Mamy dzisiaj pyszną sałatkę, treściwą i pożywną. Użyłam tutaj szparagów ze słoika, oliwek z nadzieniem piri - piri oraz czarnych a także rukoli mojej ulubionej kapusty i
Moje Małe Czarowaniemąki kukurydzianej 80 g brązowego cukru 40 g sezamu 30 g nasion chia 1 łyżka miodu 1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 2 roztrzepane jajka Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszcz łyżką. Piecz w piekarniku nagrzanym
Kuchnia bezglutenowapiekę go na święta Bożego Narodzenia, nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 125 gram masła 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram orzechów włoskich Dodatkowo: 1 polewa czekoladowa Orzechy włoskie do posypania Sposób przygotowania: Masło przekładamy do rondla, rozpuszczamy i studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem
Bajeczna Kuchniaszklanka sztucznego miodu 1/2 szklanki cukru 100 g masła 1/2 przyprawy do piernika 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka sody 3 szklanki mąki jajko Dodatkowo
Różowa kuchniasobie przygotować wcześniej) i oczywiście bardzo smaczna. Smak można wzbogacić, dodając na przykład suszone pomidory czy paprykę. Składniki: Ciasto: 3,5 szkl. mąki pszennej 250 g margaryny 1 jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Farsz: 500 g włoskiego sosu pomidorowego (miałam z kaparami i oregano) 5 łyżek startego żółtego sera + 4 plastry
Kolorowy Przepisownikpokazać go w inny sposób,tak więc w tym będzie to piernik przekładany budyniem. Budyń jest dyniowy a dynia doskonale smakuje w towarzystwie aromatycznych przypraw piernikowych. ciasto: 5 jajek 1,5 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 15 g przyprawy do piernika Delekta 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delekta 3/4 szkl. oleju rzepakowego 1/2 szkl. wody 3 łyżki kakao
Kolorowa kuchnia ElkiTo są chyba moje ulubione śledzie. Chociaż lubię wszystkie, ale te wyjątkowo mi posmakowały. Pieczarki i pomidory doskonale pasują do śledzi, ja użyłam domowego przecieru pomidorowego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekwarty mąki orkiszowej – 1 + 1/3 szkl. [180g] LUB mąki pszennej typ 650 [2/3 szkl.] + pełnoziarnistej [2/3 szkl.] 1 zł 1/3 osełki masła [90g] 2 zł 1 małe jajo [60g] 0,40zł 1/6 kwaterki mleka (40 ml) 0,10 zł szczypta soli [opcjonalnie] soda oczyszczona – 1 łyżeczka //MIESZANKA ZERRIKAŃSKICH PRZYPRAW// 2 zł cynamon mielony – 2 łyżeczki imbir
Nerds Kitchengruyere), może być mieszanka serów (100g) 1,50 zł mąka pszenna typ 450 – 2 łyżki (30g) 0,10 zł masło – 2 łyżki (30g) + do smarowania 0,70zł jajo M – 4 szt. 1,60 zł mleko 3,2% – 1 szkl. (250 ml) 0,50 zł bułka tarta – 1 łyżeczka 0,10 zł gałka muszkatołowa
Nerds KitchenPrzygotowywanie takich dań jest bardzo zabawne i wywołuje uśmiech na twarzach nie tylko dzieci :) Zapraszam Was na kilka moich propozycji! :) 1. Upiorrrne papryki 2. Sałatka w cytrusowych miseczkach 3. Jajka pająki 4. Tosty mumie 5.Babeczki duszki 6. Diabelskie babeczki 7. Babeczki sowy 8. Babeczki wampirki 9. Babeczki z robalami 10. Deser ogrodnika A może coś z procentami
Czerwona Porzeczkajeśli nie masz domowego cukru waniliowego, możesz użyć 1 op. kupnego wanilinowego. Daj jednak odpowiednio więcej zwykłego cukru. Składniki na tortownicę 25-26 cm (2-3 blaty): 6 dużych jajek (L) 140 g mąki tortowej 45 g kakao ciemnego 100 g cukru 85 g domowego cukru waniliowego 2 łyżki startej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąkę
Anioszek w kuchnibitą śmietaną. Jak widać można przygotować ją także z innymi owocami. Z gruszkami wyszła wyśmienita:) Składniki: Ciasto kruche: 200g mąki pszennej 100g masła 30g cukru szczypta soli 1 jajko Dodatkowo: 1 kg twardych gruszek 1 łyżka soku z cytryny 50ml wody 100g cukru 40g masła Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto kruche zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto zawijamy w folię spożywczą
Smakowity Blog Kulinarnyłyżeczka ekstraktu waniliowego 2 żółtka 0,5 łyżeczki soli Nadzienie: 0,5 szkl orzechów włoskich 0,5 szkl orzechów ziemnych niesolonych 50 g cukru 40 g masła 1 jajko do posmarowania cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Mleko, masło i cukier podgrzać razem w rondelku. Żółtka utrzeć. Mąkę przesiać wymieszać z suchymi drożdżami i solą. Dodać letnie mleko, utarte
Ala piecze i gotujeuprażonymi orzechami, bardzo aromatycznie. Ciasto ciekawie się prezentuje i łączy w sobie smaki typowo jesienne. Lubię taki zestawienia, polecam… (przepis autorki) Ciasto z kremem dyniowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 120g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Do nasączenia: 1/3 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny
Mała Cukierenka