impreza - 9461 przepisów (strona:247/631)

Parówki w cieście francuskim 165

Przepis banalnie prosty ale pomyślałam, że podsunę Wam świetny pomysł na szybką przekąskę np. na imprezę :) Ja uwielbiam jeść je z sosem czosnkowym albo z sosem BBQ ( i tu muszę się przyznać, że najbardziej smakuje mi ten z paczki, a dokładnie jest to Party Dip Barbecue marki Prymat). Składniki: parówki 6-8 szt. ciasto francuskie 1 op. Ciasto kroję

Kuchnia Viki
Krokiety/roladki z chleba tostowego (z serem, salami i papryką) 269

udziału w sesji kulinarno-zdjęciowej dla pisma "Chwila dla Ciebie". Między innymi - przygotowałam właśnie taką wersję roladek. Są naprawdę pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach, jak zarówno jako doskonała propozycja na szybką, sytą i smaczną przekąskę. Możecie je podawać z ulubionym dipem/sosem lub w wersji solo .   (10 sztuk)   10 kromek chleba tostowego

Di gotuje
Święto pilzneńskiej golonki - Golonka podkarpacka z Pilzna 295

certyfikat Jakość Tradycja dla Kiełbasy swojskiej pilzneńskiej. „ Święto Golonki Podkarpackiej z Pilzna” zorganizowane zostało przez Firmę Taurus przy współudziale Urzędu Marszałkowskiego w Rzeszowie i Gminy Pilzno. Patronat honorowy nad imprezą przejęli: Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałek Województwa Podkarpackiego, Starosta Powiatu Tarnowskiego oraz Starosta Powiatu Dębickiego

królestwo garów
12-15 SIERPNIA – X OGÓLNOPOSKI FESTIWAL DOBREGO SMAKU – POZNAŃ 140

Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku startuje 12 sierpnia. To już dziesiąta edycja największej poznańskiej imprezy kulinarnej. Będzie się dużo działo! Artykuł 12-15 SIERPNIA – X OGÓLNOPOSKI FESTIWAL DOBREGO SMAKU – POZNAŃ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka z kabanosem 165

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Połączenie makaronu, kabanosa i suszonych pomidorów daje bardzo ciekawy smak. Składniki w moim przepisie będą na pewno bardzo mile widziane na każdej imprezie :) Składniki dla 6-8 osób: 200 g makaronu (u mnie Farfalle - kokardki) 4 długie kabanosy (klasyczne) 8 suszonych pomidorów 20 dag żółtego sera 1 mała czerwona cebula 2 duże ogórki

Alutka-Gotuje
KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSEM 317

Szybka i smaczna przekąska, idealna na imprezy albo jako przekąska grillowa. U mnie jako nadzienie była kiełbasa lekko czosnkowa firmy Spichlerz Rusiecki . Takie koperty zniknęły u mnie w mig. Spróbujcie :) Składniki: * opakowanie ciasta francuskiego * słoik ulubionej kiełbaski bądź mięsa( u mnie kiełbasa lekko czosnkowa  Spichlerz Rusiecki  ) Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty o długości boku

Zrób to smacznie
Napój żniwiarzy na Ziemi Dobrzyńskiej - część I 138

pokazać Światu to co robią, swoje wyroby, usługi i miejsca godne odwiedzenia. Szlak Tradycji i Smaku to produkty tradycyjne, gospodarstwa agroturystyczne, ciekawe miejsca, zabytki przyrody i architektury oraz lokalne imprezy. Każdy z naszych członków ma coś ciekawego do zaoferowania. Jeden robi znakomite powidła, drugi rzeźbi świątki i anioły, trzeci prowadzi rodzinne gospodarstwo agroturystyczne, kolejny karczmę). Podczas wizyty, pierwszego dnia odwiedziliśmy

królestwo garów
Palmier z łososiem i kremowym serkiem - przekąska na piknik 163

wędzonego łososia, otrzymamy pyszną, niebanalną przekąskę na piknik czy też imprezowy chrupacz.  Bardzo lubię ciasto francuskie, bo można z niego szybko przygotować wiele różnych przekąsek. Prawie na każdą imprezę lub przyjęcie czaruję coś z tego ciasta, a opakowanie staram się trzymać w zamrażalniku. Sprawdźcie sami, jak prosto zrobicie z ciasta francuskiego takie wytrawne palmiersy i jak duże wrażenie zrobią

Chilli Czosnek i Oliwa
Pędzące żółwie 127

ruchy innymi żółwiami) Jazda na grzbiecie innych żółwi (prawie jak gry biurowe) Kolorowe drewniane figurki żółwi Koniec w wyścigu – mnóstwo emocji      Gra sprawdzi się na imprezie Wariant dla maluchów bez ukrywania koloru żółwi               M inus: Nie ma – no może gra nie dla osób

O kuchni z uczuciem
Faszerowana mozarella 152

się spotkałam ser ten stanowił tylko dodatek do danego dania. Tutaj to właśnie mozzarella jest głównym jego składnikiem. Przystawka idealnie nada się zarówno na rodzinne przyjęcie, jak i luźną imprezę przy grillu. Polecam. Składniki: 4 mozzarelle 5 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek ćwiartka czerwonej cebuli łyżka oliwy z oliwek łyżka octu winnego płaska łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób przygotowania

Pobite gary Barbary
Tapas z papryką i tuńczykiem 152

Niewielki pyszne przekąski podawane na czosnkowych grzankach są świetną przekąską na domowe imprezy. Te z tuńczykiem, papryką, pomidorem i zielonymi oliwkami są rewelacyjne w smaku! Czosnkowa bagietka lub grzanki pszenne z czosnkiem 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor 2 łyżki zielonych oliwek z czosnkiem i ziołami 150 g tuńczyka w oliwie z oliwek 2 łyżki natki pietruszki 1,5 łyżki majonezu

VioletoweKucharzenie
Jabłkowo-kokosowy przekładaniec z polewą chałwową 176

Wyszło pyszne. To ciasto przygotowałam na urodziny mojego Taty .   Gościom bardzo smakowało, bo jest wyjątkowe w smaku. Zachęcam do zrobienia i   polecam. Sprawdzi się na każdej imprezie. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Rolada z kurczaka z ziołami 141

Przygotowując się do jakiejś imprezy np. sylwestrowej, wcześniej ustalam co będę podawać na stół.   Przede wszystkim musi być zimny bufet. Bo oprócz dań na gorąco właśnie   zestaw zimnych zakąsek, mięs i sałatek to podstawa menu. W końcu cała noc przed nami. Przygotowałam dla Was propozycję na kolację na tę sylwestrową noc. Jest to smaczna rolada

Kuchnia u Krysi
Sałatka jarzynowa 176

jadł? Kiedyś była królową wszystkich imprez. A teraz?.... Teraz jest dalej ulubioną sałatką, która przeszła wiele metamorfoz. Jest na tyle uniwersalna, że może być bazą do której dodajemy ulubione smakołyki. Ja np. wolę kukurydzę zamiast groszku, ogórki z zalewy musztardowej, zamiast kiszonych. Nie dodaję pietruszki ani selera. No, chyba że są z rosołu. Wtedy dodaję odrobinę dla smaku. Ale podstawą

Kuchnia u Krysi
KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI Z OWOCAMI ( Bua Loi Chi ) – kuchnia tajska 171

przepyszny, kokosowy deser z tapioki z dodatkiem owoców – mango, oraz porzeczek w karmelu. Całość tworzy fantastyczne danie, któremu nikt się nie oprze. Deser jest świetnym pomysłem na imprezę – podany w formie „finger foodów” będzie zachwycał nie tylko podniebienie , ale i oczy! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * mleko kokosowe – 1 puszka * drobna tapioka – 1/3 szkl

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania