jogurtowe ciasto - 2678 przepisów (strona:152/179)

JOGURTOWE PLACUSZKI DYNIOWO-POMARAŃCZOWE 118

Poniedziałkowe poranki nie zawsze należą do najłatwiejszych... Dlatego warto umilić sobie je dobrym śniadankiem 😉 Polecam pyszne jogurtowe placuszki z dynią i nutą pomarańczy. Przygotowuje się je bardzo szybko, nie trzeba nawet posiadać miksera, wystarczy wszystkie składniki wymieszać trzepaczką czy rózgą. Dodatkowym plusem, który skraca czas przygotowania jest to, że dyni nie trzeba przerabiać na puree, wystarczy tylko obrać ze skórki(...)następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy cukier ze skórką pomarańczową, sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą dynię i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, owocami lub innymi

Kuchnia MagdaLeny
JOGURTOWE PLACUSZKI DYNIOWO-POMARAŃCZOWE 134

Poniedziałkowe poranki nie zawsze należą do najłatwiejszych... Dlatego warto umilić sobie je dobrym śniadankiem 😉 Polecam pyszne jogurtowe placuszki z dynią i nutą pomarańczy. Przygotowuje się je bardzo szybko, nie trzeba nawet posiadać miksera, wystarczy wszystkie składniki wymieszać trzepaczką czy rózgą. Dodatkowym plusem, który skraca czas przygotowania jest to, że dyni nie trzeba przerabiać na puree, wystarczy tylko obrać ze skórki(...)następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Dodajemy cukier ze skórką pomarańczową, sól oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą dynię i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, owocami lub innymi

Kuchnia MagdaLeny
Sernik cytrynowy z pieczonym rabarbarem oraz kompot z rabarbaru 156

Fantastyczne ciasto o lekko kwaskowym smaku. Bardzo lekkie. Orzeźwiające. Przygotowywane na zimno, bez pieczenia. Jedynie do upieczenia rabarbaru potrzeba skorzystać z pomocy piekarnika;) Generalnie samo ciasto jest bardzo przyjemne. Rabarbar stanowi tutaj tylko dopełnienie, przysłowiową „kropkę nad i”. Jeśli chcielibyście go przygotować poza sezonem rabarbarowym, można śmiało z niego zrezygnować lub udekorować wierzch innymi owocami, choćby świeżymi malinami(...)cytryny, miksujemy krótko. Żelatynę zalewamy ok. 1/5 szklanki zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia. Jedną łyżkę masy serowo-jogurtowej mieszamy energicznie z żelatyną, a gdy ładnie się połączą dodajemy ją do pozostałej masy i miksujemy. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy z masą serową. Wlewamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
TRUSKAWKA 141

owoce duże, stożkowate, intensywnie czerwone, z silnym połyskiem, bardzo jędrne, odporne na uszkodzenia mechaniczne, soczyste, aromatyczne i smaczne. wyróżniają się twardością w transporcie i dobrą jakością handlową. Doskonałe do ciast, na kompoty i mrożonki.  MURZYNKI - zwane purpuratkami lub malinówkami. Ciemnowiśniowe, soczyste i słodkie, stanowią znakomity materiał na przetwory - od kompotów przez konfitury aż po zamrażanie. SENGA SENGANA - to odmiana(...)mniej aromatyczne, z charakterystycznym zielonym lub białym koniuszkiem. Mają też mniej soku. Przeznaczone są przede wszystkim do zjadania na surowo. Przykładowe przepisy z wykorzystaniem truskawek: Chlebek truskawkowy Deser jogurtowy z mascarpone z truskawkami Puszysty placek z truskawkami Racuszki budyniowo - jogurtowe z truskawkami i bitą śmietaną Sernik na zimno z truskawkami Tarta z masą waniliową i truskawkami Tarta z truskawkami

