jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:65/200)

Pasta jajeczna. 563

ostateczny smak, a właściwie od dodatków, których użyjemy. Moja propozycja dla Was, wrzucajcie do swoich past wszystko co lubicie- na pewno będą pyszne. SKŁADNIKI: 4 jajka czerwona i żółta papryka kilka konserwowych pieczarek 1 ogórek konserwowy lub małosolny kawałek białej części pora(2cm), albo mał a szalotka szczypiorek 2 średnie plasterki ulubionej szynki sól, pieprz świeżo mielony majonez WYKONANIE: Jajka

Kuchnia Beaty
Klopsiki z kurkami. 151

około 40 minut 1 słoik kurek ( 220 ml ) 0,5 kg pieczarek 0,5 kg mieszanego mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz 4 łyżki oleju 400 ml bulionu warzywnego 20 dkg śmietany kremówki 2 łyżki białej zasmażki błyskawicznej 4 łyżki oleju sojowego 3 gałązki kopru kilka kropel soku z cytryny Sposób wykonania : Bułkę namoczyć w zimnej wodzie.Cebulę drobno posiekać(...)Ogórek umyć,przekroić wzdłuż  na połowę,a następnie pokroić na kawałki ( nie obieramy ze skórki ). Kurki osączyć,pieczarki pokroić na połówki. Mięso mielone zagnieść z odciśniętą bułką,posiekaną cebulą i jajkiem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować nie duże klopsiki,usmażyć je na teflonowej patelni na 4 łyżkach oleju ( około 7 minut ). Zdjąć z patelni

Przepisy i porady kulinarne
Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym 216

Miała być zupa krem pieczarkowa, ale dojeżdżając do domu zmieniłam zdanie:D Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym  SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 1 jajko 2 piersi z kurczaka pieczarki 400ml śmietany 12% sól, pieprz,cebula pestki dyni, masło, świeża pietruszka  Zmielone ugotowane ziemniaki umieszczamy w dużej misce i dosypujemy mąki i jedno jajko. Ugniatamy ciasto

MarciochaKucharzy
Klopsiki z grzybami w sosie pieczarkowym wg Aleex 121

Składniki: Na klopsiki: • ½ kg mięsa mielonego z szynki lub z łopatki • 30 dag pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz, czosnek, przyprawa do mięs Knorr’a • jajko • 1/2 małej bułki, np. kajzerki • olej Na sos: • ½ kg pieczarek • 1 cebulka • sól, pieprz • zupa borowikowa Knorr’a • olej Sposób przygotowania: 1. Przygotować pulpeciki: Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 2. Grzyby pokroić na kawałki(...)cebulkę pokrojoną w kosteczkę, bułkę, 1 łyżkę zimnej wody, jajko i przyprawy oraz grzyby. Wyrobić dokładnie na jednolitą masę. 6. Z masy, zwilżonymi zimną wodą rękami, formować pulpeciki. 7. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć pulpeciki z obu stron na rumiano. Odsączyć z tłuszczu, kładąc na ręczniku papierowym. 8. Przygotować sos: Pieczarki obrać, oczyścić i opłukać. 9. Grzyby pokroić na kawałki

W mojej kuchni
Mielone kule z pieczarką 350

dość, że smakują wyśmienicie dzięki przesmażonym w całości pieczarkom, to jeszcze ładnie wyglądają w przekroju. 250 g mięsa mielonego ( z łopatki wieprzowej) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + do panierowania 1 cebula Sól Pieprz 7 pieczarek Olej do smażenia Pieczarki oczyszczamy i w całości przesmażamy na rozgrzanej patelni (muszą się zrumienić i zmięknąć). Najlepiej wybrać te niewielkie. Cebulę kroimy(...)kosteczkę. Do miski przekładamy mielone mięso, cebulkę, wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość wyrabiamy na gładką masę. Przygotowanym mięsem oblepiamy pieczarkę, tak aby powstała kula. Każdą obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju

VioletoweKucharzenie
Kopytka 208

sosem pieczarkowym, ale wystarczy samo masełko i też pyszne. Kopytka nie są gumowe, ale też nie rozlatują się :) Składniki: około 1,5 kg ugotowanych ziemniaków 1 jajko mąka 0,5 kg pieczarek 2 cebule łyżka masła sól, pieprz 2 łyżki kwaśnej śmietany Przygotowanie: Kopytka: Ugotowane ziemniaki przepuś ci łam przez maszynkę do mielenia. Ziemniaki wyrównałam w misce, podzieliłam(...)jajko oraz odłożoną 1/4 część ziemniaków i dokładnie połączyłam składniki. Rozwałkowałam kawałek "ciasta" w długi pasek i kroiłam w poprzek. Gotowałam w osolonym wrzątku. Po wyjęciu kopytek z garnka od razu je hartuje w zimnej wodzie przez parę sekund. Dzięki temu nie sklejają się.       Sos pieczarkowy:    Kroimy drobno cebulkę i podsmażamy ją na maśle. Pieczarki

Amatorka kuchenna
Krokiety ziemniaczano - pieczarkowe 160

Krokiety te są fajną alternatywą dla pasztecików podawanych z czerwonym barszczem.  Składniki: - 500 g ugotowanych ziemniaków - 8 pieczarek - 100 g bułki tartej - 3 jajka - 2 łyżki masła - 1 łyżeczka pieprzu - szczypta przyprawy do kurczaka - szczypta delikatu czerwonego - sól Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy i bardzo dobrze tłuczemy lub przepuszczamy przez praskę. Pieczarki kroimy w kostkę i smażymy do miękkości. Pieczarki łączymy

Zainspirowana w kuchni
Sałatka brytyjska 216

Składniki na 3 porcje: 6 małych serdelków cielęcych 6 plastrów bekonu 6 pomidorów śliwkowych 250 g pieczarek 1 mała puszka czerwonej fasoli mix sałat (u mnie rucola, szpinak baby i roszponka) sól, świeżo mielony pieprz do smaku oliwa z oliwek 3 duże jajka 3 duże kromki bagietki Składniki na dressing: 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżeczki octu winnego(...)przygotowujemy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Na talerze wykładamy mix sałat, dodajemy fasolkę i polewamy dressingiem. Układamy pieczone pomidorki, pieczarki, serdelki i bekon. Na wierzchu układamy kromkę bagietki, a na niej kładziemy po jajku sadzonym. Podajemy na ciepło. Smacznego

My Culinary Art
Placki z pieczarkami, serem i wędliną + film 621

przepysznie i są ciekawym daniem, które można przygotować ze składników znajdujących się w naszej lodówce . składniki na około 10 placków 15 dag pieczarek 15 dag sera żółtego 20 dag wędliny szklanka przegotowanej wody 1 cebula 2 jajka szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej gałązka natki pietruszki olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Pieczarki, ser żółty oraz wędlinę kroimy(...)kostkę, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy . Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajka i wlewamy przegotowaną wodę, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji . Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, ser żółty, posiekaną cebulę, wędlinę oraz natkę pietruszki, wszystko doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy . Na rozgrzanym oleju smażymy średniej wielkości placki z obu stron na rumiano. Placki

Smakowite Dania
Zapiekanka warzywna z brokułami 244

się zarówno jako samodzielne danie jak i jako dobry smaczny i zdrowy dodatek do obiadu Składniki 1 brokuł (500 g) 2 spore marchewki 1 cebula 250 g pieczarek 2 ząbki czosnku 3 jajka 100- 150 g sera żółtego startego na dużych oczkach sól pieprz zioła prowansalskie papryka słodka  papryka ostra olej Brokuły gotujemy w garnku około(...)dorzucamy na patelnię. Na samym końcu, jak już pieczarki będą gotowe dodajemy czosnek i wszystko razem chwilę jeszcze smażymy i doprawiamy naszymi przyprawami.  Naczynie żaroodporne spryskujemy olejem. Przekładamy wszystkie składniki z patelni i chwilę czekamy aż przestygną. W tym czasie możemy rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W miseczce mieszamy nasze jajka i dodajemy 1/2 naszego sera, i naszą mieszanką

