jogurt - 6012 przepisów (strona:332/401)

C - Naleśniki ze szpinakiem i fetą 141

masło na patelni, wrzucić szpinak i posiekany drobno czosnek.  Smażyć do momentu, kiedy odparuje nadmiar wody, następnie dodać fetę, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Ja podaję z jogurtem wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Niebo w gębie czyli kalafiorowe chmury! 36315

łyżka cukru 1/2 łyżki soli 2 łyżeczki soku z cytryny ciasto: 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka szczypta soli olej do smażenia dip miętowy: - 200ml jogurtu naturalnego - 2 gałązki  mięty - szczypta cukru - szczypta soli - parę kropel cytryny (uwaga: kalafiorowe chmurki wspaniale smakują również z sosem czosnkowym:)   Składniki na zalewę zagotować, do wrzątku wkładać umytego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Lekki i energetyczny deser - owoce otulone jogurtowym sosem z nutką miodu i limonki 168

sosem z nutką miodu i limonki Składniki: owoce, np: 4 banany 4 nektarynki (lub brzoskwinie) 1 szklanka borówek amerykańskich wspaniale komponowałyby się tutaj jeszcze kiwi sos: duży jogurt naturalny 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki (jeśli robiliście miód z mleczu , można go tutaj wykorzystać:) Owoce umyć. Banany i nektarynki pokroić w kostkę. Składniki na sos wymieszać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tajemnicze danie znane na całym świecie! 193

jednak misja organizatora nie kończy się – jak pokazują najnowsze badania z problemem niedożywienia wciąż boryka się aż 162 tysiące dzieci ze szkół podstawowych. Jak pomóc niedożywionym dzieciom? Wystarczy kupić jogurty Danone oznaczone logiem programu – Talerzykiem, w okresie od września do końca października 2013 roku. Dzięki temu każdy z nas może nie tylko zadbać o dietę swoją i swoich bliskich

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Jarskie muszle czyli makaronowe muszle nadziewane tuńczykiem, duszonym porem i cukinią 245

cukinia 1 średni por 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 pomidor 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek jogurtowy dressing: 1 kubeczek jogurtu naturalnego (150 g.) 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy z oliwek pół łyżeczki miodu sól, pieprz, świeże bądź suszone zioła Składniki na dressing wymieszać w naczyniu, przyprawiając

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tortilla z suszonych pomidorów i bazylii z drobiowymi kęskami i mixem sałat 183

pieprz, curry, zioła prowansalskie  3/4 szklanki mąki   1/4 szklanki mleka   1/4 szklanki wody  1 jajko dodatkowo : bułka tarta olej do smażenia składniki na sos: mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 2 ząbki czosnku koperek (opcjonalnie) dodatkowo: placki tortilli  (tradycyjne placki tortilli możecie zrobić sami - przepis znajdziecie np. TUTAJ , ) sałata lodowa, rukola

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Odchudzona szarlotka 212

poszła szarlotka z moimi małymi modyfikacjami:) Odchudzona szarlotka Składniki: na ciasto: 1,5 szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej 1,5 łyżki masła 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę jabłkową: 1,5 kg obranych, słodkich jabłek 3 łyżki wody 2 łyżki cynamonu Pianka: 3 białka 1 cukier waniliowy Jajka utrzeć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Risotto z buraczkami 206

fantazją i talentem kulinarnym jego małżonki, dzień po dniu skrywa w sobie niebanalne propozycje często intrygujące dla nas - zwykłych zjadaczy chleba (zagryzających go czasami mozzarellą z pomidorem, płatkami owsianymi, jogurtem z bananem, nieśmiertelnymi pierogami z biurka na przeciwko, dietetyczną bułką z nutellą czy chlebkiem waza z majonezem;) Co ciekawe Asia (znaczy się autorka zawartości wspomnianego pojemnika) twierdzi, iż zasadniczo

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ciasto jogurtowe 183

składniki: 2 szklanki mąki 4 jajka 1 szklanka cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego 1 mały jogurt naturalny (150 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli truskawki ok 300 g Do miski wbić jajka,  dodać cukier oraz szczyptę soli.Wymieszać mikserem (nie trzeba długo ubijać).Potem dodawać porcjami resztę składników,dokładnie wymieszać aby uzyskać gładką konsystencję.Masę przelać

Monia miesza i gotuje
Zupa krem z cukinii z koperkiem 202

składniki: 1,5 kg cukinii 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki śmietany 12% lub jogurtu do smaku przyprawa uniwersalna np.Kucharek woda Cukinie obrać ze skórki, wykroić miąższ z pestkami i pokroić w kostkę. Musimy mieć przynajmniej 1,5 kg gotowej obranej i pokrojonej cukinii ponieważ podczas gotowania jej obiętość zdecydownaie się zmniejszy a po zblenderowaniu będzie jej jeszcze mniej

Monia miesza i gotuje
Placki cukiniowo-czosnkowe 186

olejem. Nakładać po łyżce masy, wyrównać łyżką i smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać, można same ale lepiej smakują z gęstym jogurtem

Monia miesza i gotuje
Kurczak duszony z cukinią i papryką 246

dania:) składniki: 300 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 5 małych  cukinii 1 łyżka posiekanej natki piertuszki pieprz kolorowy  sól morska 4 łyżki śmietany 12% lub jogurtu olej do smażenia Paprykę pokroić w kostkę a małe cukinie w plasterki (moje cukinki miały 10-15 cm długości). Pierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę

Monia miesza i gotuje
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem 378

delikatnie wymieszać łyżką. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 15 minut. Serek wymieszać, jeśli będzie za gęsty dodać odrobinę jogurtu  doprawić do smaku. Posmarować wystudzone ciasto szpinakowe. Wzdłuż jednego  dłuższego boku rozłożyć kawałki wędzonego łososia i zwinąć w roladę. Roladę zawinąć w folię spożywczą i dobrze schłodzić. Przed podaniem

Monia miesza i gotuje
Owoce w cieście kokosowym 210

mniejsze kawałki. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię z olejem. Owoce obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać same, posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub dżemem

Monia miesza i gotuje
Śledzie w sosie koperkowym 253

łyżeczka octu 10 % sól ziołowa ok 1/2 łyżeczki Kamis Śledzie wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku a następnie pokroić na małe kawałki, wiekości na jeden kęs. Jogurt dokładnie wymieszać z koperkiem, kurkumą, solą ziołową i octem. Do tak przygotowanego sosu włożyć pokrojone śledzie i dokładnie wymieszać aby wszystkie kawałki były pokryte sosem. Tak przygotowane śledzie przykryć folią aluminiową

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania