie tylko bardzo smaczną, ale również zdrową przekąską, która dostarczy Twojemu organizmowi wielu niezbędnych składników odżywczych. Stanowią znakomite uzupełnieniem codziennej diety – pistacje są bowiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!doświadczenia wiem, że ciężko w "swój napięty grafik" wcisnąć jeszcze ruch. Tym bardziej, że bywałam tak przemęczona, że jedyne o czym marzyłam to łóżko i poduszka, no i ciasto ;) na poprawę nastroju. Ale warto! Na początku dłuższy spacer, może lekki trucht, a potem pływanie... kocham pływać. Uwierzcie mi, że początki są bardzo ciężkie, ale z czasem człowiek czuje się(...)kiwi - idealna na śniadanie Zapiekana kokosowa owsianka z gruszką w kokosowo-otrębowej posypce Zapiekana karobowo-bananowa owsianka - zdrowe śniadanie pełne naturalnej słodyczy Lekkie serowo-jogurtowe placuszki. Sałatki, surówki: Zielona sałatka z kiełkami - szybka i zdrowa Kolorowa sałatka z pieczonymi w miodzie migdałami i zdrowym dresingiem z kiełkami - idealny i zdrowy lunch do pracy Letnia
Słodkie okruszkiGrillowanie można przekornie nazwać już sportem :) Jak tylko nadarza się okazja rozpalamy grilla i przygotowujemy smaczne potrawy. Jednak oprócz smacznego mięsa warto zastanowić się na jakimś
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czy warto kupić maszynę do lodów lody i mrożone desery bez wysiłku. Czy warto kupić maszynę do lodów, skoro niezależnie od pory roku jakieś lody zawsze
Cztery Fajeryugotuje w tzw. koszulce, czyli całe białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne trwa to od 1,5 do 2 minut. Jajko wyjmujemy łyżką cedzakową i umieszczamy w sosie jogurtowym, analogicznie postępujemy z każdym jajkiem. Na samym końcu na patelni na oliwie z oliwek lub maśle, przesmażamy przyprawy i gorącym tłuszczem polewamy jajka w jogurcie. Całość oprószamy natką pietruszki(...)tylko żółtek, nie dodajemy białek. Ta sama zasada tyczy się masła, kostka masła (200g) na kilogram mąki. Reszta składników to cukier, mleko i alkohol, który dodajemy po to, aby ciasto podczas smażenia nie chłonęło oleju. Mąka do przygotowania pączków powinna być jak najlżejsza - sięgnij po extra tortową o typie 450. Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę zawsze przesiewamy
SMYKWKUCHNI