Piekielna Kuchnia Pati
Kotlet drobiowy z pieczarkami i serem 191

pierwsze kroki a jak wiadomo zaczynamy od podstaw. Dlatego dzisiaj coś bardzo prostego ale smacznego. Składniki: 2 piersi z kurczaka 300 g pieczarek 0,5 mniejszej cebuli 150 g żółtego sera sól pieprz  Do panierowania: jajko mąka pszenna bułka tarta Do smażenia: olej rzepakowy  Przygotowanie: Cebulę drobno pokroić. Pieczarki przepłukać pod pierzącą wodą. Większe pieczarki przekroić(...)pryskało po kuchni. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.  Na wierzchu kotletów ułożyć pieczarki, posypać startym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 10 minut by pieczarki się podgrzały

Ala piecze i gotuje
Kotlet drobiowy pod pierzynką 179

surówką stanowią bardzo sycący obiadek. Ja podałam z surówką z czerownej kapusty, marchewki i jabłka . składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek sól ziołowa oregano 1 cebula olej do smażenia 1-2 jajka bułka tarta ser żółty do posypania Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać patelnię z olejem(...)płaty mięsa i lekko roztłuc. Mięso oprószyć z obu stron solą ziołową. Następnie panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotletach ułożyć podsmażone pieczarki, na wierzchu posypac startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać chwile aż ser się rozpuści

Monia miesza i gotuje
TARTA PROWANSALSKA 116

obserwujecie u siebie podobne syndromy? SKŁADNIKI: 250 g gotowego ciasta francuskiego 3 łyżki oliwy 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 10 pieczarek pokrojonych w plasterki 1 cebula pokrojona w piórka 100 ml śmietanki kremówki 1 jajko 1 pokrojona w plasterki cukinia sól, pieprz zioła prowansalskie A jak to zrobić: Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i schładzać w lodówce przez(...)patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Wrzucić cebulę, pieczarki, paprykę i smażyć na małym ogniu, często mieszając, aż zmiękną. W misce ubić śmietanę z jajkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dorzucić usmażoną paprykę z pieczarkami i wymieszać. Na patelni rozgrzać resztę oliwy i dodać cukinię. Smażyć na średnim ogniu przez 4-5 minut, często mieszając, aż nabiorą jasnobrązowej

Kuchnia w opałach
SAŁATKA Z PIECZARKAMI 160

fajną sałateczkę. U mnie dzisiaj na tapecie sałatka warzywna z pieczarkami. Pycha!   Składniki: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoiczek marynowanych pieczarek DAGOMA 1 por 4 jajka na twardo 1/2 czerwonej cebuli 2 łyżki majonezu Wykonanie: Pora kroimy w półplasterki , cebulę w kosteczkę. Do salaterki przekładamy osączony groszek, kukurydzę i fasolę. Dodajemy osączone pieczarki

Z Majeczką w kuchni
Kotlety ziemniaczane z marchewką,kapustą i pieczarkami z sosem serowym 109

Serdecznie polecam i zachęcam do wypróbowania :-) SKŁADNIKI: -1 kg ziemniaków -2 duże marchewki -1 duża cebula -2 ząbki czosnku -2 średnie pieczarki -kawałek białej kapusty (około 100g) -8-10  łyżek mąki  pszennej -sól -pieprz -2 jajka -1 łyżka masła -bułka tarta -olej do smażenia SOS  -2 serki topione -1szkl mleka -sól -pieprz Ziemniaki oraz marchewkę obieramy(...)kroimy bardzo drobno. Wszystko dajemy do garnka i smażymy na 1 łyżce masła-mieszamy by się nie przypaliło-studzimy. Do zmielonych ziemniaków i marchewki dodajemy usmażone pieczarki,cebulę,kapustę i czosnek. Dodajemy mąkę,jajka, sól,pieprz i wszystko dokładnie mieszamy na gładkie ciasto. Z ciasto formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania