" Są na świecie miejsca gdzie czas się zatrzymał. Dan Buettner zabiera nas do wspaniałych krain długowieczności, w których żwawi stulatkowie chętnie dzielą się swoją receptą
Kasia SarnaDesery z alkoholem to smakołyki, na widok których robimy się głodni. Zanim się za nie zabierzemy, warto wiedzieć, jak przygotować je we właściwy sposób. Artykuł DESERY
COOKMAGAZINETo najprostsze na świecie i przepyszne ciasto biszkoptowe z owocami jest bardzo częstym gościem na naszym stole. Znika jeszcze szybciej, niż się robi! Do przygotowania można
Wiszniówkahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Już niejednokrotnie wspominałam Wam, że uwielbiam smak pestek dyni. Olej też! Ostatnio dodaję go do serka
Di gotujeLiście szpinaku mają właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Właściwości lecznicze listków szpinaku to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny. Poza tym szpinak bogaty jest
Moje Małe CzarowanieJarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jeśli mogę jakoś nakłonić niejadków wątróbkowych do jej zjedzenia to te naleśniki są do tego wspaniałe. Kremowa wątróbka i ulubione naleśniki to znakomity obiad dla wszystkich
Moje Małe CzarowanieW tym roku Wigilię (i święta) spędzam poza domem. Nie mam okazji do obmyślania świątecznego menu i, będąc zupełnie szczerą, nie spędza mi to snu z
Gotuj z Blue RavenNie ma nic lepszego w chłodne listopadowe poranki niż gorące owoce pod słodką bezglutenową kruszonką. Do tego jeszcze cynamonowa kawa i cała szarość za oknem zdaje
wegetalerzeNiedawno pisałem o trzech bardzo prostych, ale smakowitych dodatkach do kanapek. Guacamole z dodatkiem kiwi znajdziesz TUTAJ Chutney gruszkowy z dodatkiem świeżej żurawiny znajdziesz TUTAJ
Mam To Na WidelcuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuGdy Piotrek zaczynał urlop, mieliśmy całą listę rzeczy, które chcieliśmy przez ten tydzień zrobić. Zuzia też ma przerwę w przedszkolu … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniNa fantastyczne rozpoczęcie dnia. Rozkręca szybciej niż kawa. Choć ja bez kawy i tak nie mogę – ale to tak na marginesie. Bardzo zielone, co
Mam To Na WidelcuW mojej kuchni staram się wykorzystywać wszystko. Obierki wykorzystuje na chipsy, różnorodne liście przerabiam na pesto a łodygi blenduje na smufisy lub zapiekam z innymi warzywami
wegetalerzeKolejna propozycja chrupiącej granoli do mleka, jogurtu czy podjadania na sucho. Takie granole to skarb dla naszych organizmów o każdej porze roku. Zapraszam zatem do chrupania
Moje Małe Czarowanie