herbatniki - 5808 przepisów (strona:70/388)

Sernik z białą czekoladą 91

spód, delikatna masa serowa i polewa tworzą niesamowitą kompozycję smaków. Polecam wypróbować . Drukuj Sernik z białą czekoladą Przygotowanie: 1 h. 45 min. Wielkość: 14 porcji Składniki spód 180 g herbatników kakaowych 80 g masła 10 g cukru pudru (1 łyżka) masa serowa 1 kg twarogu sernikowego (Wieluń Mój Ulubiony lub Piątnica) 200 g białej czekolady (2 tabliczki(...)masła 6 jajek polewa 100 g czekolady białej 2 łyżki śmietanki 36 % dodatkowo 20 g malin do dekoracji (opcjonalnie) 6-10 szt. mini bezików do dekoracji (opcjonalnie) Instrukcja spód Herbatniki zmiel na pył, a masło rozpuść w garnku. W misce połącz ze sobą zmielone herbatniki, rozpuszczone masło oraz łyżkę cukru pudru. Spód tortownicy o średnicy

Przepisy na widelcu
Sernik śliwka w czekoladzie 85

murzynkiem babci Władzi na czele. Najważniejsze abyśmy wszyscy przeżyli te Święta w zdrowiu, radości, spokoju, czego Wam wszystkim, ale też sobie życzę. Wesołych Świąt! Składniki: Spód: 200 g kruchych herbatników czekoladowych (mogą być bezglutenowe) 120 g stopionego masła Masa serowa: 350 g czekolady o zawartości 50-60% kakao 50 g masła 500 g twarogu mielonego 250 g serka mascarpone(...)łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 150 g suszonych śliwek kalifornijskich 100 ml wina do grzańca “Gluhwein” Do dekoracji: cukierki śliwka nałęczowska w czekoladzie lub suszone śliwki polewa czekoladowa Przygotowanie: Herbatniki kruszymy w malakserze, następnie mieszamy z roztopionym masłem. Przygotowujemy formę o średnicy 24-25 cm. Dno wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz, pozostawiając papier na zewnątrz. Dno tortownicy wykładamy masą

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA z masą krówkową 603

kremówki 30% 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 500g gotowego ser na sernik (użyłam sera z wiaderka) Dodatkowo: 400g masy krówkowej (użyłam z puszki) 250g herbatników kakaowych (można użyć jasnych) Wierzch: 2 galaretki malinowe 600ml gorącej wody 400-500g malin świeżych lub mrożonych (mrożone należy rozmrozić) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji(...)rozmieszaną żelatynę wlać w trzech partiach do pozostałego kremu, po każdym dodaniu wymieszać mikserem. 11. Na biszkopt w blaszce wyłożyć połowę gotowego kremu, wyrównać. Na wierzchu ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozsmarować całą masę krówkową (masę można wcześniej rozmieszać, aby łatwiej ją było rozsmarować) i ułożyć kolejną warstwę herbatników, patrz FILM . Wyłożyć pozostały serowy krem, wyrównać. Ułożyć

Mała Cukierenka
Ciasto "Prince Polo". Pyszna moc słodyczy bez pieczenia. Co na święta dla Łasuchów? 266

każdym razie polecam. Lista składników dość długa i na pierwszy rzut oka zniechęcająca, ale samo wykonanie proste. Dla łasuchów niezła propozycja na święta i inne okazje: Składniki: 350 g herbatników kakaowych 200 g masła 130 ml mleka 45 g cukru 250 g mleka 150 g wafli Prince Polo 20 g gorzkiej czekolady 350 ml śmietany 30 % 1 opakowanie śmietan(...)proszku oraz zwykłe mleko. wszystko starannie miksujemy. Do powstałej masy dodajemy rozkruszone batoniki. Całość mieszamy.  Spód formy / blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy warstwę herbatników. na niej rozprowadzamy wcześniej przygotowaną masę.. Przykrywamy ją kolejną warstwą herbatników. Śmietanę ubijamy . Pod koniec dodajemy śmietan - fixu i cukier puder do smaku. Wykładamy na herbatniki

Kuchnia po mojemu
Ciasto Kinder Country bez pieczenia 100

wykonaniu deser do niedzielnej kawy . Prezentowane przez nas ciasto jest wykonane na spodzie z masy czekoladowej, w której zatopione są „dmuchane” ziarna. Zrobiliśmy to bez spodu z herbatników. Nie do końca jesteśmy zadowoleni z tego rozwiązania. Pierwsze Ciasto Kinder Country bez pieczenia , które już robiliśmy, było właśnie na spodzie z herbatników. Sposób, który dziś prezentujemy, jest(...)żelatyna: 1 łyżeczka Ciasto Kinder Country bez pieczenia Wykonanie: 1. Formę 20 x 20 cm wykładamy folią z zakładem. Jeżeli chcemy spód z ciastek, to wykładamy spód herbatnikami. 2. Przygotowujemy 1 masę: śmietanę podgrzewamy z połamaną czekoladą. Kiedy postanie płynna masa, wsypujemy pszenicę oraz ryż. Następnie dokładnie mieszamy, aby każde ziarno pokryło się czekoladą. Wykładamy do pustej formy