Ciastka - domowe słodkości
Placuszki warzywne z ziołami 92

Mogę powiedzieć, że do zrobienia tych placuszków zostałam zmuszona sytuacją. A to dlatego, że właśnie teraz kiedy potrzebuję zrobić zakupy, bo wyczerpały mi się zapasy najpotrzebniejszych

kuchnia doski
Tort śmietankowo-malinowy na 8 urodziny córeczki 143

składniki, najlepiej w osobnych naczyniach. Ubijamy białka. Ciągle ubijając dodajemy przygotowane żółtka. Następnie wsypujemy cukier z cukrem wanilinowym. Na koniec wsypujemy powoli (ciągle miksując) mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem lub margaryną i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy o średnicy 24 cm. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach na środkowym poziomie piekarnika (temperatura zależy od piekarnika(...)gazowym piekła w 190, ja w moim elektrycznym w 180) przez około 45 minut. Dokładnie ostudzony biszkopt wyjmujemy z formy i przekrawamy długim nożem. W zależności od wyrośnięcia ciasta powinno nam wyjść od 3 do 4 placków. Przygotowanie wg wskazówek mojej mamy (ja właśnie w ten sposób zawsze piekę biszkopt do tortu): W tym wypadku ułatwiamy sobie całe przygotowania

Słodkie okruszki
Przepis na pyszne faworki na jogurcie 142

Tłusty Czwartek, na spotkanie ze znajomymi (chrusty cieszą się zawsze dużą popularnością) lub od tak, gdy po prostu macie ochotę na coś słodkiego i pysznego. Spróbujcie popularnych faworków w jogurtowej odsłonie. Przepis na pyszne faworki na jogurcie 2016-04-14 00:35:35 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)kryształ szczypta soli 2 żółtka 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru brązowego olej do smażenia Przepis Wszystkie składniki połączyć w misce najpierw drewnianą łyżką, potem wyrobić ręką. Wyrabiamy ciasto aż zacznie się odklejać od rąk (ewentualnie dosypać odrobinę mąki pszennej). Odstawiamy ciasto do lodówki na około 1 godzinę. Wyjmujemy i wałkujemy cienki placek. Kroimy długie paski, które potem dzielimy

Słodkie okruszki
Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 144

Delikatny i kremowy sernik na zimno na bezglutenowych biszkoptach Nutri Free. Lekki, mocno owocowy i naprawdę bardzo smaczny. Najbardziej zasmakował dzieciom. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI:  700

Kuchnia bezglutenowa
Deser jogurtowy z chrupiącymi płatkami owsianymi 144

deser, deser na szybko, jakkolwiek powiemy o tym deserze, to deser z kategorii "zdrowe desery". Płatki owsiane Z płatków owsianych przyrządzamy owsianki , płatki owsiane na mleku, spody do ciasta z płatków owsianych, batony , ciastka bez pieczenia , placuszki  i wiele innych. Na rynku możemy spotkać dwa rodzaje płatków owsianych, są to: płatki owsiane górskie i płatki owsiane błyskawiczne. Platki owsiane(...)zimno - jak przyrządzić? Potrzebujesz kilku prostych składników, które zapewne masz w swojej lodówce i spiżarni. Ze składników dostępnych pod ręką zawsze wyczarujesz coś pysznego! Szybkie deserki górą! Deser jogurtowy z chrupiącymi płatkami owsianymi (2 porcje) - składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 80 g płatków owsianych błyskawicznych 1 garść migdałów w płatkach 1 banan Deser jogurtowy z chrupiącymi płatkami

MamaOskarka
Szpinakowy tort żaba z kokosowym nadzieniem (bez glutenu, cukru i laktozy) 181

dwóch foremek na muffiny. Ciasta piec w 180’C ok 15-20 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!) muffinki wyciągnąć nieco wcześniej. Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat aby nie opadły, pozostawić do ostudzenia. KREM RYŻOWO-KOKOSOWY Ryż wsypać do garnka, zalać napojem migdałowym oraz kokosowym. Gotować do miękkości i do wchłonięcia większości(...)jakiś czas).  Gdy wszystko zastygnie żabkę obłożyć kremem z jogurtu greckiego. Z pozostałych resztek biszkoptu wyciąć łapki a resztę pokruszyć i obsypać nimi żabę. Oczy posmarować resztą kremu jogurtowego a czekoladą je wykończyć, przytwierdzić je do tortu za pomocą wykałaczek

Candy Pandas
Jogurtowiec z galaretką i winogronem 1062

Zapraszam na prosty i lekki serniczek z jogurtu z galaretką i winogronem. W sam raz na te upały co teraz nas męczą, nie trzeba włączać piekarnika

Monia miesza i gotuje
Brak tytułu 156

wiedząc, że może mieć on milion innych zastosowań, takich jak na przykład: Pieczenie – oleju rzepakowego możesz użyć zarówno do pieczenia mięs (natrzeć nim kurczaka, polać pieczeń), jak też ciast. Zwłaszcza ojej rafinowany jest całkowicie neutralny smakowo i zapachowo, przez co pozwala zastąpić roztopione masło czy margarynę w przepisach na słodkie wypieki; Sałatki – dressing do sałatki można przygotować nie tylko(...)smażyć na patelni ( najlepiej na grilowej, niestety jeszcze nie posiadam ) . Nie trzeba wlewać tłuszczu na patelnię, mięso jest juz nim oblane. Smażyc na złoty kolor. Do mięsa podałam sos jogurtowy 250 ml jogurtu greckiego 3/4 ogórka szczypior  2 ząbki czosnku sól, bazylia Ogórek pokroić w drobną kostkę, szczypior posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki połączyć. Szukajcie informacji oraz smacznych

kolorowotorcikowo
Jogurtowiec z malinami z jogurtów greckich 130

Jak publikowałam przepis na jogurtowca z jeżynami obiecywałam niebawem drugą wersję z malinami. Tak o to Szanowni Państwo przedstawiam wersję malinową.  Składniki na małą formę

Życie zaczyna się w kuchni
Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej 88

pekińskiej dodajemy samo jabłko, odrobinę cukru i sos majonezowo-jogurtowy. Jeśli chcemy zaszaleć, to możemy pokusić się na inne dodatki u mnie w tej wersji papryka i marchewka. Jeśli surówka ma bardziej chrupać, to dodajemy pokrojoną czerwoną cebulkę. Bez wątpienia, jabłko w tej surówce robi robotę. Jabłko i sos jogurtowo-majonezowy, dzięki któremu surówka jest wilgotna, nie sucha a smak(...)pokrojoną w paseczki paprykę. Polać sosem surówkę, posypać posiekaną natką Sos Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Artykuł Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Knedle ze śliwkami 97

sezon śliwkowy. Ja jestem zdecydowanie zwolenniczką knedli ze śliwkami, choć są i tacy, którzy wolą wersję z truskawkami, czy z morelami. Uwielbiam je najbardziej gdy są dodatkowo oblane sosem jogurtowym i oprószone cynamonem. Już na samą myśl ślinka cieknie. Kiedy robię takie knedle, to przypominają mi się wakacje na wsi, jak byłam dzieckiem. Wtedy robiła je moja mama ze śliwek(...)miejsce wsypać mąkę. Następnie dodajemy ziemniaki, które przed chwilą odłożyliśmy, wbijamy jajko i wszystko mieszamy. Na stolnicę wysypujemy pół szklanki mąki i przekładamy masę ziemniaczaną. Zaczynamy wyrabiać ciasto na knedle. Wgniatamy w nie mąkę i stopniowo dodajemy pozostałą część mąki. Gdyby mocno się kleiło to dosypujemy jeszcze trochę. Wszystko zależy od tego, jakie ziemniaki wzięliśmy. Gładkie ciasto oprószamy jeszcze delikatnie

Analiza Smaku