herbatnik - 3836 przepisów (strona:202/256)

Sernik z mlekiem i brzoskwiniami 200

kolejny sernik, wczoraj upiekłam dwa :) a w sumie to trzy, bo dwa takie same. Musiałam spożytkować biały wiejski ser, ponieważ za późno było na jego zamrożenie. Składniki: Spód: biszkopty, herbatniki lub cisto półkruche Masa serowa: 1,20 - 1,50 kg sera białego 2 szkl. mleka 2 jajka 4 żółtka 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

Kolorowy Przepisownik
Sernik z musem truskawkowym 105

ostatnio ochota na sernik postanowiłam trochę pokombinować i stworzyć ciasto będące połączeniem moich ulubionych elementów z innych. Tak powstał przepis na sernik z musem truskawkowym. Spód przygotowałam z zbożowych herbatników przez co oszczędziłam sobie pracy związanej z zagniataniem ciasta. Masa serowa taka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone. Koniecznie bez rodzynek, których nie znoszę

Milion Smaków
Najlepsza tarta z rabarbarem 157

Każdą warstwę przygotowujemy osobno, w dodatku trzeba je wszystkie dokładnie ostudzić i schłodzić. Za to oczekiwanie wynagrodzi nam smak po prostu niebiański - kruchy spód, który smakuje jak najlepsze kakaowe herbatniki, krem karmelowy, delikatny, lekki i słodziutki, a całość wieńczy lekko kwaśny, różowiutki rabarbar. Tarta wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej - gwarantuję. Mogłabym ją całą zjeść na jedno posiedzenie, i tylko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z malinami i galaretką 175

tutaj problematycznej żelatyny i tłustej śmietany. Gotowy sernik przechowujemy w lodówce :) Tylko taki kawałeczek udało mi się uratować :) Spód: 200 g pierniczków w czekoladzie z nadzieniem śliwkowym 100 g herbatników maślanych 50 g masła, roztopionego Składniki wrzucamy do misy miksera i blendujemy do uzyskania mokrej masy o miałkiej konsystencji. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo

Chocolate Muffin Blog
Sernik fistaszkowy z dulce de leche i solonymi migdałami. Idealny. 223

leniwych - kajmaku z puszki spora garść prażonych solonych migdałów - wykorzystałam kupione podczas tygodnia hiszpańskiego w pewnej sieci;) 180 g ciasteczek - u mnie pół na pół migdałowe biscotti i herbatniki kakaowe 90 g masła Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni. Spód formy do pieczenia wyłożyć folią aluminiową i owinąć nią także dokładnie całą tortownicę od strony zewnętrznej - spód i boki. Ciasteczka

KUCHARNIA
Sernik jeżynowy 187

poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml jeżyn w syropie lub 2 szklanki świeżych 150 g herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie do robota kuchennego, dodajecie masło i miksujecie na jednolitą masę. Formę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie ciastka i uklepujecie. Włączacie piekarnik

GRUBY WAŁEK
Jabłkowo-gruszkowy sernik cynamonowy 83

gruszki. Na spód: 200g ciasteczek pełnoziarnistych 100g masła Wierzch: 5 serków Almette (jabłko+gruszka) 4 jaja 3 łyżki mąki 200 ml gęstej śmietany 18 % opakowanie mielonego cynamonu Sposób przygotowania: Herbatniki kruszymy za pomocą melaksera lub wałka. Dodajemy do nic masło i mieszamy. Uzyskaną masą wylepiamy foremkę (wyłożoną na dnie papierem do pieczenia). Wstawiamy spód na 30 minut do lodówki. Jajka

Wielki apetyt
Przepis na… – semifreddo, wspaniały deser lodowy 166

owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel, Białka ubijamy na pianę z dodatkiem odrobiny soli. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej pokruszone bezy, kogel mogel, owoce, pokrojoną

Bon Ton Italia
Budyniowa owsianka z orzechami, korzennymi ciasteczkami i truskawkami 162

lekko czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej , 2 łyżki mielonych (lub drobno posiekanych) orzechów , 1 łyżka masła , 8-10 łyżek płatków owsianych , 1 szklanka pokruszonych korzennych ciasteczek (można użyć ulubionych herbatników), kilka truskawek . 2/3 mleka zagotować wraz z cukrem, esencją waniliową, orzechami i masłem. W reszcie mleka rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlać do mleka. Gotować przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Delikatny sernik z owocami i bezą 192

puszki Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: W pierwszej kolejności przystępujemy do przygotowania blaszki, którą wykładamy dokładnie papierem do pieczenia. Spód ciasta przygotowujemy ze zmielonych herbatników, podobnie jak przy  niebiańsko delikatnym serniku  (przepis znajdziecie  TU ). Gdy blaszka jest już przygotowana, w dużej misce ubijamy jajka z cukrem do uzyskania jasnej, puszystej konsystencji. Wówczas

Taste Of My Day
Jaglany deser z mlekiem kokosowym, ciasteczkami i prażonymi wiórkami kokosowymi 222

duże porcje: 1 szklanka kaszy jaglanej , 1 laska wanilii , 4 łyżki cukru , 2 szklanki mleka kokosowego , 2 szklanki mleka krowiego , 4 łyżki wiórków kokosowych , herbatniki lub kruche ciasteczka. Kaszę wsypać do garnka i podprażyć lekko. Wlać mleko (kokosowe i krowie), wymieszać i gotować na niewielkim ogniu do miękkości kaszy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik czekoladowy z serka mascarpone z mrożonymi malinami 133

Składniki: (tortownica o średnicy 22-26 cm) Spód: 140 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 2 czubate łyżki mąki 4-5 łyżek czerwonego wina pół wytrawnego 4 jajka 80-100 g cukru 500 g serka mascarpone 250 g gorzkiej czekolady, najlepiej z dużą zawartością kakao; u mnie 78% kakao 150 ml śmietany 36% Dekoracja: 150-200 g  mrożonych

KreatywnePiny
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 359

żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO: * cukierki krówki – 100 g * twix – 2 paluszki * orzechy – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Tortownicę wykładamy herbatnikami. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, odstawiamy do napęcznienia, a następnie podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy. Uważamy, żeby nie zagotować żelatyny, gdyż straci ona swoje właściwości! Śmietanę ( zimną! ) ubijamy na puch, dodając pod koniec

Ostra na Słodko
Błyskawiczny sernik waniliowy w domowej polewie czekoladowej. To się musi udać! ;) 121

mąkę ziemniaczaną - miksujemy jeszcze chwilę. Schłodzone białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą serową. W wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut (to już zależy od piekarnika). Sernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto piec

Kuchnia po mojemu
Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 248

dodać żelatyny około łyżeczki rozpuszczonej w dwóch łyżkach gorącej wody.   Komponujemy tort: Biszkopt, masa budyniowa, biszkopt, kajmak. Całość pokrywamy śmietaną. Wkładamy na noc do lodówki. Podajemy posypując zgniecionymi herbatnikami i startą czekoladą. Dla wszystkich, którzy lubią jak słodycz skręca

BaRepas

Proponowane wyszukiwania