jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:86/200)

Wielkanocna sałatka warstwowa 736

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla was propozycję na warstwową sałatkę Wielkanocną, która świetnie zastąpi tradycyjną sałatkę jarzynową. Możecie przygotować ją w 

Marta Gotuje
Zapiekanka z tuńczykiem 172

Tani i szybki obiad :) Składniki 20 dkg ulubionego makaronu 1 puszka tuńczyka 20 dkg pieczarek 15 dkg sera żółtego 3 jajka 1/2 szklanki śmietany 30% 2 łyżko koncentratu pomidorowego … Czytaj dalej Zapiekanka z tuńczykiem

czarrna od kuchni
Leśna sałatka z marynowanymi grzybkami 159

domu. Sałatka jest dość ostra i specyficzna w smaku właśnie za sprawą grzybków i zdaję sobie sprawę, że nie podpasuje każdemu.  1 mały słoik marynowanych pieczarek 2 ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, marchewkę obieramy i gotujemy. Jajka również gotujemy, na twardo.  2. Ziemniaki, marchewkę

Szefowa kuchni
KOLOROWE GRZANKI NA KOLACJĘ 133

pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois czarne oliwki rukola czerwona świeża papryka jajko ugotowane na twardo podsmażone plasterki pieczarek podsmażone plasterki kiełbasy zielona część dymki podsmażony w łupinach czosnek ( do posmarowania bułki) pasta kawiorowa kapary majonez pieprz sól Kromki bułki posypałam serem i podpiekłam w piekarniku

potrawyregionalne
Barszcz czerwony z uszkami 127

masło i wrzucamy cebulę drobno pokrojoną. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki pokrojone w drobną kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy do miękkości. Po ostudzeniu pieczarek dodajemy bułkę tartą i białko jajka i dokładnie mieszamy. Teraz robimy ciasto na uszka. Mąkę wysypujemy na stolnicę, robimy w niej dołek i dajemy sól, żółtko, olej i wodę i zarabiamy ciasto

Kuchenne Wariacje
kotlet z kalafiora ,cebuli i pieczarek 80

Produkty: 1/2 kalafiora 1/2 cebuli 3 pieczarki 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła sól

Ugotujmy Coś
Kotlety z ryżu miksowanego 153

także do mięsa, czy ryby, z jajkiem sadzonym… Ich zaletą jest to, że możemy je zrobić na różne sposoby, zmieniając dodatki, przyprawy. Dając, np. pieczarki uzyskamy zupełnie nowy smak. Innym dodatkiem mogą być jajka ugotowane na twardo, marchewka, szpinak, natka pietruszki… Kotlety bez panierowania w mące (sprawdziłam też taką wersję, smażąc bez użycia mąki – nie jest niezbędna) będą

mojewypiekiinietylko
Wytrawne bułeczki drożdżowe 192

dwie lub trzy blachy ciastek..Składniki:2 szklanki mąki50 g drożdży3/4 szklanki ciepłej wody1 łyżeczka cukrusól1 cebula50 g suszonych grzybów (jeśli wigilijne uszka wyczerpały domowe zapasy możecie użyć pieczarek)100 g kiszonej kapusty1 jajkosiemię lniane lub sezamDo dużej miski wlewamy ciepłą wodę, rozpuszczamy w niej cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy sól imąkę, zarabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia(...)połową ciasta zakrywamy farsz i odciskamy kółka szklanką, tak, żeby farsz zawsze był w samym środku. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 200 stopni.Bułeczki przekładamy na blaszkę i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy sezamem lub ziarenkami lnu. Wkładamy do piekarnika, pieczemy około 15 minut.Wytrawne bułeczki drożdżoweSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
JAJKA NA BEKONIE CZYLI TO, CO ANGLICY LUBIĄ NAJBARDZIEJ 139

tylko odrobinę, bo bekon jest bardzo słony, więc ten słony smaczek pozostał nam na patelni. Gotowe jajka układamy na bekonie i posypujemy szczypiorkiem. Ja takie jajka podaję z małymi ziemniaczkami, brązowymi pieczarkami i surówką

Walijskie Pichcenie
Zawijaski z mielonego mięsa z pieczarkami 191

pieczarek kilka łyżek bułki tartej kilka łyżek oleju pieprz sól 1 łyżka masła Bułkę namoczyć w letniej wodzie, odcisnąć.  Dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, posolić i popieprzyć. Podzielić na 5 porcji. Pieczarki opłukać, osuszyć, pokroić w talarki. Podsmażyć na oleju, zestawić z ognia, dodać po łyżce stopionego masła i bułki tartej. Farsz nałożyć na placuszki mięsne, zlepić

Apetyczna babeczka
Portobello z winem Marsala 135

rozmiarom doskonale sprawdza się jako samodzielna zakąska nadziewana warzywami, mięsem, kaszą lub farszem migdałowym z dodatkiem zielonego pesto. Równie apetycznie smakuje i prezentuje się smażona w jajku i bułce tartej. Podobnie jak inne pieczarki, tak i portobello cechuje brak zdradliwego cholesterolu i obecność sporych ilości przyswajalnego białka, które śmiało może zastępować mięso i być głównym składnikiem diety każdego wegetarianina.” Już

mojewypiekiinietylko
Saszetki schabowe 126

ziemniaków) oraz smaczną przystawką . Składniki   na 4 porcje 4 kotlety schabowe 3  papryki (najlepiej po jednym kolorze) 5 dużych pieczarek 1 cebula olej do smażenia sół, pieprz do smaku  1 jajko  bułka tarta Wykonanie Kotlety porządnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem  Cebule,papryki pokroić w paski i podsmażyć ( tak aby lekko zmiękły ) Przełożyć(...)miski ( głębszego pojemnika ) Pieczarki pokroić i podsmażyć (muszą puścić sok) . Sok odlewamy a pieczarki miksujemy i przekładamy je do papryk. Dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Farsz kładziemy łyżką na kotlet i składamy go na pół , jak pieroga. Moczymy w jajku i bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron . Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika

Eli Gotowanie
Placuszki marchewkowe z gulaszem z kaczki 148

przez nas kaczka z dodatkiem pieczarek i przyprawy do potraw chińskich. Składniki Placki: 500 g młodej marchewki 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 1 jajko mąka cebula sól ,pieprz Gulasz: 500 g filetu z kaczki 250 g pieczarek por (biała część) łyżka przyprawy do potraw chińskich 2 ząbki czosnku łyżka klarowanego masła natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie   Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew i cebulę obieramy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie dodajemy chrzan ,jajko i mąkę. Składniki dokładnie mieszamy ,doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rozgrzewamy olej i łyżeczką do herbaty formujemy placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Zupa ostro-kwaśna 344

łyżki jasnego sosu sojowego 3 łyżki wina ryżowego 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 czerwona papryczka chilli posiekana drobno bez pestek 100g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 1 mała pierś z kurczaka pokrojona w cienkie paski 1 jajko Sposób przygotowania Mąkę kukurydzianą, wodę, sos sojowy, wino ryżowe, pieprz i chilli wsypać/wlać do słoiczka, zamknąć i potrząsając dokładnie wymieszać(...)garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć 3 minutę cebulę aż zmięknie. Dodać bulion, pieczarki i kurczaka i gotować 15 minut. Po tym czasie dodać przygotowaną wcześniej mieszankę ze słoiczka i mieszać aż zupa delikatnie się zagęści. Na koniec wymieszać jajko w miseczce widelcem, aż żółto dokładnie połączy się z białkiem. Cienką strużką wlewać jajko do gotującej się zupy, żeby powstały kluseczki

W kuchni wieczorem
paszteciki drożdżowe z kapustą i kabanosem 163

letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 50 g masła stopionego łyżeczka cukru łyżeczka soli na nadzienie: 300 g kapusty kiszonej 300 g pieczarek cebula 2 ząbki czosnku 300 g grubych kabanosów łyżka oleju sól, pieprz dodatkowo: 1 jajko łyżka maku łyżka sezamu Mąkę przesiać do miski. Drożdże i cukier rozmieszać w mleku, wlać do mąki. Dodać sól, wodę, jajka(...)przygotować farsz: na oleju zeszklić cebulę, dodać pokrojone pieczarki i kapustę. Smażyć kilka minut, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wystudzić.  Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować i pokroić w paski szerokości około 4 cm. Na każdy nałożyć łyżkę farszu i położyć kawałek kabanosa. Zwijać jak roladki i układać na blaszce. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem i sezamem. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dwojaki dworskie (z kopytkami) 149

mielonej wieprzowiny 1 bułka namoczona w mleku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej (plus trochę do obtoczenia) 2 jajka sól pieprz 3 łyżki smalcu Farsz I: 1 cebula 1 łyżka masła 100 g pieczarek 1 łyżka bułki tartej sól pieprz Farsz II: 100 g wydrylowanych suszonych śliwek 1 łyżka masła 1 łyżeczka bułki tartej Sos: 15 g suszonych(...)masła sól pieprz 0,5 szklanki śmietany Mięso łączymy z odciśniętą z mleka bułką, dodajemy mąkę ziemniaczaną i pszenną (1 łyżka), wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy na pulchną masę. Robimy farsz I: cebulę siekamy, pieczarki kroimy na plastry i dusimy na maśle. Dodajemy bułkę, sól, pieprz i mieszamy. Robimy farsz II: śliwki układamy na sicie, przelewamy wrzątkiem

Marder&Marder Manufacture