Po kilku omletach przygotowanych wg tego przepisu przyszła mi ochota na zmianę. Ten omlet ma inne proporcje (jeden banan na 2 jajka), dodatek kakao i fig
Zdrowa Kuchnia SowyMakowiec w postaci tradycyjnej rolady jest obecny (a raczej był) u mnie dwa razy do roku na każde święta od czasów, kiedy stałam się posiadaczką Thermomixa
Zdrowa Kuchnia SowyChlebek z mąki kokosowej to kolejne moje podejście do chleba bezglutenowego. Piekłam już chleb na mące migdałowej i zbożowy bez glutenu . Obie wersje były smaczne, ale
Zdrowa Kuchnia SowyCiasteczka czekoladowe na dobry początek po przerwie:) Ciasteczka czekoladowe robiłam już w kilku odmianach. Najbardziej udana, a przez to najczęściej u mnie goszcząca, była ta . Czytaj
Zdrowa Kuchnia SowyGrzybka tybetańskiego dostałam ponad miesiąc temu (dziękuję Iwonko!) i od tego czasu codziennie piję kefir, który przy jego użyciu produkuję.Co to jest grzybek tybetański i
Zdrowa Kuchnia SowyRacuchy robiłam po raz pierwszy w życiu dopiero w tym roku, latem. Wczoraj był drugi raz, tym razem z jednej mąki (a nie mieszanek, jak to
Zdrowa Kuchnia SowySezon na szarlotkę u mnie trwa i nie zamierza się skończyć. Po kilku ostatnich szarlotkach przyszła mi ochota na odmianę, czyli ciasto z kawałkami jabłek, a
Zdrowa Kuchnia SowyRobiłam te szaszłyki już kilka razy, na grillu i na patelni. Z mięsa kurczaka i indyka, ale może być też mięso wołowe.Przepis pochodzi z książki
Zdrowa Kuchnia SowyOmlety z bananem już robiłam, ale prezentowane dzisiaj są, mimo tych samych głównych składników, zupełnie inne, i w smaku i wyglądzie.Zrobiłam dwie wersje, różnią się
Zdrowa Kuchnia SowySlajd z filmu "Witamina B12 - fakty i mity"I znów minął kolejny miesiąc, a ja mam dla Was kilka rekomendacji (w tym 2 polskich
Zdrowa Kuchnia SowyTen pasztet miał być pierwszym pasztetem samodzielnie przygotowanym przeze mnie. Pierwszy był jednak z wątróbki.Co się jednak odwlecze, to wiadomo, że nie uciecze, więc ten
Zdrowa Kuchnia SowyChyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Ale jak zobaczyłam na straganie taką
Zdrowa Kuchnia SowyOstatnia szarlotka była tak pyszna i tak szybko zniknęła, że nie trzeba było długo czekać, aż znów przyjdzie mi smak na tego typu ciasto. A że
Zdrowa Kuchnia SowySuszone pomidory, odkąd odkryłam, że takie są, uwielbiam. Najczęściej jadam jesienną i zimową porą, kiedy to nie ma świeżych.Robię czasem z nimi jajecznicę, ale pasty
Zdrowa Kuchnia Sowy