Kuchnia Na Wypasie
Blok czekoladowy 105

masła - to jest kostka + ćwierć kostki - 120 ml wody - 5-6 łyżek kakao - takiego niesłodzonego - 100 g cukru pudru ( może być zwykły, też będzie dobrze) - 200 g herbatników , można dodać bakalie , kandyzowane skórki - co lubicie Na początek w rondelku rozpuszczam masło i wodę. Kiedy wszystko będzie w stanie płynnym dodaję cukier i kakao. Mieszam do rozpuszczenia i uzyskania gładkiej(...)kakaowej emulsji. Zestawiam z ognia i delikatnie studzę - żeby nie było gorące. Do miski wkruszam 3/4 moich herbatników ( względnie tego co chcecie , żeby było w środku). Wlewam przestudzoną emulsję i dodaję mleko. Wszystko dokładnie i długo mieszam . Jeśli macie siłę i chęć dodajecie resztę herbatników , względnie blok układacie na herbatnikach. Masę przekładam do naczynia ( u mnie

Kuchnia Pełna Emocji
STEFANKA ( bez pieczenia ) 117

Ciasto Stefanka na herbatnikach, więc nie wymaga pieczenia. Szybka, prosta i smaczna propozycja dla niecierpliwych :)    herbatniki czekoladowe 250-300 g mascarpone 500 g słodzone mleko skondensowane 400 g kakao 2 łyżki    Blaszka 29 X 12 cm wyłożona folią do żywności. Zarówno mleko jak i serek powinny być schłodzone. Serek mascarpone miksujemy na puch. Potem(...)ciągle miksując powoli dolewamy mleko. Na spód blaszki rozkładamy warstwę herbatników, potem nakładamy warstwę krem. I tak naprzemiennie do wyczerpania kremu. Ostatnią warstwą powinny być herbatniki, które posypujemy kakao. Schładzamy w lodówce najlepiej kilka godzin

Smaczne moje
DYNIOWY ŚMIETANOWIEC bez pieczenia 99

serek mascarpone 300 g puree z dyni 380 g cukier puder 6 łyżek + cukier waniliowy 1/2 łyżki żelatyna 2 lekko czubate łyżeczki gorąca woda 1/4 szklanki ( 60-62 ml ) herbatniki kakaowe z dodatkiem czekolady czekolada gorzka do dekoracji kilka cząstek    Blaszka 24 X 24 cm, wyłożona folią przezroczystą. Śmietana i serek powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę miksujemy(...)puree z dyni, i 3 łyżki pudru. Delikatnie łączymy do połączenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i zostawiamy do wystudzenia. Mieszając wlewamy do masy dyniowej.   W blaszce układamy : *herbatniki * 1/3 kremu z dyni * połowę kremu śmietankowego. *herbatniki *krem z dyni * krem śmietankowy *herbatniki *krem z dyni Na wierz ścieramy czekoladę. Wkładamy do lodówki najlepiej na całą

Smaczne moje
METROWIEC BEZ PIECZENIA 106

Pewnie doskonale znacie Metrowca, ja proponuję wersję bez użycia piekarnika. Ciasto doskonale wygląda i tak też smakuje. 20 jasnych herbatników pełnoziarnistych 20 kakaowych herbatników śmietana kremówka 36 % 200 ml ser Mascarpone 250 g 1 łyżka cukru pudru Nutella ok. 150 g Posypka zmielone pestki dyni    Serek powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder(...)Zmniejszamy obroty i po łyżce dodajemy serek. Blaszka 33 X 10 cm. Stawiamy blaszkę pionowo, układamy kakaowy herbatnik i łyżeczkę jasnego kremu. Jasny herbatnik smarujemy nutellą i układamy na kremie nutellą do góry. Cały cykl powtarzamy : ciemny herbatnik, jasny krem, jasny herbatnik z nutellą.   Pozostałym kremem smarujemy wierzch ciasta, posypujemy zmielonymi pestkami dyni. Ciasto pozostawiamy około godziny w temperaturze

Smaczne moje
KRÓWKA Z KREMEM KARPATKOWYM 114

ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.    herbatniki pełnoziarniste 20 dag masa krówkowa 15 dag orzeszki ziemne 10 dag opakowanie kremu do karpatki sok z cytryny 2 łyżki kakao do posypania    Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim. Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.). Gdy już(...)zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek. Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki. I znów kładziemy warstwę masy krówkowej. Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście. Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny. Na orzechy wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy

Smaczne moje
Sernik na Zimno z Granatem i Galaretką 71

możecie w dowolny sposób modyfikować, dodając za każdym razem inne owoce, czy galaretkę, dzięki czemu będzie on smakował i wyglądał zupełnie inaczej. Poniższy sernik na zimno został wykonany na herbatnikach, które możecie także zastąpić krakersami. Można także je pominąć i przygotować sernik bez spodu. Ja jednak zazwyczaj daję krakersy lub herbatniki. PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO Składniki(...)sera z Białegostoku wiaderka „President” 300 ml śmietany 30% 6 łyżek cukru pudru herbatniki galaretka cytrynowa 4 łyżeczki żelatyny 1 granat (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wrzątku i odstawiamy do ostudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzątku. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, a następnie powoli dodajemy przestudzoną żelatynę oraz ser. Na blaszce

Przepiski.pl
Sernik gotowany na herbatnikach z Lemon Curd 144

pół litra mleka każdy i bez cukru )  Na Lemon Curd: 2 średnie cytryny 2 jajka 110 g cukru trzcinowego 80 g masła 80 % Dodatkowo: około 30 dag herbatników około 5 dag płatków migdałowych Wykonanie pysznego sernika gotowanego: 1. Masa na sernik: Masło lub margarynę ucieramy z cukrami na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy(...)mleku i wlewamy do masy serowej, energicznie mieszamy do zgęstnienia masy serowej. 2. Przekładanie: Blaszkę o wymiarach 21 cm x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Dno wykładamy herbatnikami. Następnie masę serową i znów herbatniki. Wyjdą nam trzy warstwy masy serowej i cztery herbatników. Sernik studzimy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą

Izabelawkuchni
POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI 69

cynamon i mięta! – Niebiańskie aromaty ukryte w szklankach – Prażone jabłka w soczystej pomarańczy – Pyszne umami – Ekspresowy deser ILOŚĆ PORCJI: 6 SZKLANEK 200 ML CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Herbatniki – 200 g – Jabłka – 4 sztuki – Masło – około 1 łyżka – Cynamon mielony do smaku – Cukier trzcinowy – 3 łyżki /lub mniej lub więcej do smaku / – Mięta świeża –8 dużych listków – Limonka(...)patelnię, dopraw cukrem trzcinowym, cynamonem, sokiem z limonki. Przesmażaj około 10 minut. Po tym czasie wyciśnij do jabłek sok z jednej pomarańczy i dodaj drobno posiekaną miętę. Przestudź. 3. Herbatniki pokrusz i przełóż do szklaneczek. A na nich rozłóż po równo prażone jabłka, oraz rozlej do szklanek pozostały sok. 4. Śmietanę ubij z cukrem pudrem lub bez, wedle uznania

globuskulinarny
Wafelki serowe toffi 101

Wafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone wafelki z obu stron zanużamy w polewie z gorzkiej czekolady i obsypujemy posiekanymi orzeszkami.  Pyszne, słodkie wafelki toffi, przełamane lekkim, słonym akcetem pochodzącym od krakersów oraz solonych orzeszków. Uzależniające połączenie!  Samo(...)spróbowanie trzeba poczekać kilka godzin... Składniki: 4 wafle 200 g masła 100 g serka homogenizowanego naturalnego 1/2 puszki kajmaku 50-60 g orzeszków ziemnych solonych 5 krakersów 5 herbatników 5-6 podłużnych biszkoptów Polewa:  100 g gorzkiej czekoldy 2 łyżki śmietanki 30% 100 g orzeszków ziemnych Wykonanie: Masa: Orzechy ziemne solone mielimy na miałko. Krakersy, herbatniki oraz

Kuchnia MagdaLeny
Wafelki serowe toffi 102

Wafle przełożone maślaną masą z serkiem homogenizowanym i kajmakiem, z dodatkiem zmielonych orzechów ziemnych oraz pokruszonych krakersów, herbatników i biszkoptów. Bez mleka w proszku. Dodatkowo pokrojone wafelki z obu stron zanużamy w polewie z gorzkiej czekolady i obsypujemy posiekanymi orzeszkami.  Pyszne, słodkie wafelki toffi, przełamane lekkim, słonym akcetem pochodzącym od krakersów oraz solonych orzeszków. Uzależniające połączenie!  Samo(...)spróbowanie trzeba poczekać kilka godzin... Składniki: 4 wafle 200 g masła 100 g serka homogenizowanego naturalnego 1/2 puszki kajmaku 50-60 g orzeszków ziemnych solonych 5 krakersów 5 herbatników 5-6 podłużnych biszkoptów Polewa:  100 g gorzkiej czekoldy 2 łyżki śmietanki 30% 100 g orzeszków ziemnych Wykonanie: Masa: Orzechy ziemne solone mielimy na miałko. Krakersy, herbatniki oraz

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania